Gazduire WordPress
Gazduire WordPress

De ce sa construiesti primul tau website pe un server de gazduire WordPress?

0 Shares
0
0
0

Daca nu esti o persoana tehnica, mai mult ca sigur iti doresti un website care sa fie usor de configurat. Cu ajutorul unui pachet de gazduire WordPress, acest proces poate avea loc rapid, deoarece dispui de un software eficient pentru nevoile oricarui business. Iata de ce sa alegi aceasta varianta si care sunt pasii pe care sa-i urmezi pentru a-ti construi prezenta online!

Ce este WordPress?

WordPress este un sistem de gestionare a continutului, care este deja utilizat de peste 25% dintre toate site-urile la nivel mondial. Acest CMS poate fi descarcat in mod gratuit si este de tip open source, ceea ce inseamna ca optiunile de configurare sunt aproape nelimitate.

WordPress este disponibil atat in varianta .com, cat si .org. Desi prima optiune poate fi utila pentru site-urile de teste, pe termen lung vei avea nevoie de a doua solutie. Acest software dispune de o serie variata de teme si plugin-uri, care te ajuta sa-ti creezi site-ul mult dorit pe serverul de gazduire WordPress.

Poti alege un design potrivit pentru orice domeniu de activitate, fiind posibil sa adaugi functii suplimentare fara coduri.

De ce ai nevoie de resurse optimizate pentru WordPress?

WordPress poate functiona pe orice server de hosting, insa acest lucru nu garanteaza performante. Din acest motiv, cel mai bine ar fi sa alegi un pachet optimizat. Planurile de gazduire WordPress dispun de resurse ce sunt de 4 ori mai mari fata de cele obisnuite.

Tehnologia Litespeeds impreuna cu spatiul SSD garanteaza o viteza de incarcare superioara si o experienta de navigare placuta pentru utilizatori. Performanta PHP este crescuta cu pana la 55%, iar serverele sunt mai eficiente decat cele cu Apache. In plus, costurile raman in continuare accesibile.

Cum iti creezi site-ul web?

Exista numeroase tutoriale pe internet pentru a putea configura un server de gazduire WordPress, insa nu este nevoie sa urmezi acei pasi. In prezent, poti adauga acelasi CMS mult mai simplu. Acest lucru este posibil prin intermediul unui panou de control care dispune de Softaculous.

Nu trebuie decat sa apesi cateva click-uri, iar programul se ocupa de restul. Odata ce configurarea initiala este finalizata, te poti autentifica in dashboard printr-o adresa de tipul siteulmeu.com/wp-admin.

Website-ul initial va arata similar cu oricare site abia lansat pe internet si va fi nevoie sa umbli in meniu pentru a face schimbari. Din fericire, exista nenumarate resurse prin care sa-ti construiesti brandul. In cazul in care nu-ti doresti tu sa te ocupi de aceasta sarcina, angajeaza un freelancer.

Prin intermediul software-ului WordPress se pot construi:

  • Site-uri de membership
  • Bloguri personale sau de branding
  • Portofolii web
  • Magazine online
  • Podcasturi
  • Site-uri de afiliere

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai comune exemple. Indiferent de preferinte, instaleaza un plugin SEO si un formular de contact. Aceste unelte sunt esentiale pentru a putea pastra legatura cu vizitatorii si pentru a-i transforma in clienti.

La inceput, s-ar putea sa te simti coplesit de numarul mare de optiuni. In acest caz, poti chiar sa alegi un site similar din nisa ta si sa-l folosesti ca referinta.

 

 

0 Shares
You May Also Like