Avantajele unei ferme de porci in Romania

Avantajele unei ferme de porci in Romania

0 Shares
0
0
0

Stiati ca multi romani au ales sa se intoarca acasa din strainatate si sa isi inceapa propriile afaceri in tara? Stiati de-asemenea ca multi dintre romanii care lucrau in cadrul diferitelor companii multinationale, au ales sa renunte la traiul la oras, si sa se mute la sat?

Ei bine, in mediul rural se pot infiinta si dezvolta o multime de afaceri, iar investitiile nu trebuie sa fie foarte mari. De exemplu, cu o ferma care are ca domeniu de activitate cresterea porcilor, romanii pot obtine anual venituri mari si foarte mari, in comparatie cu cei care merg zi de zi si muncesc la patron.

Fireste, si a devine propria ferma de crestere a porcilor presupune multa munca, insa cei care au ales aceast domeniu de activitate pana acum, cu siguranta au cules deja roadele muncii lor.

Pentru cei care intentioneaza sa inceapa o astfel de afacere, in randurile care urmeaza, le prezentam pe scurt cateva dintre cele mai importante beneficii ale unei ferme de porci. Cititi pana la final pentru ca puteti afla lucruri interesante, care va pot convinge sa incepeti o astfel de afacere.

In primul rand, stim cu totii ca in Romania, cea mai cautata carne este cea de porc. In fiecare an, mai bine de 50% din carnea vanduta in tara, este de porc, iar aici includem si preparatele din carne (salam, sunca, slanina, etc.).

Un alt motiv datorita caruia este indicat sa luati in considerare cresterea porcilor, este acela ca aceasta activitate este pe val in tara noastra. Dupa cum ati putut vedea in randurile anterioare, carnea de porc este cea mai cautate in tara noastra, si cu siguranta aveti posibilitatea de a vinde porcii la preturi avantajoase.

Atunci cand incepeti o astfel de afacere, nu trebuie sa investiti o suma foarte mare de bani, iar vestea si mai buna este ca va puteti recupera foarte repede banii investiti. De exemplu, un purcel poate ajunge la greutatea de 100 de kilograme in aproximativ 4 – 5 luni de zile, iar de la acaesta greutate este mult mai usor sa gasiti cumparatori.

In plus, in luna Decembrie cand toata lumea cauta porci pentru sacrificat, aveti posibilitatea de a vinde o multime de porci celor de la oras, care nu au posibilitatea de a creste un porc, dar care isi doresc sa manance neaparat carne de porc taiat de ei, si nu cumparata din supermarket.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale le ofera crescatorilor de porci sprijin financiar, astfel ca persoanele fizice sau juridice pot beneficia de 100 de lei carcasa U (procent ridicat de grasime), sau 120 lei carcasa E, pentru un procent scazut de grasime. Aceste sume sunt importante, mai ales cand fermierii cresc cate 200 – 300 de porci.

Un alt motiv pentru care este indicat sa luati in considerare o astfel de afacere, este acela ca puteti obtine profit de pe urma cresterii porcilor in aproximativ 125 de zile. De exemplu, atata este timpul estimat pentru ca un purcel sa ajunga la 100 de kilograme.

Daca achizitionati purcei care cantaresc intre 25 – 30 de kilograme la pretul de 150 – 200 de lei, ii puteti pune la ingrasat iar in aceste 125 de zile, purceii pot creste pana la greutatea de 100 de kilograme, dupa care ii puteti scoate la vanzare.

Puteti obtine 8 – 10 lei/kilogram in viu, astfel ca obtineti intre 800 si 1000 de lei pentru fiecare porc vandut. Poate nu pare un profit foarte mare la prima vedere, dar tineti cont ca in cazul in care sa zicem vindeti in jur de 270 porci pe an, dupa ce va platiti toate cheltuielile puteti obtine un total de 75.000 de lei, care ar fi echivalentul unui salariu lunar de 6400 de lei.

In aceste conditii, este cat se poate de evident faptul ca este rentabila cresterea porcilor in Romania. In plus, nu trebuie sa cheltuiti multi bani pentru furaje sau alte cele, iar la greutatea de 100 de kilograme, purceii ajung daca le dati de mancare de doua ori pe zi.

Cresterea porcilor asadar, este o afacere rentabila in Romania. Puteti alege sa cresteti porci din diferite rase din strainatate, iar acum este usor sa ii aduceti in tara, apeland la o firma de transport animale international.

De-asemenea, puteti apela la ajutorul unei astfel de firme precum LiveStockTransport, si in cazul in care ati incheiat parteneriate de afaceri cu firme din strainatate, si aveti nevoie sa livrati animalele in strainatate.

Aceasta firma de transport animale international, va prelua de la ferma dvs. animalele, si le va livra in cele mai bune conditii, la adresa mentionata de dvs.

In plus, puteti vinde de-asemenea porcii si in tara. Cu siguranta exista multe abatoare sau companii care au nevoie in permanenta de porci pentru sacrificat, si sunt dispuse sa cumpere la cele mai bune preturi porcii pentru sacrificat.

0 Shares
You May Also Like