3 alimente benefice pentru o piele sănătoasă

0 Shares
0
0
0

Nutriția este importantă pentru sănătate. O dietă nesănătoasă îți poate afecta metabolismul, determinând creșterea în greutate și chiar poate avea un impact negativ asupra organelor, cum ar fi inima și ficatul.

Dar ceea ce mănânci afectează și un alt organ – pielea ta.

Pe măsură ce oamenii de știință descoperă mai multe despre dietă și corp, este din ce în ce mai clar că ceea ce mănânci poate afecta în mod semnificativ sănătatea și îmbătrânirea pielii.

De aceea, faptul că folosești produse de îngrijire, fie chiar și produsele cosmetice coreene, recunoscute pentru efectele de neegalat asupra pielii, nu este întotdeauna suficient. Este important să contribuim și din interior cu ingrediente naturale pentru a obține o piele superbă.

În acest articol analizăm 3 dintre cele mai bune alimente pentru a-ți menține pielea sănătoasă.

1.Pește gras

Peștele gras, cum ar fi somonul, macroul și heringul, reprezintă un aliment excelent pentru o piele sănătoasă. Aceștia sunt surse bogate de acizi grași omega-3, care sunt importanți pentru menținerea sănătății pielii.

Acizii grași omega-3 sunt necesari pentru a menține pielea suplă și hidratată. De altfel, un deficit de acizi grași omega-3 poate provoca uscarea pielii.

Grăsimile omega-3 din pești reduc inflamația, care poate provoca roșeață și acnee. Acestea îți poate face pielea mai puțin sensibilă la razele UV dăunătoare ale soarelui.

Unele studii arată că suplimentele cu ulei de pește pot ajuta la combaterea afecțiunilor inflamatorii și autoimune care îți afectează pielea, cum ar fi psoriazisul și lupusul.

Peștele gras este, de asemenea, o sursă de vitamina E, unul dintre cei mai importanți antioxidanți pentru pielea ta.

Un aport suficient de vitamina E este esențial pentru a-ți proteja pielea împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi și inflamații.

În cele din urmă, peștele oferă zinc – un mineral vital pentru reglarea inflamației, sănătatea generală a pielii, producerea de noi celule ale pielii.

2.Avocado

Avocado are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase. Aceste grăsimi au rol important în organism, inclusiv în menținerea sănătății pielii.

Aportul suficient de grăsimi de acest fel este esențial pentru a menține pielea flexibilă și hidratată.

Avocado este, de asemenea, o sursă bună de vitamina E, care este un antioxidant important care te ajută să-ți protejezi pielea de daunele oxidative. Interesant este faptul că vitamina E pare a fi mai eficientă atunci când este combinată cu vitamina C.

Vitamina C este esențială și pentru o piele sănătoasă. Pielea ta are nevoie de ea pentru a crea colagen, care este principala proteină structurală care îți menține pielea puternică și sănătoasă.

3.Nucile

Nucile au multe caracteristici care le fac un aliment excelent pentru o piele sănătoasă.

Sunt o sursă bună de acizi grași esențiali,  pe care corpul tău nu îi poate sintetiza singur. De fapt, acestea sunt mai bogate decât majoritatea celorlalte nuci, atât în ​​acizi grași omega-3, cât și în omega-6.

Mai mult, nucile conțin alți nutrienți de care pielea ta are nevoie pentru a funcționa corect și pentru a rămâne sănătoasă.

Zincul este esențial pentru ca pielea ta să funcționeze corect ca o barieră. Este, de asemenea, necesar pentru vindecarea rănilor și combaterea atât a bacteriilor, cât și a inflamației.

Cu o dieta echilibrată, bogată în alimente sănătoase și cât mai naturale și cu ajutorul produselor de îngrijire potrivite pentru tipul de ten vei reuși să ți la distanță semnele îmbătrânirii cât mai mult timp, iar dacă mai adaugi și un program de somn bine stabilit vei avea doar de câștigat. Echilibrul este cheia oricărei reușite!

 

0 Shares
You May Also Like