Calitatea tacamurilor si veselei in restaurante

Calitatea tacamurilor si veselei in restaurante

0 Shares
0
0
0

Printre numeroasele aspecte care trebuie luate in considerare in cazul utilizarii celor mai bune tacamuri intr-un restaurant, calitatea pe care trebuie sa o aiba iese in evidenta. Exista mai multi factori implicati in calitatea tacamurilor, de exemplu, materialele cu care sunt construite si grija pentru cea mai buna conservare a acestora. Doar despre asta vom impartasi urmatoarele randuri de mai jos.

Asigurarea faptului ca restaurantul, barul sau cantina dumneavoastra are tacamuri si vesela curate, in stare buna, suta la suta functionale si placute din punct de vedere estetic, poate fi cea mai buna scrisoare de introducere pentru afacerea noastra, inainte de perspectiva mesenilor care vor lua masa acolo.

Materialul tacamurilor si veselei

Doua sunt principalele materiale care sunt utilizate pentru fabricarea tacamurilor. Unul dintre ele este 430 din otel inoxidabil si altul este 304 otel inoxidabil. Cu toate acestea, trebuie sa se tina seama de faptul ca calitatea ambelor oteluri nu este identica si pentru a verifica, exista o practica foarte eficienta.

Avand in vedere ca otelurile inoxidabile nu sunt magnetice, este suficient sa le aduceti un magnet si daca acest lucru nu atrage tacamurile, prin asta se arata ca acesta din urma este de o calitate acceptabila.

Ingrijirea tacamurilor

Pentru a mentine tacamurile in stare perfecta si pentru a nu aparea surprize neasteptate, cum ar fi petele care apar brusc pe suprafata lor, trebuie sa urmam cateva sfaturi simple: sa nu folosim bureti abrazivi si detergenti pentru a le spala; nu permiteti tacamurilor si veselei sa ramana murdare pentru o lunga perioada de timp, deoarece acest lucru faciliteaza aparitia petelor; este recomandabil sa nu fie in contact cu alte ustensile metalice atunci cand sunt spalate, iar dupa ce le-am spalat, acestea trebuie sa fie uscate perfect pentru a minimiza aparitia petelor.

Modelele de vesela sky  sunt cea mai buna alegere pentru cei care vor sa isi faca mese elegante.

Spalarea corecta

Desi sapunul si apa sunt combinatia acceptabila pentru spalarea veselei si tacamurilor, este recomandabil sa se utilizeze apa calda si detergenti neutri, care sunt putin abrazivi, astfel incat tacamurile sa fie perfect curatate fara a promova oxidarea. La spalarea tacamurilor, este necesar sa se evite frecarea excesiva intre ele, lucru care le-ar putea deteriora si, din acelasi motiv, nu este recomandabila utilizarea buretilor metalici.

In cele din urma, trebuie sa luam in considerare faptul ca argintul este un metal care tinde sa devina negru. Daca aveti in restaurant tacamuri realizate cu acest material, pentru curatare, pe langa lichidul special de curatare pentru argint, puteti folosi o carpa umezita cu alcool.

Cum asezi o masa?

Ca orice lucru din viata asta, modul in care iti asezi tacamurile si farfuriile intr-un restaurant sau intr-o sala de banchet are un sens pe care multi nu-l cunosc. Adevarul este ca exista cateva reguli de protocol clasic, care indica modul adecvat de a plasa tacamuri in timpul unui pranz sau cina si dezvoltarea acesteia. Tacamurile au propriul sau limbaj si de utilizare.

In functie de modul in care le lasam in farfurie, vom oferi cateva informatii ospatarilor, dar si restaurantului in sine. Cu ajutorul tacamurilor noastre avem o modalitate de a ne informa si de a ne da cu parerea despre mancare, starea sau intentiile noastre cu privire la aceasta, fara a vorbi.

In acest fel, vom facilita munca personalului restaurantului.

Cu toate acestea, limbajul tacamurilor nu este doar un cod despre standardele de protocol si comportament. De asemenea, este foarte interesant si util atunci cand vine vorba de socializare, deoarece la un moment dat poate fi necesar sa participati la un eveniment social in care protocolul este mai raspandit si trebuie sa il utilizati.

Este adevarat ca nu toata lumea cunoaste acest limbaj al tacamurilor si cu atat mai putin il pune in practica, dar niciodata nu strica sa cunoastem utilizarea corecta a tacamurilor. Veti evita mai multe neintelegeri!

Protocolul la masa

Nu vi s-a intamplat sa astepti mult timp sa vi se schimbe farfuria? Poate ca, chelnerul inca mai vedea mancare in ea si astepta un fel de semnal de la tine pentru a lua farfuria si a-ti servi urmatorul fel. In acel moment s-ar putea sa va fi ajutat, sa cunoasteti acest limbaj al tacamurilor.

Pozitia de asezare a tacamurilor la o masa

De indata ce ne asezam, ne vom gasi tacamurile intr-o anumita pozitie: cutitul intotdeauna in dreapta farfuriei cu marginea spre interior. Lingura este plasata langa cutit, in dreapta si cu concavitatea indreptata in sus. Pe cealalta parte a farfuriei, suportul (pentru stridii, melci etc) este plasat in functie de tipul de formalitate al unitatii si de tipul de serviciu care urmeaza sa fie furnizat.

Toate acestea trebuie sa fie asezate cu partea concava in sus. Mai mult decat atat, toate tacamurile sunt asezate la o distanta de 4 cm de farfurie. In cele din urma, tacamurile pentru desert, sunt asezate chiar deasupra farfuriei, la aceeasi distanta, sau plasate atunci cand vine momentul servirii desertului.

Pozitia de asezare a tacamurilor la o masa

0 Shares
You May Also Like