Tot ce trebuie sa stim despre implanturi dentare

Tot ce trebuie sa stim despre implanturi dentare

0 Shares
0
0
0

Daca doriti sa inlocuiti dintii lipsa sau deteriorati, implanturile dentare sunt o optiune excelenta. Ele sunt cea mai naturala optiune de restaurare cu aspect natural si, spre deosebire de proteze, nu le indepartati pentru curatare, si puteti manca in continuare alimentele care va plac.

Periati implanturile dentare asa cum ati face cu dintii naturali, mestecati mancarea cu ei, iar pentru ochiul netratat, acestea par sa fie dintii cu care v-ati nascut. De aceea, implanturile dentare sunt cea mai buna optiune in stomatologie in afara dintilor naturali.

Daca dintii lipsa sau deteriorati v-au creat probleme si v-au impiedicat sa mai zambiti, restaurarea prin implanturi dentare este optiunea perfecta pentru a va castiga inapoi increderea.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt radacini special fabricate din titan, si care sunt implantate in mandibula sub gingiile pacientului. Odata ce sunt in loc, ofera o baza solida pentru a avea o coroana plasata pe implant.

Dintii de inlocuire vor fi realizati pentru a se potrivi cu dintii naturali, ceea ce va da implanturilor dintii cu adevarat perfecti, ar fi foarte greu pentru oricine sa observe vreodata implanturile tale dentare. Cu toate acestea, implanturile dentare nu sunt optiunea potrivita pentru toata lumea.

Implanturile dentare sunt optiunea potrivita pentru mine?

Aceasta intrebare va avea raspunsul cel mai bun dupa consultarea initiala cu dentistul, consultare care va poate aduce si alte informatii, precum un eventual pret implantur dentar.

In timpul consultarii initiale, veti primi raze X pe zona specifica a gurii care va primi implantul. Aceste raze X ii vor dezvalui dentistului dvs. daca osul din zona este suficient de puternic pentru a sustine un implant dentar.

De asemenea, aceasta scanare cu rezele X, va va dezvalui daca exista suficient spatiu pentru a plasa un implant dentar in acea regiune a gurii.

In timpul consultarii initiale, medicul stomatolog va solicita de asemenea cu istoricul dumneavoastra medical. Avand in vedere ca primiti un implant dentar care este o procedura chirurgicala, medicul stomatolog va dori sa fie sigur ca sunteti capabil sa manipulati procedura si nu sunteti alergic la niciun medicament.

Daca toate arata bine, medicul dumneavoastra stomatolog va discuta despre pret implant dentar, si va programa o data pentru dumneavoastra.

Ce determina o persoana sa fie un candidat bun pentru implanturi dentare?

Vestea buna este ca majoritatea oamenilor sunt candidati buni pentru implanturi dentare. Cu toate acestea, exista cateva caracteristici pe care un candidat bun ar trebui sa le posede:

Gingii sanatoase

Pentru a primi implanturi dentare, gingiile trebuie sa fie suficient de sanatoase pentru a sta in jurul implantului oferind sprijin si rezistenta. Cu toate acestea, daca gingiile dvs. nu sunt in prezent sanatoase, toata speranta nu se pierde.

Boala gingiilor este tratata in general destul de usor prin practici dentare moderne. Daca intentionati sa inlocuiti mai multi dinti cu implanturi dentare, mai intai trebuie sa aveti extrasi dintii ramasi, si intr-un timp scurt, gingiile dvs. vor deveni din nou sanatoase. Daca inlocuirea mai multor dinti nu este obiectivul dvs., atunci trebuie sa faceti masurile recomandate de dentistul dvs. pentru a lupta impotriva bolii gingivale inainte de a putea fi efectuata interventia chirurgicala.

Daca nu sunteti un candidat bun pentru implanturi dentare sau daca doriti sa faceti unele modificari pentru a va imbunatati candidatura, stomatologul dvs. va discuta toate optiunile cu dvs. in timpul consultarii initiale.

Structura adecvata si dimensiunea oaselor

Implanturile dentare sunt incorporate in falca. Deci trebuie sa existe o cantitate suficienta de os, iar osul trebuie sa fie suficient de puternic pentru a sustine structura. Daca radiografiile dvs. dezvaluie ca exista probleme legate de osul in care va fi plasat implantul dvs., exista proceduri speciale care pot ajuta la reconstructia osului, pana la punctul ca va sustine un implant dentar. Dentistul tau va discuta aceste optiuni cu tine.

Fumatul si implanturile dentare

Este deosebit de important sa aveti in vedere faptul ca gura dvs. avea nevoie de timp pentru a se vindeca, iar gingiile si oasele dvs. vor avea si ele la randul lor nevoie de un timp pentru a pune mana pe implantul dentar.

Fumatul fara daor si poate, are un impact negativ asupra acestor procese, ceea ce inseamna ca in cazul in care fumati, este foarte recomandat sa renuntati la fumat sau, cel putin sa incetati sa mai fumati timp de cateva saptamani, pentru a va asigura de succesul tratamentelor si vindecarii.

Angajament de bune practici de sanatate dentara si verificari periodice

Implanturile dentare necesita aceeasi ingrijire si intretinere ca si dintii naturali. Daca obiceiurile proaste de igiena dentara sunt culese dupa operatia cu implant dentar, implantul va fi afectat de boala gingiilor si poate provoca esecul chirurgiei dentare.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante informatii legate de implanturile dentare. Mai multe informatii insa, puteti afla la consult, cand puteti intreba medicul absolut tot ceea ce doriti legat de procedura.

 

0 Shares
You May Also Like