Tipuri de chirurgie orala

0 Shares
0
0
0

De cele mai multe ori, din pacate oamenii nu merg la dentist decat in momentul in care ii dor dintii sau maselele. De multe ori, deja lucrurile se complica, iar medicul stomatolog isi informeaza pacientii ca este necesara chirurgia orala pentru a rezolva problema cu care se confrunta gura lor.

In cazul in care va aflati in aceasta situatie, si nu aveti prea multe cunostinte despre interventiile chirurgicale orale, cu siguranta nu sunteti nici prima, si nici ultima persoana.

Iata cateva proceduri comune pe care le efectueaza chirurgii orali, dar si la ce va puteti astepta daca urmeaza cat de repede, sa aveti parte de o interventie chirurgicala orala la clinica stomatologica Dentaline.

Proceduri chirurgicale orale comune

  1. Extractie dentara

O chirurgie dentara obisnuita este  extractia dintilor, care este de obicei necesara pentru a rezolva boala, traumele sau o gura supraaglomerata. Dintii care sunt vizibili deasupra gingiei si care pot fi trasi cu forcepsul sunt indepartati de obicei printr-o simpla extractie.

Puteti suferi o extractie chirurgicala atunci cand osul sau tesutul trebuie taiat pentru a indeparta dintele. De asemenea, extractiile chirurgicale necesita de obicei cusaturi pentru a inchide rana.

Maselele de minte pot fi indepartate in mod deosebit si, adesea, in momentul in care sunt indepartate chirurgical, pot fi rupte pe jumatate sau pot fi afectate mai mult sau mai putin.

  1. Protetica

Protodontica include o serie de proceduri estetice, inclusiv remodelarea dintilor individuali pentru a accepta coroane, furnire sau poduri si insertia chirurgicala a implanturilor dentare pentru montarea dintilor sau a protezelor artificiale.

  1. Chirurgie orala si maxilo-faciala

Chirurgia orala si maxilo-faciala este o forma complexa de chirurgie orala. Specialistii orali si maxilo-faciali efectueaza interventii chirurgicale, cum ar fi chirurgia maxilara corectiva, chirurgia dentoalveolara, marirea osului pre-protetic si repozitionarea nervului si implanturi dentare maxilo-faciale.

Pregatirea pentru chirurgia orala

Daca va confruntati cu orice forma de interventie chirurgicala orala, puteti lua mai multe masuri pentru a va asigura ca sunteti gata cand va veni momentul. Dentistul dumneavoastra va va trimite la un medic stomatolog specializat in domeniul chirurgiei de care aveti nevoie.

In timpul consultarii efectuate de catre specialistul la care ati fost trimis, acestea ar putea efectua radiografii suplimentare ale gurii si capului pentru a determina cu exactitate care sunt nevoile dvs.

Va va trece in revista istoricul medical si este important sa mentionati toate medicamentele pe care le luati, inclusiv produsele fara reteta medicala, cum ar fi de exemplu vitaminele si suplimentele. In functie de procedura planificata si de istoricul medical, profesionistul dumneavoastra de sanatate orala poate administra profilaxie antibiotica.

De-asemenea, medicul va poate explica faptul ca cei care au articulatii protetice, au anumite afectiuni cardiace sau au un sistem imunitar compromis pot beneficia de premedicare. In cazul in care va aflati si dvs. in aceasta situatie, puteti beneficia si dvs. de premedicare.

In ziua chirurgiei

In ziua interventiei chirurgicale, daca va asteptati la anestezie, ar trebui sa evitati mancarea si bautura timp de opt ore inainte de procedura. Pacientii cu afectiuni cronice, cum ar fi diabetul si hipertensiunea, vor fi monitorizati in timpul procedurii pentru orice complicatii legate de anestezic, iar durata sederii dumneavoastra in spital va depinde de tipul de interventie chirurgicala.

Unele proceduri necesita spitalizare mai lunga decat altele. De exemplu, chirurgia maxilarului poate necesita o sedere de doua-patru zile la spital, potrivit expertilor in chirurgie orala. Pentru o procedura de extractie a maselelor de minte, ar trebui sa puteti parasi cabinetul chirurgului oral in aceeasi zi.

Recuperarea in urma unei interventii chirurgicale orale

Orice forma de interventie chirurgicala orala necesita o perioada de recuperare, timp in care puteti fi limitat la anumite tipuri sau consistente alimentare sau metode de nutritie. O extractie chirurgicala va necesita, probabil, doar unele medicamente contra durerii, in timp ce pacientii cu chirurgie dubla a maxilarelor ar putea avea nevoie de analgezice mai puternice.

In timpul perioadei de recuperare, este important sa urmati instructiunile chirurgului dumneavoastra oral si sa contactati medicul stomatolog daca aveti intrebari sau nelamuriri. Nu asteptati pana cand se dezvolta o infectie orala sau apar complicatii. Suna-ti medicul stomatolog imediat ce observati ceva iesit din comun.

Amintiti-va ca intreaga dvs. echipa medicala si stomatologica va fi in spatele dvs. la fiecare pas, pana la pregatirea pentru recuperarea de la chirurgia dumneavoastra orala. Cu ajutorul lor, va veti reveni si va veti simti cel bine in cel mai scurt timp.

Cel mai indicat insa ar fi sa mergeti la dentist nu doar in momentul in care va dor dintii sau acestia sunt rupti sau foarte afectati. Cel mai indicat ar fi sa treceti periodic pe la medicul dentist, pentru ca acesta sa vada starea in care se afla dantura dvs. In acest fel, daca medicul stomatolog se va ocupa din timp de problemele dvs. dentare, sansele de a fi necesara o interventie chirurgicala orala scad considerabil.

0 Shares
You May Also Like