Care sunt avantajele cursurilor online?

Care sunt avantajele cursurilor online?

0 Shares
0
0
0

Unii oameni sunt speriati de faptul ca nu se mai pot forma pe plan profesional, din cauza pandemiei. Din fericire, acest lucru este posibil deoarece, chiar daca institutiile de invatamant si formare continua sunt inchise temporar, exista inca o multime de cai la oportunitati de formare continua. Lumea digitala tine usile deschise acolo unde altele sunt in prezent inchise. Chiar daca seminariile fata in fata sunt acum de domeniul trecutului, cursurile online sunt accesibile oricand si oriunde. Dar nu numai, in comparatie cu cursurile fata in fata, acestea au si o serie de avantaje.

In comparatie cu cursurile fata in fata sau cu formarea interna, seminariile online ofera avantajul invatarii de oriunde in lume. Singura cerinta este accesul la internet si un computer, tableta sau smartphone. Deci este ideal in momentele in care trebuie stat acasa in mare masura din cauza infectiei cu corona. Cu cursurile online, se poate invata din confortul canapelei sau al balconului de acasa.

Fara ore fixe de curs! Cu cursurile online, nu trebuie aparut in sala de clasa virtuala la o anumita ora. Acestea se bazeaza pe gestionarea  timpului. Oricine va participa, va putea decide singur in fiecare zi daca si cand sa studieze. Daca persoana va fi foarte ocupata in timpul zilei, aceasta va putea participa la cursul online la orele de seara. Daca llucreaza  in ture, va putea adapta orele seminarului la programul de schimb. Cursurile sunt absolut flexibile in ceea ce priveste timpul – si, de asemenea, se va economisi timp calatorind la o locatie pentru seminar.

In comparatie cu seminariile fata in fata, cursurile online costa adesea mai putin. Costurile cursului pentru seminariile fata in fata includ si o parte din costurile pentru sala de seminar si mese. Acest lucru nu se aplica seminariilor online. De asemenea, se economisesc costurile si cheltuielile de calatorie.

Nu vor exista nedumeriri in ceea ce priveste activitatea cursului, deoarece aici persoana nu av fi dependenta de un numar minim de participanti din care sa poata avea loc in primul rand un seminar. Seminariile online ofera o fiabilitate absoluta, cu exceptia webinarilor live, in care persoana este ghidata printr-un seminar in timp real de catre un lector.

Unul dintre principalele avantaje ale cursurilor online este ca se poate determina cat de mult invata persoana ce participa la aceste cursuri si cat de repede progreseaza. Daca viata de zi cu zi nu permite, se vor putea descompune unitatile didactice in bucati foarte mici. Daca nu permite conectarea la internet, in acel timp se poate studia, ceea ce este un beneficiu destul de mare.

Gradul ridicat de flexibilitate creste de obicei motivatia de a invata. Pentru ca nimeni nu va fi obligat sa abordeze unitatea X chiar in acel moment. De asemenea, se va putea alege pur si simplu unitatea Y, daca este mai simplu de invatat in acel moment. Curs manager resurse umane, se organizeaza online sau offline, cursul se desfasoara o zi sau doua, are un program decent si poate fi parcurs in romana sau in engleza.

De ce sa faci cursuri online si nu cursuri cu prezenta fizica?

Spre deosebire de omologii lor fata in fata din campus, cursurile online sunt predominant asincrone, unde studentii (si profesorii) determina fiecare cand se vor implica si vor participa la cursurile lor online. Cursurile asincrone prezinta un avantaj studentilor netraditionali, cum ar fi parintii si profesionistii care lucreaza, care au nevoie de un program flexibil pentru a-si continua studiile. In plus, cursurile asincrone sunt, de asemenea, avantajoase pentru studentii care invata cel mai bine atunci cand pot revizui cursurile si materialele de mai multe ori si printr-o varietate de exercitii.

Cursantii online de succes trebuie sa fie, de asemenea, motivati, disciplinati, auto-directionati si buni in gestionarea timpului

Studentii de succes la cursurile fata in fata trebuie sa asculte in mod activ si sa participe la cursuri, sa ia note bune, sa studieze si sa finalizeze cursurile. Prezentarea la curs este un drum lung catre finalizarea cu succes. In mediul online, fara ca un instructor sa stea inaintea dvs. sa va spuna exact tot ce trebuie sa stiti pentru a trece urmatorul test sau pentru a primi o viitoare tema de scris, cursantii online de succes trebuie sa fie, de asemenea, motivati, disciplinati, auto-directionati si buni in gestionarea timpului. .

Abilitatile de comunicare diverse sunt esentiale in invatarea online

In cursurile online, multe exercitii de invatare si materiale de curs implica diverse abilitati de comunicare, cum ar fi citirea continutului scris, continut video si audio si interactioneaza cu ceilalti intr-o varietate de stiluri de comunicare. … pentru a invata continut nou. … pentru a vedea cum sunt aplicate noile concepte. … pentru a intelege descrierile sarcinilor …pentru a primi feedback cu privire la performanta ta.

Abilitatile de comunicare diverse sunt esentiale in invatarea online. Desi este diferit de omologu fata in fata, care implica mai multe exercitii de invatare bazate pe prelegeri si dialoguri, avantajul de a avea un continut al cursului comunicat in mod divers este ca studentii pot citi sau vizualiza si revizui materialele cursului din nou si din nou (de cat de multe ori cat este necesar), sprijinind astfel mai bine rezultatele elevilor.

0 Shares
You May Also Like