Beneficiile programelor Afterschool

0 Shares
0
0
0

Un program bun de tip afterschool, poate transforma orele petrecute de catre cei mici fara scop dupa scoala, in timp de invatare productiv. Acesta este un mare beneficiu pentru copiii cu diferente de invatare si gandire. Iata cateva lucruri pe care le poate face un program afterschool de inalta calitate pentru copii.

Creaza un sentiment de apartenenta.

Daca programul afterschool nu este condus de districtul scolar sau o unitate din apropiere, copiii pot cunoaste copii diferiti decat cei pe care ii vad la scoala.

Asta inseamna ca nu trebuie sa se ocupe de aceleasi chestii si probleme sociale. Daca este condus de scoala copilului dvs. este vorba despre un afterschool din apropiere, programul poate oferi copilului dumneavoastra sansa de a se conecta cu copiii cunoscuti dintr-un mediu diferit.

Imbunatatirea abilitatilor sociale.

Un program bun promoveaza cooperarea, sprijinul si respectul. Acest lucru poate ajuta copiii sa se simta mai in siguranta cu privire la participarea la un joc sau la inceperea unei conversatii.

Ofera sprijin academic.

Multe programe dupa scoala ofera ajutor structurat pentru acasa. Munca la domiciliu poate provoca adesea probleme intre copii cu diferente de invatare si gandire si parintii lor.

Asa ca realizarea pe parcursul programului poate face seara tuturor mai placuta si relaxanta. Asigurati-va ca asistentii sau alti copii nu fac temele pentru copilul dvs. Unele centre nu au profesori sau asistenti care sunt pregatiti sa se ocupe de copiii cu diferente de invatare si gandire.

Face invatarea mai distractiva.

Unele programe dupa scoala ofera clase in domenii precum stiinta sau calculatoarele. In aceste sesiuni, nu exista teste si elevii pot lucra impreuna in grupuri.

Pentru copiii cu diferente de invatare si de gandire, aceste clase pot fi lipsite de stres, le pot oferi distractie si sens. De asemenea, programele pot oferi optiuni artistice precum drama si muzica, ceea ce ii poate ajuta pe copii sa gaseasca noi interese.

Siguranta si supraveghere.

Din pacate, copiii cu diferente de invatare si gandire sunt mai susceptibili sa fie victimizati sau sa se angajeze intr-un comportament riscant. Cercetarile arata ca orele intre 3 si 18:00 copiii sunt cel mai probabil pregatiti sa comita infractiuni, sa bea sau sa consume droguri sau sa devina victime ale crimei.

Dar mentinerea copiilor ocupati ii poate impiedica sa se implice intr-un comportament riscant. Studiile arata de asemenea, ca a fi intr-un program dupa scoala poate duce la note mai bune si mai putine probleme de comportament.

Construirea increderii

Pentru copiii cu diferente de invatare si de gandire, un program afterschool se poate simti mai iertator decat scoala. Miza este posibil sa nu se simta la fel de mare. Drept urmare, pot fi mai dispusi sa incerce lucruri noi si sa isi asume mai multe riscuri. La randul sau, acest lucru poate duce la o mai mare stima de sine.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante beneficii ale programelor afterschool. Parintii care isi inscriu copiii la una afterschool, cu siguranta trebuie sa le ofere celor mici ghiozdane copii spatioase.

De ce? Ei bine, un ghiozdan spatios permite depozitarea mai multor rechizite, iar cei mici trebuie sa aiba in ghiozdan atat rechizitele pentru ziua in curs, cat si cele pentru urmatoarea zi, astfel incat la afterschool sa isi faca temele in dupa masa, pentru ziua urmatoare.

Dimensiunea nu este singurul lucru care trebuie luat in considerare atunci cand selectati un rucsac pentru copilul dumneavoastra. Veti dori sa acordati o atentie deosebita si altor detalii, inclusiv materialului ghiozdanului.

Daca copilul dvs. este activ, el ar putea prefera o geanta din material usor, respirabil, cum ar fi nylon, decat ceva mai greu, cum ar fi pielea faux. Daca insa de exemplu, traiti intr-un climat ploios, luati in considerare alegerea unui ghiozdan copii care sa fie din categoria celor rezistente la apa, fabricat dintr-un material cum ar fi bumbacul cerat.

Alegeti inaltimea corespunzatoare a rucsacului.

Gasiti inaltimea maxima masurand distanta de la linia umerilor pana la linia taliei si adaugand doi centimetri.

Linia de umeri este locul in care curelele de rucsac se vor sprijini de fapt pe corp. Aceasta este situata cam la jumatatea distantei dintre gat si articulatia umarului. Linia de talie este la buton.

Rucsacul ar trebui sa se potriveasca doi inci sub umeri si pana la patru inci sub talie, astfel incat adaugarea de doi inci pentru masurare va produce inaltimea corecta.

Alegeti latimea corespunzatoare

Latimea spatelui poate fi masurata la un numar de locatii, fiecare cu rezultate diferite. Pentru un rucsac, muschii de baza si de sold poarta de obicei cea mai mare greutate. Acesta este motivul pentru care rucsacul trebuie sa fie centrat intre omoplati.

Pentru a gasi latimea potrivita pentru un rucsac, masurati intre crestele omoplatului copilului dumneavoastra. Adaugarea unui inch sau doi in plus aici este acceptabila.

Se poate vedea asadar ca este foarte important ca parintii sa isi inscrie copiii la afterschool, insa inainte de a face asta, este indicat ca parintii sa aleaga cel mai potrivit ghiozdan pentru acestia.

0 Shares
You May Also Like