Criteriile de alegere a tipului de propulsie pentru replica ta

Criteriile de alegere a tipului de propulsie pentru replica ta

0 Shares
0
0
0

Inainte macar de a analiza in detaliu avantajele fiecarui tip de operatiune, este important sa intelegi ca propulsia pe gaz si propulsia electrica sunt mai mult sau mai putin potrivite in functie de situatiile de joc si de modelul replica (de arma falsa la pistol, pistol lung, plin sau semiautomate).

Intr-adevar, functionarea cu butelie de gaz se refera mai degraba la pistoalele care sunt folosite in lupta corporala sau oferite jucatorilor care prefera sa supravegheze terenul de joc decat sa ramana statici.

Pe de alta parte, lista pistoalelor este mult mai restransa cand vine vorba de propulsie electrica, chiar daca un astfel de model este inca posibil de gasit pe diferitele magazine de airsoft. AEG-urile sunt, de fapt, in principal arme false lungi, cum ar fi pustile de asalt sau pustile de sprijin.

Alegerea versiunii replicii tale, pe gaz sau electrica, va depinde si de cadenta de foc dorita si de dorintele tale. AEG-urile sunt pentru majoritatea modelelor complet automate sau semi-automate, care vor permite tragerea in rafala.

Aspecte practice: avantajul replicilor in versiune electrica

Daca te apuci de airsoft, cu siguranta ai fost sfatuit deja sa apelezi la un pachet AEG sau AEP si din motive intemeiate! Acestea sunt replici usor de utilizat, care necesita putina intretinere, in afara de curatarea regulata a butoiului. In schimb, replicile cu gaz necesita mai multa atentie: verificarea etansarilor, curatarea si lubrifierea supapei, intretinerea incarcatorului etc.

Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijezi complexitatea cutiei de viteze a unui AEG! Acest mecanism complex poate fi victima unor defectiuni, iar apoi va trebui sa stapanesti asamblarea diferitelor parti pentru a-ti restaura replica.

Un alt punct forte al acestei arme airsoft electrice: rezistenta acesteia la diferite conditii climatice. Desi temperaturile foarte scazute nu sunt recomandate pentru un joc de airsoft de succes, replicile bateriilor au avantajul de a fi mai putin temperamentale decat modelele pe gaz atunci cand este frig.

De asemenea, poate fi interesant sa optezi pentru produse cu incarcatoare cu CO2, care ofera mai multa toleranta la diferite temperaturi exterioare.

Intra in joc cu realismul replicilor de gaz

In ciuda tuturor avantajelor pistoalelor airsoft cu baterie, pustile cu gaz si armele de mana sunt foarte populare in randul jucatorilor, mai ales pentru ca ofera senzatii mult mai realiste.

In plus, multe dintre aceste modele sunt concepute din metal, ceea ce va da vizual replicii un aspect mai autentic, dar si mai multa greutate, ceea ce contribuie la realismul acesteia. Retine, totusi, ca exista si AEG-uri in negru, gri, bej, cafeniu etc.

Pretul replicilor si al accesoriilor acestora

Bugetul este un alt criteriu de alegere intre un pachet replica pe gaz sau electric, fie ca este vorba de un pistol, o pusca etc. Intr-adevar, la putere si la tip de arma egal, investitia este mai putin importanta daca optezi pentru un AEG.

In plus, replicile pe gaz presupun achizitionarea regulata de butelii sau sparclete de CO2 precum si accesorii pentru intretinerea acestora, in timp ce odata ce ai achizitionat o arma electrica, nu vei mai avea aproape nimic de platit pentru a-ti folosi replica.

0 Shares
You May Also Like