Care este diferenta dintre un agent de casting si un asistent de casting?

0 Shares
0
0
0

V-ati gandit vreodata sa deveniti actori, si sa jucati in cele mai interesante filme de la Hollywood? Daca aveti un mare talent in actorie, atunci cu siguranta trebuie sa accesati https://www.newmediacasting.ro pentru a va inscrie la un casting actori.

Inscrierea pentru a participa la un asemenea casting se face online, iar mai apoi veti merge la sediul agentiei de casting pentru inscrierea propriu ziusa si pentru a participa la castinguri.

Atunci cand veti trece pragul unei agentii de casting, veti avea ocazia de a cunoaste agenti de casting, care va pot selecta pentru diferite productii. In continuare vom discuta despre acesti agenti de casting, si veti vedea mai in amanunt, cu ce se ocupa acestia.

Cunoscut mai precis ca agent de talente, agentul de casting este un profesionist din industria divertismentului care incearca sa identifice potentialii candidati pentru o munca pe scena, in televiziune sau in filme.

Termenul “agent de casting” nu este utilizat in general in industria divertismentului; un agent de talente reprezinta interpretii, in timp ce un director de casting ii ajuta pe interpretii de distributie intr-un proiect.

Agentul poate functiona ca agent independent sau poate lucra pentru o agentie de talente. Acesti agenti pot functiona, de asemenea, ca agenti de model, ajutand diversi clienti in localizarea si angajarea de modele pentru linii vestimentare sau pentru campanii publicitare.

Agentul de casting lucreaza adesea indeaproape cu regizorii de casting. Acesti regizori initiaza ceea ce este cunoscut sub numele de sesiuni de casting. Aceste sesiuni de casting reprezinta pur si simplu un anunt al unui nou producator care urmeaza sa audieze animatorii pentru rolurile din cadrul productiei.

Atunci cand un agent primeste notificarea acestui apel pentru auditii, va incepe sa caute interpreti care au cele mai bune calitati pentru noua productie si vor incerca sa asigure o auditie pentru acei interpreti.

Este important sa retineti ca un agent de casting este diferit de un cercetator de talente. Cercetatorii de talente functioneaza in mod normal pentru companiile de productie. In schimb, agentul este mai probabil sa fie conectat cu agentii de talente care reprezinta o gama larga de clienti performanti.

In timp ce agentul de casting identifica potentialul talent pentru o productie si aranjeaza totul pentru interpreti sa participe la sesiunea de casting, agentul insoteste foarte rar interpretii la sesiunile de casting in sine.

In schimb, interpretul trece printr-o auditie la nivel de intrare cu un director de casting, care, la randul sau, apeleaza la interpretii care arata o promisiune reala pentru o a doua auditie cu directorul si producator.

Astfel, agentul de casting ajuta la clarificarea drumului pentru interpret, dar este responsabilitatea executantului sa asigure interesul si sprijinul echipei care produce functia de divertisment si sa fie angajat pentru proiect.

Acestea sunt asadar sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca un agent de casting. V-ati intrebat oare ce trebuie sa faca un asistent de casting?

Un asistent la casting joaca un rol integral in achizitia actorilor atat in ​​televiziune cat si in film. In cele din urma, este sarcina lui sa gaseasca actorii cei mai talentati si potriviti pentru rolurile de televiziune si film.

Desi fiecare loc de munca va diferi usor, sarcinile principale ale unui asistent de casting sunt practic aceleasi. Acestea includ citirea scenariilor si gasirea unor actori adecvati pentru a ocupa roluri, contactarea si negocierea cu agentii actorilor, asistarea la auditii si pastrarea inregistrarilor despre actori.

De obicei, prima responsabilitate a unui asistent de casting pentru fiecare post este de a citi scenariul pentru o emisiune de televiziune sau film. In acest timp, el va parcurge fiecare scena si va intelege de ce tip de actor are nevoie de fiecare rol.

El va incepe de obicei cu o idee aspra in minte si o va restrange treptat pana cand va avea o lista cu actorii ideali. Odata ce asistentul de la casting va sti care sunt actorii cei mai potriviti pentru productie, el va discuta, de regula, aceste informatii cu producatorii si regizorul. In acest timp, se va asigura ca toata lumea este de acord si va elabora orice alte detalii privind rolurile.

Dupa finalizarea fazelor initiale ale acestui proces, este responsabilitatea asistentului de casting sa contacteze agentii actorilor pe care ii are in minte. In aceasta etapa, el va verifica disponibilitatea si interesul fiecarui actor pentru productie. De asemenea, va vorbi despre acorduri contractuale si va stabili timpii de auditie pentru fiecare actor.

In perioada de auditie, sarcina de asistent de casting este de a oferi tuturor actorilor scenarii si orice alte informatii pertinente pentru rol. De acolo, el va face parte din procesul de testare a ecranului si va rula de obicei camera pentru fiecare auditie. El va inregistra spectacolul fiecarui actor dintr-o scena selectata pentru a fi revizuit de regizor si producatori ulterior.

Dupa ce toti actorii au audiat, asistentul la casting va inregistra apoi orice informatie importanta despre fiecare actor, cu exceptia cazului in care actorul este extrem de cunoscut.

Dupa ce va avea aceste informatii, asistentul la casting va trimite casetele de auditie impreuna cu orice alte informatii relevante regizorului si producatorilor.

In acel moment, cea mai mare parte a lucrarii este finalizata, iar directorul si producatorul vor finaliza restul procesului de casting. Dupa ce toti actorii au primit contracte, jobul de asistent la casting este finalizat si va trece la urmatoarea misiune.

0 Shares
You May Also Like