Balconul tau, o oaza de liniste si natura!

Balconul tau, o oaza de liniste si natura!

0 Shares
0
0
0

Cauti remedii si incerci sa gasesti cea mai buna cale prin care iti poti oferi o clipa de ralaxare si detasare in mijlocul naturii, atunci poti alege sa iti amenajezi in propriul balcon o oaza de liniste, printre speci de plante fascinante, gata oricand sa te rasfete  cu frumusetea si sanatatea lor.

Amenajarea balconului

Daca nu stai la curte si nu te poti folosi de un petic de pamant, nu inseamna ca nu poti aduce natura in casa ta. Nu mai lasa balconul sa fie depozit pentru tot ceea ce nu iti mai este de folos, debaraseaza-te de cutiile si dulapurile vechi depozitate si incearca sa dai putina personalitate acestui spatiu mititel, dar extrem de usor de amenajat.

Incepe prin  a inlatura tot ceea ce este inutil, elibereaza tot spatiul, fa-ti un plan orientativ in ceea ce priveste modul in care ai prefera sa il transformi si demareaza cateva lucrari de reparatii si renovari, daca este cazul. Pentru ca intentionezi sa il umpli cu plante, incearca sa iti usurezi munca, astfel ca ar fi indicat sa ai o podea pregatita in acest sens, gresia reprezentand cea mai practica varianta.

In functie de pozitionarea balconului, alege sa montezi un geam sau un paravan daca una dintre laturi este constant in bataia vantului, incercand astfel sa creezi un spatiu confortabil pentru plantele tale.

Creionează-ţi modul in care doresti sa faci configuratia spatiului, montand rafturi si policioare, carlige de prindere pentru ghivece, dulapuri in straturi, dar si o masa de lucru, unde te vei ocupa de ingrijirea plantelor si a pamantului din ghivece.

Nu in ultimul rand, alege un mobilier de exterior interesant, in principiu, o masuta si doua scaune comode fiind suficiente pentru unbalcon care se doreste a fi o oaza de relaxare si de recreere.

Plantele din balcon

Atunci cand alegi plantele care iti vor innobila balconul, trebuie sa tii cont de specificul locului. Daca detii un balcon expus total, vei incerca sa achizitionezi plante rezistente la soare si vant.

Organizarea balconului iti va da totusi posibilitatea de a-ti pozitiona gradat plantele, in functie de cat de protejata este fiecare zona. Poti alege sa iti umpli balconul cu plante foarte rezistente, cum ar fi un bambus Simba, pe care le vei lasa afara si in timpul iernii, sau poti opta pentru a-ti amenaja astfel balconul doar pe perioada calda, alegand plante de orice tip, dar pe care le vei muta intr-un loc protejat in perioada rece.

Oricare ar fi varianta aleasa, balconul tau va capata viata, iar atat timp cat plantele vor fi ingrijite si ocrotite, acestea te vor bucura cu frumusetea si farmecul lor, oferindu-ti clipe de relaxare si odihna.

Pregatit cu stropitori si cu multa dragoste, cu ghivecele si substante hranotoare,  vei transforma balconul tau in cel mai cald, primitor  si frumos loc al casei tale.

0 Shares
You May Also Like