Cumpararea pieselor auto online - o modalitate sigura si ieftina

Cumpararea pieselor auto online – o modalitate sigura si ieftina

0 Shares
0
0
0

Cu putina abilitate si experienta manuala, multe reparatii sau modificari ale vehiculelor pot fi efectuate pe cont propriu. Comertul electronic cu piese auto se bucura de o popularitate in crestere, deoarece aduce comoditate si transparenta preturilor cu ea.

Desi se pot economisi multi bani, se recomanda prudenta atunci cand vine vorba de presupuse chilipiruri – diferentele de calitate sunt mari.

In principiu, exista doua grupuri in domeniul pieselor de schimb auto: piese originale (piese OEM) si piese ident, care se mai numesc si piese de replica.

Calitativ, piesele originale ale producatorului sunt in mod normal de cea mai inalta calitate, deoarece sunt aceleasi ca si echipamentul original. In acelasi timp, insa, piesele OEM suntsi la un pret accesibil. Ele pot fi obtinute in primul rand de la un furnizor de piese Subaru de marca, ca de exemplu.

Alternativa la piesele originale sunt asa-numitele parti identitare . Comerciantii cu amanuntul se refera adesea la aceste replici ca piese de schimb echivalente, dar nu este intotdeauna cazul. Prin urmare, trebuie privit foarte atent, mai ales cand vine vorba de componente relevante pentru siguranta, cum ar fi placutele de frana sau discurile.

Nu se cumpara cel mai ieftin produs, dar o atentie deosebita este necesara cu platformele de licitatie si ofertele din Europa de Est sau Asia. Atunci cand se achizitioneaza piese de schimb, trebuie stiut faptul ca durata de viata poate fi semnificativ mai scurta decat piesele originale, ceea ce inseamna ca avantajele de pret se pot micsora rapid.

In comertul online cu piese de schimb exista o serie de oi negre ale caror oferte nu sunt doar dubioase, dar, in cazuri extreme, pot avea consecinte grave asupra vietii si a masinii. Exista mai multe caracteristici ce se pot utiliza pentru a identifica dealerii de piese auto de incredere .

Magazinele serioase opereaza, de asemenea, o politica de informare transparenta in ceea ce priveste propria companie si preturi. Domeniul de aplicare al gamei poate fi, de asemenea, un indiciu de incredere. Dealerii mari si consacrati folosesc adesea peste 100.000 de piese pentru toate marcile obisnuite si le pot livra in cateva zile lucratoare. Un exemplu de frunizor de piese auto foarte bun, este Pieseautocaroserie.ro

Odata identificat magazinul de renume, poate incepe cautarea pieselor auto adecvate. Magazinele profesionale ofera functii convenabile pentru acest lucru, motiv pentru care oricine poate gasi piese de schimb potrivite. In orice caz, se utilizeaza functia de cautare, care solicita introducerea articolului dorit.

Un alt mod foarte precis de identificare a pieselor de schimb auto adecvate este introducerea numarului OE. De regula, acest lucru poate fi citit de pe piesele originale existente.

Exista o selectie larga, mai ales cand vine vorba de piese de uzura obisnuite. Prin urmare, se verifica ofertele existente pentru diverse caracteristici si evaluari de calitate. Nu trebuie grabita comanda si trebuie mereu analizata pagina pentru ca piesele sa fie unele originale si de foarte buna calitate. Comandarea pieselor auto pe internet permite economii semnificative de costuri.

De altfel, importanta piselor orginale este vizibila in starea generala a automobilului. Furnizorii de piese auto, pun la dispozitia clientilor doar produse originale, asadar este recomandat ca in momentul in care soferii intampina diferite dificultati tehnice, sa apeleze la aceste companii.

In primul rand, furnizorii vor oferi piese speciale pentru modelul tau de autovehicul, care sunt 100% originale, fapt pentru care nu se vor deteriora dupa o anumita perioada de timp. Principala problema in cazul pieselor care imita produsele originale este ca acestea sunt confectionate din materiale de slaba calitate, care nu rezista in timp. Asadar, dupa o anumita perioada de utilizare, suprafetele pieselor se vor deteriora, iar acestea se vor distruge complet. O problema minora ar fi doar deteriorarea piesei respective, iar aceasta mica defectiune va fi reparata rapid.

In anumite cazuri, o simpla piesa defectata va putea produce si alte probeleme, care vor necesita costuri suplimentare. De altfel, aceste probleme majore, cum ar fi defectarea componentelor electrice sau a pieselor motorului chiar pot punte in pericol siguranta soferului si a celorlalti paricipanti la trafic.

Din aceste motive, este important ca orice sofer sa investeasca in piese originale, rezistente, care sa prezinta tehnologia specifica companiei auto, dar si care sa fie montate corespunzator de catre un mecanic auto.

In ciuda faptului ca preturile pot parea mult mai mari in cazul pieselor originale, este important ca soferii sa stie ca vor investi bani in tehnologia reprezentativa a companiei. Acest lucru inseamna calitate si siguranta garantate.

De altfel, piesele sunt confectionate urmand acelasi tipar, ca si cele produse in anul in care masina a fost lansata, fapt pentru care nu prezinta defectiuni sau o tehnologie si materiale mult mai slabe. Investind in astfel de piese, vei investi totodata in siguranta ta si a masinii tale, datorita faptului ca acestea au o durata de utilizare mult mai mare.

 

0 Shares
You May Also Like