Tot ce trebuie sa stii despre mulcirea gradinii

Tot ce trebuie sa stii despre mulcirea gradinii

0 Shares
0
0
0

Mulcirea este o tehnologie care este utilizata de catre legumicultori de multi ani, si consta in acoperirea solului special conceput pentru aceasta operatie, utilizand cea mai buna folie mulcire de la regalfermierul.ro. Mulcirea poate fi organica sau anorganica.

In ceea ce priveste mulcirea organica este o procedura care se efectueaza cu ajutorul resturilor vegetale. Cele mai des folosite materii in ceea ce priveste procedura de mulcire sunt paiele, frunzele uscate, compostul, dar si resturile de lemne, si nu in ultimul rand, se mai foloseste si gunoi de grajd.

De-asemenea, amintim faptul ca mulcirea organica poate aduce fi mult mai benefica in comparatie cu oricare alt tip de mulcire. Vestea mai putin placuta din pacate insa, este cea legata de materiile naturale necesare, care de obicei nu sunt disponibile in cantitatile necesare.

Materiile naturale nu se pot imprastia usor intre plante, iar imprastierea acestora necesita multa munca fizica, iar din acest motiv costurile si problemele logistice au restrictionat folosirea mulciului organic.

Mulcirea anorganica se realizeaza datorita utilizarii foliilor din plastic. In legatura cu foliile din plastic necesare pentru aceasta procedura, este foarte important sa aflati faptul ca la Regal Fermiderul aveti posibilitatea de a gasi folii de mulcire de cea mai buna calitate, care pot fi de diferite dimensiuni si culori, in functie de necesitatile fiecarei culturi de care va ocupati.

Folia de mulcire este o componenta de baza, absolut necesara, mai ales in ceea ce priveste culturile pe suprafete mici si medii. Se foloseste cea mai buna folie de mulcire de la regalfermierul.ro, cu scopul de a spori caracterul intensiv prin timpurietate, productie si calitate ridicata, iar toate aceste lucruri sunt postibile cu costuri minime.

Care sunt cele mai importante avantaje ale mulcirii?

Cu siguranta in cazul in care nu va ocupati de agricultura, nu aveti de unde sa stiti care sunt cele mai importante avantaje ale acestui proces, insa le veti descoperi in randurile care urmeaza.

  1. Timpurietatea.

Unul dintre cele mai importante scopuri ale utilizarii mulcirii este modificarea temperaturii solului. Neagra, incolora sau gri, folia de mulcire de cea mai buna calitate de pe regalfermierul.ro, atrage lumina solara care incalzeste solul.

Folia de mulcire care este aplicata pe patul pregatit pentru plantat inainte de sadire, este foarte importanta pentru ca va incalzi solul si implicit va contribui suficient de mult pentru a obtine o crestere mai rapida in vegetatie, in comparatie cu plantele fara mulci.

Atunci cand se foloseste mulcirea, primele fructe din cultura, vor putea fi recoltate cu una – pana la doua saptamani mai devreme, in comparatie cu fructele din culturile fara mulci.

  1. Controlul buruienilor.

Acesta cu siguranta este un alt obiectiv urmarit prin procedura de mulcire. In functie de tipul de folie de mulcire de pe regalfermierul.ro pentru care optati, puteti sa combateti buruienile nedorite, care concureaza cu plantele din cultura.

De exemplu, folia de mulcire de culoare neagra este deosebit de eficienta dat fiind faptul ca impiedica lumina sa ajunga la suprafata solului, ceea ce cu siguranta este un plus pentru ca este impotriva cresterii buruienilor.

Folia de mulcire transparenta sau incolora, este la randul ei foarte eficienta dat fiind faptul ca impiedica intr-o oarecare masura cresterea buruienilor, dat fiind faptul ca temperaturile sunt foarte ridicate in interior, care impreuna cu lipsa oxigenului si umiditatea crescuta, nu permit cresterea buruienilor.

  1. Reglarea umiditatii in sol, mentinerea starii fitosanitare.

Folia pentru mulcire reprezinta de-asemenea o necesitate si datorita faptului ca previne pierderea umiditatii din sol in anii secetosi. In plus, aplicarea foliei este eficienta si pentru ca evita excesul de apa din zona radacinii in perioadele ploioase, mai ales in acele locuri unde terenul este profilat pentru drenare.

Daca folositi cea mai buna folie de mulcire aleasa de pe regalfermierul.ro, aceasta poate reduce cantitatile de apa utilizate si frecventa irigarilor. Un alt mare avantaj de care va puteti bucura, este acela ca folia poate fi eficienta la reducerea numarului de boli si daunatori, cum ar fi de exemplu ciupercile, care isi pot face aparitia datorita umiditatii excesive.

  1. Reducerea pierderilor de ingrasaminte din sol.

Atunci cand exista un exces de apa in zona radacinilor, ingrasamintele pot fi spalate din cauza infiltrarii apei in sol. Aceast lucru de obicei se intampla in solurile nisipoase, usoare.

Atunci cand insa se foloseste folia pentru mulcire, este necesara utilizarea unor fertilizatori cu eliberare lenta inainte de aplicarea foliei, sau este indicat sa fie utilizata fertirigarea, folosind instalatia de irigare prin picurare.

  1. Obtinerea fructelor de calitate superioara.

Folia de mulci este de-asemenea necesara datorita faptului ca impiedica contactul dintre fructe si pamant, evitand in acest fel patarea, mucegairea sau deteriorarea fructelor. Craparea fructelor este evitata in multe cazuri.

  1. Reducerea compactarii solului.

Solul care este acoperit cu cea mai buna folie de mulcire, ramane afanat in mare parte, la fel ca la pregatirea patului germinativ inainte sa se aplice folia.

0 Shares
You May Also Like