Ce este realitatea virtuala?

Ce este realitatea virtuala?

0 Shares
0
0
0

Stiati ca o multime de parinti din capitala le ofera saptamanal copiilor experiente unice, ducandu-i in cele mai interesante spatii de joaca copii, acolo unde acestia pot experimenta realitatea virtuala, sau mai bine spus jocurile VR.

Indiferent de cati ani au copiii, parintii ii pot duce in astfel de spatii de joaca copii, acolo unde se vor simti perfect. Nimic nu se compara pentru cei mici, cu timpul petrecut alaturi de prieteni sau colegi, in care experimenteaza jocuri de realitate virtuala. Mai multe detaiii in ceea ce priveste realitatea virtuala insa, puteti afla in continuare.

Definitia termenului realitate virtuala vine, in mod natural, din definitiile pentru ambele cuvinte si „realitatea“, „virtuala“. Definitia de „virtual” este aproape si realitatea este ceea ce experimentam ca fiinte umane. Deci termenul „realitate virtuala” inseamna practic „realitate apropiata”. Desigur, aceasta poate insemna orice, dar se refera de obicei la un tip specific de emulare a realitatii.

Cunoastem lumea prin simturile si sistemele noastre de perceptie. In scoala am invatat cu totii ca avem cinci simturi: gust, atingere, miros, vedere si auz. Acestea sunt insa numai cele mai evidente simturi.

Adevarul este ca oamenii au multe mai multe simturi decat acesta, de exemplu, un sentiment de echilibru. Aceste alte intrari senzoriale, plus unele prelucrari speciale ale informatiilor senzoriale de catre creierul nostru ne asigura ca avem un flux bogat de informatii din mediul inconjurator.

Tot ceea ce stim despre realitatea noastra vine pe calea simturilor noastre. Mai pe intelesul tuturor, intreaga noastra experienta in ceea ce priveste realitatea, este pur si simplu o combinatie de informatii senzoriale si mecanisme de sensibilizare ale creierului nostru pentru acea informatie.

Insa, ratiunea este ca, daca iti poti prezenta simturile cu informatii realizate, perceptia ta despre realitate s-ar schimba si ca raspuns la aceasta.

Vi s-ar prezenta o versiune a realitatii care nu este intr-adevar acolo, dar din perspectiva dvs., aceasta ar fi perceputa ca reala. Ceva la care am face referire ca o realitate virtuala.

Deci, in rezumat, realitatea virtuala presupune prezentarea simturilor noastre intr-un un mediu virtual generat de computer pe care il putem explora intr-o anumita masura.

Realitate virtuala in termeni tehnici

Raspunsul „ceea ce este realitatea virtuala” in termeni tehnici este simplu. Realitatea virtuala este termenul folosit pentru a descrie un mediu tridimensional, generat de computer, care poate fi explorat si interactionat de o persoana.

Acea persoana devine parte a acestei lumi virtuale sau este cufundata in acest mediu si, in timp ce se afla acolo, este capabila sa manipuleze obiecte sau sa efectueze o serie de actiuni.

Cum se realizeaza realitatea virtuala?

In ciuda faptului ca discutam despre cateva forme istorice timpurii ale realitatii virtuale in alta parte a site-ului, astazi realitatea virtuala este de obicei implementata folosind tehnologia computerului. Exista o serie de sisteme care sunt utilizate in acest scop, cum ar fi casti, benzi de rulare omnirectionale si manusi speciale sau ochelari VR. Acestea sunt echipamente de realitate virtuala sau echipamente VR, folosite pentru a ne stimula de fapt simturile impreuna pentru a crea iluzia realitatii.

Acest lucru este mai dificil decat pare, deoarece simturile si creierul nostru sunt evoluate pentru a ne oferi o experienta fin sincronizata si mediata. Daca ceva este chiar putin, de obicei putem spune.

Aici veti auzi termeni precum imersivitate si realism care intra in conversatie. Aceste probleme care impartasesc experientele de realitate virtuala convingatoare sau placute de cele jignitoare sau cele neplacute sunt partial tehnice si partial conceptuale. Tehnologia realitatii virtuale trebuie sa tina cont de fiziologia noastra.

De exemplu, campul vizual uman nu arata ca o rama video. Avem (mai mult sau mai putin) 180 de grade de vedere si, desi nu sunteti intotdeauna constient de viziunea dvs. periferica, daca ati disparut, ati observa. In mod similar, atunci cand ceea ce va spun ochii si sistemul vestibular din urechile dvs. sunt in conflict, poate provoca boala de miscare, care de cele mai multe ori se intampla cu unii oameni care se afla pe barci sau cand citesc in timp ce se afla intr-o masina.

Daca o implementare a realitatii virtuale reuseste sa obtina o combinatie de hardware, software si sincronicitate senzoriala, tocmai se obtine ceva cunoscut ca simt al prezentei. Acolo unde subiectul se simte cu adevarat ca este prezent in acel mediu.

Caracteristici ale sistemelor de realitate virtuala

Exista multe tipuri diferite de sisteme de realitate virtuala, dar toate au aceleasi caracteristici, cum ar fi capacitatea de a permite persoanei sa vizualizeze imagini tridimensionale.

Aceste imagini tridimensionale se schimba pe masura ce persoana se misca in mediul sau, ceea ce corespunde cu schimbarea campului sau vizual. Scopul este o imbinare perfecta intre capul si miscarile ochilor persoanei si raspunsul adecvat, de exemplu schimbarea perceptiei. Acest lucru asigura ca mediul virtual este atat realist, cat si placut.

Un mediu virtual ar trebui sa ofere raspunsuri adecvate in timp real, in timp ce persoana isi exploreaza imprejurimile. Problemele apar atunci cand exista o intarziere intre actiunile persoanei si raspunsul sistemului sau latenta, care apoi ii perturba experienta. Persoana devine constienta ca se afla intr-un mediu artificial si isi ajusteaza comportamentul in consecinta, ceea ce duce la o forma de interactiune inclinata, mecanica.

0 Shares
You May Also Like