Unde mergem in excursie in Romania?

Unde mergem in excursie in Romania?

0 Shares
0
0
0

Dupa multe zile pline de activitati, oamenii isi doresc sa aiba parte de o zi in care pur si simplu sa se deconecteze de la grijile cotidiene, si sa aiba parte de cateva ore de relaxare. De aceea, cauta cele mai interesante locuri pentru a merge intr-o excursie Romania.

Tara noastra are atat de multe locuri minunate care merita vizitate, si de multe ori este nevoie de mai multe zile pentru a descoperi toate cele mai frumoase obiective turistice ale unui oras de exemplu sau ale unei regiuni.

Cu toate acestea, pentru cei care au timpul limitat, am pregatit cateva locuri minunate care merita vazute, si pe care le vom prezenta pe scurt in randurile care urmeaza. Intr-o singura zi, veti putea vizita fara probleme aceste locuri.

  1. Podul lui Dumnezeu, judetul Mehedinti

Odata cu trecerea timpului, despre acest pod au aparut o multime de legende, care au devenit cunoscute in toata tara, iar multi romani au fost curiosi sa viziteze locul.

La Ponoare se afla singurul pod din lume despre care se spune ca desi se circula peste el, omul nu si-a bagat nasul mai departe decat sa asfalteze. Podul se numeste astfel (Podul lui Dumnezeu), pentru ca se spune ca au avut loc mai multe accidente pe acel pod, dar nimeni nu a murit dintre cei implicati.

La scurta distanta se afla si lacul Zaton, care este numit de catre localnici drept Lacul Diavolului. Se spune despre acest lac ca nu a fost niciodata populat de peste (nici macar un peste), dar ca multi oameni care au mers la scaldat in acel lac, au murit inecati.

Localnicii de aici va vor spune o legenda conform careia, Dumnezeu a invins in acel loc Diavlolul, pe care l-a aruncat din pestera in care isi facea veacul; diavolul insa, s-a agatat cu unghiile de stanca ce-i poarta numele. Se spune ca si acum se mai vad semnele, iar oamenii le-au numit lepiezuri.

  1. Plimbare cu Mocanita pe valea Vaserului, judetul Maramures

De 84 de ani incoace, din luna mai si pana in luna octombrie, de luni si pana sambata, locomotiva Mocaita strabate acelasi straseu, de la Viseu la Platin (21.6 km) pentru a transporta lemne, si totodata pentru a incanta turistii.

Ultima locomotiva cu aburi din lume porneste dimineata la ora 9, si te poarta pe meleaguri maramuresene, unde se pare ca natura abia ce a fost atinsa de mana omului. Vei ajunge inapoi la locul din care ai pornit, abia la ora 15.

Pentru a te bucura de o plimbare fascinanta cu Mocanita si pentru a trai o experienta unica in viata, cu siguranta trebuie sa ai parte de o companie pe masura. Poti chiar sa citesti si una din cartile tale de suflet.

  1. Castelul Peles, judetul Prahova

Cu siguranta nu trebuie sa ratati simbolul regalitatii Romanesti, castelul Peles. Acesta este unul dintre cele mai importante castele din Romania, si cu siguranta l-ai mai vizitat cel putin odata inainte, cu scoala sau cu facultatea.

Daca a trecut ceva timp de la ultima vizita aici, este cazul sa te intorci pentru a-ti reimprospata amintirile. Se spune ca poti sa vizitezi si de 50 de ori castelul, ca tot vei fi impresionat data urmatoare cand vei ajunge aici.

Vei fi coplesit de felul in care fiecare coltisor de mobilier, fiecare fir de aur din tesaturi si alte detalii, au fost gandite sub tutela celei mai migaloase maiestrii artistice. Castelul Peles este o comoara regala in fata careia cuvintele sunt de prisos. Merita neaparat sa vizitati acest loc.

  1. Cetatea Alba Carolina

Transilvania are o multime de locuri frumoase, iar Cetatea Alba Carolina cu siguranta este unul dintre acetea. Este locul in care inca Transilvania respira Istorie. Este locul dedicat dominatiei habsburgice in tara noastra.

Nu putem decat sa ne bucuram de faptul ca autoritatile au avut inspiratia de a restaura aceasta bijuterie arhitecturala, care arata fabulos.

Chiar si directorul general al UNESCO, ambasadorul Marii Britanii si o multime de alte personalitati celebre au vizitat cetatea de la Alba Iulia, si au ramas impresionati de reconstructia acesteia.

Cu siguranta, daca vei alege sa petreci o zi de dimineata pana seara in Alba Iulia, cetatea te va impresiona, vei putea face o multime de poze pentru retelele de socializare, etc.

Asadar, in tara noastra exista o multime de locuri foarte frumoase care merita vizitate. In randurile anterioare ati putut descoperi 4 dintre cele mai frumoase locuri pe care le puteti vizita intr-o singura excursie Romania.

In functie de zona in care locuiti, puteti alege cele mai interesante locuri de vizitat din regiunea respectiva, sau daca aveti 2-3 zile libere, puteti vizita si alte regiuni. De exemplu, din Transilvania sa vizitati manastirile din Moldova, sau din Dobrogea sa vizitati Maramuresul. Avem o multime de locuri minunate, pe care este pacat ca noi ca romani sa nu le vizitam.

0 Shares
You May Also Like