Care sunt avantajele unei case conectate

Care sunt avantajele unei case conectate?

0 Shares
0
0
0

Astazi traim cu totii cu dispozitive conectate care ne simplifica viata, smartphone-urile sunt cu siguranta cel mai bun exemplu. A fi capabil sa faci cat mai multe actiuni zilnice cat mai simplu posibil, fara sa pierzi timpul este noua provocare de astazi. Deci, de ce sa nu iti conectezi habitatul?

Acesta este cu siguranta locul in care iti petreci cea mai mare parte a vietii si acesta ramane destul de rustic. Automatizarea locuintei este solutia pentru a avea locuinte conectate.

Ofera securitate sporita, confort suplimentar, mai multa liniste… Totul poate fi controlat de la distanta de pe smartphone sau de la niste termostate smart centrala, iar acesta este principalul avantaj.

Securitate

Din punct de vedere al securitatii, sistemele de alarma de automatizare a locuintei iti permit sa iti parasesti in liniste locuinta reducand riscul intruziunii. Poti activa/dezactiva sistemul de la distanta, poti fi alertat in cazul unei intruziuni si puteti interveni, automat sau nu, prin intermediul unei firme specializate.

Acest sistem poate simula o prezenta pentru a descuraja spargerile prin deschiderea obloanelor sau latratul cainilor. Iti protejeaza casa de anumite accidente precum incendii sau scurgeri de gaz. Intr-adevar, sistemele de alarma te pot avertiza prin intermediul smartphone-ului ca detectoarele tale de fum sau gaze au fost activate. Acest lucru face posibila interventia cat mai repede posibil inainte de a deveni prea deranjant.

Spre comparatie, un detector de fum conventional suna adevarat si nu avertizeaza pompierii sau proprietarii casei. Sa stii ca iti poti parasi locuinta in siguranta si sa pleci cu liniste sufleteasca este esential si asta ofera instalatia de automatizare a locuintei.

Confort

Automatizarea casei aduce un confort incontestabil. Controlul intregii case de pe smartphone sau de la centrala este extrem de placut. Inchiderea obloanelor unul cate unul, oprirea incalzirii, declansarea alarmei, deschiderea portii, oprirea aparatelor electrice este o rutina care necesita timp si este destul de laborioasa sa iesi din casa.

Automatizarea locuintei se ocupa de asta pentru tine intr-un singur buton programabil la confortul tau care poate fi amplasat la intrarea in casa sau direct de pe smartphone-ul tau. Imagineza-ti ca pleci doar cu apasarea unui buton si inchizi usa.

Senzorii de prezenta pot fi, de asemenea, plasati peste tot in casa ta pentru a automatiza anumite actiuni precum iluminarea. Activarea si dezactivarea automata a luminilor de pe holuri, casa scarilor, living, ar economisi multa energie.

De asemenea, automatizarea locuintei face posibila gestionarea intensitatii sau tipului de iluminare dorit. Ea poate gestiona incalzirea locuintei tale si, de exemplu, sa le activeze cu 10 minute inainte de a intra pentru a ajunge intr-o casa calda. Acest lucru evita lasarea unui incalzitor pornit pentru o perioada lunga de timp pentru a nu ajunge intr-o casa inghetata.

Automatizarea locuintei este asadar sinteza tuturor acestor actiuni. Casa ta devine conectata si aduce multiple beneficii precum securitate sporita si confort suplimentar. In plus, utilizarea automatizarii casei economiseste energie si bani. In special, facturile de energie electrica vor fi reduse.

 

0 Shares
You May Also Like