De ce este important designul grafic

De ce este important designul grafic?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta v-ati intrebat cel putin odata, ce este designul grafic si de ce este acesta important. Poate ati si urmarit un tutorial graphic design pentru a intelege mai bine despre ce este vorba; dar daca doriti sa cunoasteti cat mai multe detalii despre designul grafic, este important sa va indreptati atentia spre HowDoDesign.com, un site despre designul grafic.

De-asemenea, este recomandat sa parcurgeti si acest articol pana la final, pentru ca vom discuta despre designul grafic, despre ceea ce face un designer grafic, dar si despre diferitele tipuri de design grafic.

Asadar, cand auzim termenul de design grafic, fiecare dintre noi ne gandim la unele lucruri. Unii ne gandim la aplicatii mobile, altii se gandesc la designul ambalajelor, exista persoane care se gandesc la carti de vizita sau brosuri printre altele.

Ei bine, important de mentionat este faptul ca in lumea competitiva de astazi, designul grafic a devenit o parte integranta a oricarei afaceri.

Acesta joaca un rol important, combinand tehnologia, estetica si gandirea creativa. Prin design grafic puteti comunica mesajul dvs., care va ramane pentru foarte mult timp memorat in mintea publicului dvs.

De ce este important designul grafic

Daca va uitati in jur, puteti gasi designul grafic peste tot: bannere, brosuri, pliante, aplicatii smartphone, carti de vizita, ambalaje ale produselor pe care le cumparati online sau de la supermarket, iar acestea sunt doar cateva exemple.

Dar exista un lucru crucial care trebuie mentionat. Fiecare tip de design grafic necesita un set specific de abilitati si tehnici de proiectare. Multi designeri sunt specializati intr-un singur tip; altii se concentreaza pe un set de tipuri similare de design grafic.

Desi se suprapun adesea, designerii se concentreaza de obicei pe o anumita zona de proiectare si isi dezvolta abilitatile de ani de zile. Asadar, nu va asteptati de la designerul web sa faca treaba de top a editarii video, asa cum face un specialist care face acest lucru de ani de zile. Acesta a fost doar un exemplu, dar cu siguranta ati inteles despre ce este vorba.

Mai jos puteti descoperi cateva tipuri interesante de design grafic. Cititi in continuare pentru a intelege mai bine fiecare dintre aceste zone de proiectare.

Design grafic de identitate vizuala

Fiecare afacere, indiferent daca este mica, medie sau mare, are o poveste diferita de spus publicului care poate fi alcatuit din clienti, potentiali clienti, parteneri de afaceri. Pentru ca publicul unei companii sa auda povestea, este nevoie de identitatea de marca.

Deci, designul grafic al identitatii vizuale cuprinde elementele vizuale ale identitatii marcii care actioneaza ca fata a unui brand pentru a comunica acele calitati intangibile prin imagini, forme si culori.

Designerii specializati in designul grafic cu identitate vizuala creeaza materiale precum sigle, tipografie, palete de culori si biblioteci de imagini care reprezinta personalitatea unui brand.

Proiectantii grafici de identitate vizuala trebuie sa detina cunostinte generale ale tuturor tipurilor de design grafic, pentru a crea elemente de design adecvate pentru toate mediile vizuale.

De asemenea, au nevoie de abilitati excelente de comunicare, conceptuale si creative si o pasiune pentru cercetarea industriilor, organizatiilor, tendintelor si concurentilor. Designerii grafici de identitate vizuala au de obicei abilitati bune si in domeniul designului grafic de marketing si publicitate.

Design grafic de marketing si publicitate

Reclamele sunt in peste tot jurul nostru. Le vedem pe ecranul televizorului, in fiecare spatiu liber posibil in spatiile publice, le vedem cand navigam pe internet, cand citim o stire online, etc.

Rezultatul oricarei reclame de succes este, desigur, vanzarea produsului sau serviciului pe care il propaga agentul de publicitate. Dar v-ati intrebat vreodata cat timp este necesar pentru a crea o campanie de succes si o reclama convingatoare care transmite perfect povestea?

Aici nu vorbim despre ore, vorbim despre zile, saptamani sau chiar luni de dezvoltare a ideilor, cercetare a obiceiurilor consumatorilor si creatie vizuala. Asadar, designerii de marketing au nevoie de abilitati excelente de comunicare, rezolvare a problemelor si gestionarea timpului. Ei trebuie sa fie familiarizati cu marca produselor si serviciilor, precum si cu obiceiurile grupurilor lor tinta.

Designerii care creeaza la crearea unor reclame nu sunt doar talentati in designul creativ, ci stiu si cum sa vanda un produs si sa capteze mintea consumatorilor. Aceasta inseamna ca lucreaza cu proprietari de companii, directori, manageri sau profesionisti in marketing pentru a crea active pentru strategii de marketing. Ar putea lucra singuri ca freelanceri, sau ca parte a unei echipe interne sau creative. Acest lucru insa depinde de bugetul care se investeste in publicitate.

Dupa cum am mentionat deja, designul de marketing si publicitate poate fi impartit in reclamele tiparite pe care le vedem sub forma de afise, panouri publicitare, pliante, cataloage, ambalaje, si toate materialele tiparite care trec prin masina de tiparit.

Si poate fi impartit in reclame digitale pe care le vedem pe reclame TV si pe telefoane sub forma de bannere, reclame video, postari promotionale pe retelele sociale si reclame radio.

0 Shares
You May Also Like