Zece beneficii ale zborului cu parapanta pentru sănătate

0 Shares
0
0
0

Zborul cu parapanta este o experiență extrem de distractivă, care îți oferă șansa de a vedea lumea cu alți ochi, posibilitatea de a-ţi face noi prieteni sau de a experimenta senzația incomparabilă de a zbura. Dar, pe lângă asta, zborul cu parapanta îţi oferă o gamă largă de beneficii pozitive pentru sănătatea fizică și mentală. Iată de ce pe lista ta de activitati Brasov pentru următoarea vizită în oraş, îţi recomandăm şi zborul cu parapanta.

1. Bucură-te de marile beneficii pentru sănătate ale zborului cu parapanta în aer liber

Pe lângă faptul că oferă o sursă nesfârșită de oportunități de distracție și aventură, a fi în aer liber înconjurat de natură este grozav și sănătos pentru corpul, mintea și sufletul tău. Vei avea șansa să respiri aer curat și să simți cum razele calde ale soarelui stimulează starea de spirit, precum și sistemul tău imunitar. Există suficiente dovezi care demonstrează că vitamina D de la soare oferă organismului nostru un aport mare de serotonină și contribuie la menţinerea unui sistem osos puternic.

2. Simte adrenalina uimitoare

Adrenalina care este generată de zbor nu numai că dă minții și corpului un avânt uimitor, dar, de asemenea, crește enorm nivelul de energie.

3. O modalitate excelentă de a-ți dezvolta partea superioară a corpului

Cu cât mânuieşti mai mult aripa atunci când zbori, cu atât mușchii brațelor devin mai puternici. Acest fapt îmbunătățește și chiar crește mobilitatea generală, flexibilitatea și gama de mișcare.

4. Obține un echilibru corporal excelent și un nucleu mai puternic

Printre beneficiile pentru sănătate ale zborului cu parapanta se numără şi construirea unui nucleu puternic, care ajută la echilibru, postură și stabilitate. Acest sport aerian angajează mușchii profunzi, ceea ce ne întărește corpul, astfel încât să reducă și riscul de rănire în timpul exercițiilor și activităților.

5. Reduce nivelul de stres

În timp ce practici acest sport, vei fi concentrat pe momentul prezent. Asta înseamnă un mic impuls al zen-ului de care avem cu toții nevoie pentru a ne împiedica să trăim în trecut sau să ne îngrijorăm în mod constant pentru viitor. Haosul și stresul vieții tale de zi cu zi par să dispară odată ce zbori – dând minții tale resetarea necesară.

6. Parapanta îţi oferă un plus de încredere în sine

Deși oricine poate practica parapanta, există o mulțime de oameni cărora le este frică să încerce. Parapanta este un sport foarte mental. Știi acel sentiment pe care îl ai când ai realizat ceva ce nu credeai că poți niciodată? Asta simți după primul zbor! Acest spor de încredere ți-ar putea schimba chiar viața, deoarece poate fi de mare ajutor în rutina ta zilnică. Parapanta te poate ajuta să te simți ca o persoană nou-nouță!

7. Parapanta este o modalitate excelentă de a arde calorii

Pe lângă beneficiile asupra sănătății mintale, acest sport este și un antrenament grozav, din cauza adrenalinei eliberate în timpul zborurilor. Poți arde în jur de 230 de calorii pe oră!

8. Parapanta te ajută să-ți învingi temerile

Credem că abordarea frontală a temerilor tale este cea mai bună modalitate de a le depăși. Parapanta îți oferă oportunitatea de a-ți dovedi că ești capabil să realizezi orice îți dorești!

9. Parapanta te eliberează

Vrei să simți libertatea în forma ei cea mai pură? Vrei să te simți eliberat de frică, stres, anxietate și gravitate? Parapanta te va duce într-o lume cu totul nouă și te va elibera!

10. Bucură-te de priveliști uluitoare

Vrei să vezi lumea dintr-o perspectivă diferită și nouă? Parapanta îţi oferă șansa de a o face. Odată ce te întorci pe pământ, vei dobândi o nouă apreciere a frumuseții lumii în care trăim.

0 Shares
You May Also Like