Care sunt principalele motive pentru utilizarea urologiei? Cand sa mergi la Urolog?

Care sunt principalele motive pentru utilizarea urologiei? Cand sa mergi la Urolog?

0 Shares
0
0
0

Barbatii ar trebui sa mearga la un urolog, in special de la varsta de 50 de ani, pentru a detecta unele boli din timp.

Boli tratate

  • Infectii ale tractului urinar.
  • Incontinenta urinara.
  • Pietre urinare.
  • Pielonefrita datorata balanitei.
  • Hiperplazia benigna de prostata.
  • Antigenul prostatic

Unul dintre instrumentele care permit diagnosticarea precoce a cancerului de prostata sunt antigenele de prostata. Acesta include un test de sange rapid, usor de efectuat si, in functie de rezultat, permite avertizarea urologului cu privire la posibilitatea cancerului de prostata.

Vezi aici urologie Mures 2022 si fa o programare acum!

Este demn de mentionat faptul ca nivelurile ridicate pot indica, de asemenea, alte tulburari, cum ar fi hiperplazia benigna de prostata, infectia sau marirea prostatei.

In ciuda ideii preconcepute ca a vedea un urolog se poate dovedi a fi o situatie inconfortabila, exista intotdeauna specialisti excelenti care ofera un tratament prietenos si informal. Barbatii ar trebui sa consulte in mod regulat un urolog pentru a asigura sanatatea sexuala.

In plus fata de controalele regulate, ar trebui sa consultam un urolog atunci cand implinim 50 de ani, pentru a exclude afectiuni precum cancerul de prostata sau tumorile urinare. Bolile care afecteaza sistemul urinar raman tabu si, pe langa faptul ca trebuie sa le indure in tacere, pacientii, in special barbatii, au dificultati in a se pune in mainile specialistilor.

Uneori o fac prea tarziu.

Si aceasta este o greseala, deoarece chiar si cele mai grave boli, cum ar fi cancerul de prostata, de exemplu, au o solutie daca sunt detectate la timp. Dar lipsa de vizibilitate a acestor boli se datoreaza celui mai mic timp, screening-ul periodic pentru ele este mai putin eficient.

Urologii avertizeaza cu privire la acest risc si incurajeaza barbatii sa urmeze exemplul femeilor care merg la examene ginecologice si merg la urologi in mod regulat. Viata lor poate intra in joc. Si cu atat mai mult acum, in pandemie, cand teama de infectie se clatina la pacienti, care aleg sa intarzie consilierea, asa cum se intampla si in alte specialitati.

Este ceva care va fi vazut din cand in cand, dar cu siguranta, in afara de daunele colaterale, vom vedea alte indirecte in alte afectiuni tratandu-le prea tarziu.

Care este numele specialistului in prostata?

Medicii specializati in probleme de prostata sunt urologi.

Verificarea chiar si atunci cand nu exista simptome de boala este cea mai buna modalitate de a ramane sanatosi, deoarece, la urma urmei, este de a preveni sau cel putin detecta orice probleme in timp, astfel incat sa nu se transforme intr-o boala grava.

Din acest motiv, este foarte important ca toti oamenii, inclusiv barbatii si femeile, copiii si varstnicii, sa mearga la consiliere pentru a obtine un diagnostic precoce.

De asemenea, este vorba despre posibilitatea de a primi recomandari despre boala sau studiu care descopera o posibila problema. Este important de stiut ca urologii sunt specialisti care se ocupa de probleme care afecteaza in primul rand barbatii.

 

0 Shares
You May Also Like