Ce este si cum functioneaza o pompa multietajata 5 mc

Ce este si cum functioneaza o pompa multietajata 5 mc?

0 Shares
0
0
0

Pompele centrifuge cu mai multe etaje au fost unul dintre cele mai populare tipuri de pompe din ultimii ani. Capacitatea lor de a oferi inginerilor o gama flexibila de debit, impreuna cu gradul ridicat de eficienta energetica le fac o alegere excelenta pentru multe aplicatii.

Pompele centrifuge multietajate au camere (sau trepte) de lichid conectate in serie. Lichidul intra in prima camera la presiunea conductei de aspiratie si iese la o presiune ridicata. La iesirea din prima etapa, fluidul intra in a doua etapa, unde presiunea este crescuta in continuare.

Cu cat pompa are mai multe etape, cu atat este mai mare presiunea finala de descarcare. Aceste pompe au capacitatea unica de a produce presiuni mai mari si mai mari odata cu adaugarea fiecarui etaj, dar intervalul de curgere ramane mereu constant pentru un anumit rpm.

Exista cateva tipuri diferite de pompe multietajate. Cele cu ax orizontal, iar cele cu ax vertical.

Pompe centrifuge orizontale multietajate

Acest tip de pompa are o carcasa segmentata cu componente modulare in stadiul intermediar. Ansamblul rotativ se tine intre carcasele rulmentului, ceea ce face ca ansamblul sa fie mai echilibrat pentru presiuni mari.

De obicei, acestea gestioneaza debite mai mari decat pompele verticale cu mai multe etape (cu exceptia pompelor cu turbina verticala) Configuratia orizontala a pompelor cu mai multe etape este utilizata in aplicatii precum:

  • Osmoza inversa;
  • Alimentarea cu apa;
  • Cresterea presiunii apei;
  • Curatare la inalta presiune;
  • Producerea de ape minerale.

Cu toate acestea, acest tip de pompa are o intensitate destul de mare de intretinere. Pentru a lucra la aceste pompe este nevoie de un set de abilitati ridicate si este necesar ca pompele sa fie corect montate. De asemenea, acestea pot fi destul de costisitoare, in functie materialele de constructie si de modul de functionare.

Pompe centrifuge verticale multietajate

Pompele centrifugale multietajate verticale au un arbore vertical, unde etajele sunt stivuite unul peste altul. Desi turbinele verticale sunt pompe multietajate din punct de vedere tehnic, acestea nu sunt tipurile de pompe despre care discutam aici.

Distantele sunt mici in aceste pompe, prin urmare, sunt folosite pentru a gestiona apa curata.

Pompele verticale multietajate sunt excelente pentru zonele care nu sunt foarte largi. Capacitatea lor de a furniza o iesire de inalta presiune cu o singura pompa si un singur motor, de asemenea, un avantaj.

Este important sa se tina cont, totusi, ca acest tip de pompa nu tolereaza resturile sau solidele semnificative si este, de asemenea, vulnerabil la diverse elemente dure.

Pompele cu mai multe etaje ofera multe avantaje cheie, de la economii de energie, la capacitatea de a functiona intr-o gama larga de scenarii de debit / presiune. Daca crezi ca o astfel de pompa iti este utila asigura-te ca discuti inainte cu un inginer care sa iti confirme acest aspect. Se va asigura ca pompa potrivita este selectata special pentru scopul tau.

Pe Shop Einstal poti gasi pompe multietajate 5mc si alte tipuri de pompe de care ai nevoie, la cele mai bune preturi si la un nivel ridicat de calitate.

0 Shares
You May Also Like