Sfaturi pentru alegerea unui apartament

0 Shares
0
0
0

Mutarea intr-un spatiu nou constituie fara doar si poate o misiune mult mai complicata decat pare la prima vedere, dat fiind faptul ca doriti ca totul sa fie perfect, de la locatie si aspect la amenajari si, bineinteles, pretul general.

Dar inainte de a gasi apartamentul de vis si a semna un contract de vanzare – cumparare cu vanzatorul, exista o multime de intrebari cruciale la care trebuie sa raspundeti. In continuare vom prezenta cateva sfaturi utile pentru dvs., astfel incat sa faceti cea mai potrivita alegere in ceea ce priveste apartamentul.

  1. Concentrati-va pe locatie.

Locatia este probabil cel mai important aspect de luat in considerare inainte de a va investi banii intr-o proprietate. Daca sunteti in cautarea de a fi aproape de locul de munca, scoala sau familie, asigurati-va ca locatia spatiului dvs. care va fi in curand al dvs., se afla la distanta scurta cu masina, la distanta de mers pe jos sau aproape de transportul public.

Tineti cont si de traficul potential al zonei in timpul orei de varf. Un loc la doar 10 minute distanta fara blocaj de servici, ar putea fi de fapt parcurs in mai mult de o ora distanta dimineata si seara.

Anunturile de apartamente exagereaza ocazional cat de aproape se afla de fapt de locuri importante, indiferent de trafic. Pentru a fi in siguranta, cel mai bine este sa porniti GPS-ul si sa-l urmariti singur.

Pe GoogleMaps, alegeti o caracteristica care va permite sa mapati o calatorie cu un anumit timp in minte. De exemplu, setati miercurea la ora 17:00 si Google va lua in considerare traficul obisnuit pentru zona respectiva. In acest fel, veti vedea daca intr-adevar este rentabil sa alegeti un apartament in zona respectiva.

Daca doriti un apartament in capitala, atunci va puteti indrepta atentia spre apartamente Militari Residence, ar alegerea va fi una perfecta din toate punctele de vedere. Veti avea toate facilitatile la dispozitie, incepand de la infrastructura, magazine, gradinite, scoli, sali de fitness, farmacii, parcuri, etc. in apropiere.

Deci, tinand cont de aceste detalii, se poate spune ca apartamentele Militari Residence din partea de vest a capitalei, pot reprezenta cea mai buna optiune pentru dvs. in momentul in care cautati un apartament pe care doriti sa il cumparati.

  1. Gasiti-va aspectul ideal.

In functie de dimensiunea si structura unui apartament sau a unei case unifamiliale, aspectele pot fi foarte diferite. Chiar si in acelasi complex, viitorii proprietari ar putea gasi o mana de stiluri variate, toate avand aceeasi metraj patrat.

Unele pot include unitati de citit si spatii de birou, in timp ce altele renunta la zone mici si separate pentru salile de luat masa si dormitoare mai mari. Este esential sa stabiliti daca un aspect va functiona sau nu cu stilul dvs. de viata.

Daca lucrati de acasa, nu va muta intr-un loc fara o zona desemnata pentru un birou. Daca va place sa gazduiti oaspeti si petreceri, fiti atenti la spatiile de divertisment mari.

  1. Evaluati spatiul.

In timpul vizitelor in apartamente, aduceti un caiet sau o tableta pentru a inregistra detaliile proprietatii. Vopseaua are nevoie de improspatare? Aragazul pare ca este din anii ’90? Exista vreo deteriorare vizibila? Cel mai bine este sa faceti fotografii cu ceea ce observati. Si cand vine vorba de daune, asigurati-va ca proprietarul ia notite, iar acestea sunt scazute din pret.

  1. Luati in considerare facilitatile.

Ce este important pentru dvs.? O masina de spalat si uscator la domiciliu? O sala de gimnastica comuna, locuri de parcare suplimentare sau spatii de depozitare?

Asigurati-va ca obtineti informatii cu privire la toate aspectele importante, inclusiv la apa, gunoi, intretinere, utilitati si servicii de internet si cablu. Acestea sunt toate rubrici importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand restrangeti optiunile pentru alegerea unui apartament.

  1. Cum plastiti?

Intrebati vanzatorul daca primeste bani cash sau daca este dispus sa va ofere apartamentul prin programul Prima Casa. Exista vanzatori care accepta si sa isi vanda locuintele celor care opteaza pentru credit ipotecar sau Prima Casa. In schimb, multi proprietari vand doar daca primesc bani cash.

  1. Miscati-va rapid.

Cand incepeti cautarea de achizitionare, fiti pregatiti sa va deplasati rapid. Proprietatile libere se vand foarte rapid. Inainte de a incepe cautarea apartamentului dvs., este mai bine sa aveti deja o parte din logistica (cum ar fi cutii de carton achizitionate) deja.

  1. Inainte de a semna, cititi indeaproape.

Dupa ce ati gasit proprietatea corecta, asigurati-va ca cititi amprenta fina a contractului de vanzare – cumparare. Facilitatile incluse, taxele suplimentare si daunele anterioare ar trebui sa fie acolo. Inainte de a semna, asigurati-va ca intelegeti complet contractul.

Tineti cont asadar de toate sfaturile enumerate in randurile de mai sus, iar astfel misiunea dvs. de a cumpara un apartament, cu siguranta va fi una mult mai simpla decat pare la prima vedere.

0 Shares