Care sunt avantajele cosurilor de fum din inox

Care sunt avantajele cosurilor de fum din inox?

0 Shares
0
0
0

Cosul de fum din otel inoxidabil este in mod clar unul dintre cele mai populare cosuri de fum din acest moment si si-a pierdut de mult „imaginea industriala”.

Datorita structurii modulare, majoritatea cosurilor de fum din otel inoxidabil sunt oferite de catre firme specializate, precum  https://maxstil-cosuridefum.ro/cos-de-fum-din-inox-si-tabla-zincata-izolat/. Toate componentele pentru o asamblare adecvata sunt deja incluse, astfel incat sa se poata incepe imediat cu asamblarea. Acest lucru economiseste si costurile pentru mester.

Un cos de fum din otel inoxidabil este o evacuare de fum versatila, care este aprobata pentru o gama intreaga de combustibili si seminee. Acest lucru este potrivit in special pentru incalzirea cu gaz sau motorina, sobe cu peleti, seminee, sobe de teracota, sobe de semineu si, de asemenea, sobe de baza.

Spre deosebire de un cos de fum din caramida , varianta din otel inoxidabil absoarbe rapid caldura din gazele de ardere. In acest fel, atinge mai rapid temperatura de functionare dorita si asigura astfel o ardere eficienta si cu un nivel scazut de poluanti, in special cu seturi de semineu si sobe.

Pretul materialului pentru un cos de fum din otel inoxidabil este aproximativ intre 4000 si 8000 RON. Cu toate acestea, acest lucru este rentabil datorita duratei de viata lunga a unui semineu din otel inoxidabil de inalta calitate, cu pereti dubli sau cu tabla zincata izolat.

Chiar daca un cos de fum din otel inoxidabil ar trebui deteriorat in conditii meteorologice extreme cu furtuni de grindina violente, aceste daune sunt usor accesibile si, datorita designului fundamental modular, sunt usor de reparat. Acest design modular permite de asemenea adaptarea flexibila a cosului de fum exterior la conditiile structurale. Acest lucru este deosebit de important pentru cladirile vechi si cladirile catalogate.

Culoarea unui cos de fum din otel inoxidabil poate fi potrivita cu fatada dupa cum se doreste. Pentru aceasta este disponibila o gama larga de culori RAL. Una peste alta, cosul de fum din otel inoxidabil ofera doar avantaje pe langa in a fi doar un obiect de arta decorativa.

Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt disponibile in doua modele diferite, fiecare avand avantaje. Cosurile de fum din otel inoxidabil cu pereti unici sunt utilizate in principal in interiorul unei case. Avantajul lor este ca pot fi utilizate pentru a efectua o renovare comparativ rapida si ieftina a cosului de fum. Pe de alta parte, cosurile de fum din otel inoxidabil cu pereti dubli sunt de obicei utilizate pentru montarea exterioara pe perete.

Indiferent de varianta aleasa in cele din urma, cosurile de fum din otel inoxidabil ofera avantaje clare. Atat versiunea cu pereti unici, cat si versiunea cu pereti dubli sunt disponibile intr-un design modular, astfel incat cosul de fum sa poata fi adaptat individual la conditiile structurale.

Consilierul pentru constructii,  mentioneaza conductivitatea termica excelenta a materialului ca un avantaj suplimentar, care merge mana in mana cu o protectie speciala impotriva coroziunii si o durata de viata extrem de lunga. In plus, cosurile de fum din otel inoxidabil sunt si usor de asamblat.

Proprietarii pot alege oricare dintre cele doua produse, datorita faptului ca acestea pot fi folosite in deplina siguranta. In momentul in care un proprietar alege sa investeasca in imobilul pe care il detine, primul sau gand este referitor la calitatea si siguranta pe care produsul le promite.

In cazul cosurilor de fum confectionate din inox, toti proprietarii trebuie sa stie faptul ca acestea sunt confectionate din materale extrem de rezistente, care  nu se vor deslipi usor din intregul ansamblu din cauza factorilor externi.

Chiar daca aceste cosuri par fragile si usoare, sunt mult mai sigure decat ale produse care se regasesc pe piata. In primul rand, datorita formei si a designului, cosurile vor ramane fixe, chiar si in timpul celor mai puternice furtuni, din timpul verii, sau ninsori, pe timpul sezonului rece.

De altfel, vantul nu va deplasa componentele care formeaza cosul si, totodata, nu ii vor schima pozitia. Asadar, pe intreaga durata a anului, proprietarii vor putea fi siguri ca proprietatea se afla in completa siguranta, fara a exista riscul de aparitie a anumitor accidente.

Datorita materialelor folosite, cosurile confectionate din inox sunt mult mai utile, in ceea ce priveste schimbarea de temperatura de-a lungul anului.

Majoritatatea accidentelor au loc din cauza faptului ca designul cosurilor nu este configurat in asa masura incat metalul sa se poata dilata sau contracta in urma schimbarii bruste de temperatura. Acest lucru duce la desprinderea anumitor componente, supraincalzire si chiar riscul de aparitie a unui incendiu. Totusi, in cazul cosurilor de inox, aceste defectiuni si accidente nu vor avea loc.

Designul cosului este special configurat pentru schimbarea de temperatura, iar inoxul este un bun termoconductor, fapt pentru care caldura va ciurcula pe intreaga suprafata a cosului si nu va fi concentrata doar intr-un singur loc, iar riscul de aparitie a incendiilor va fi inexistent.

0 Shares
You May Also Like