Sterilizarea in saloanele de coafura: necesitate si obligativitate

Sterilizarea in saloanele de coafura: necesitate si obligativitate

0 Shares
0
0
0

Raspandirea bolilor infectioase in saloanele cosmetice a crescut semnificativ. Aceste locuri devin foarte frecventate, cu toate acestea, multe neglijeaza in continuare reglementarile importante de igiena.

Sterilizarea instrumentelor cosmetice: de ce este atat de importanta?

Toti cosmeticienii si saloanele care lucreaza cu instrumente folosite pe pielea umana trebuie sa respecte instructiunile si obligatiile. Acestea trebuie puse in aplicare astfel incat personalul si clientii sa fie protejati de infectii si transmiterea bolilor.

Aceasta include sterilizarea regulata a instrumentelor si ustensilelor pentru a preveni complicatiile in timpul tratamentului. Sterilizarea eficienta poate fi realizata numai cu o autoclava compacta sau cu un sterilizator instrumente Pupinel cu aer cald. Avantajele unui astfel de dispozitiv sunt eficacitatea si compactitatea acestuia.

Este important ca aplicarea masurilor de sterilizare sa fie respectata pentru fiecare client. Doar asa tratamentul se va desfasura fara probleme. Multi agenti patogeni, cum ar fi virusii si bacteriile, pot fi transmise printr-o varietate de cai. Obiectele contaminate si instrumentele prelucrate gresit sunt cele mai frecvente cauze ale acestor boli.

In timpul celor mai mici proceduri de manichiura, este posibil ca pielea clientului sa sufere mici leziuni si sa fie calea de intrare in corp a unor boli infectioase. Virusii si bacteriile pot patrunde astfel in piele si pot provoca consecinte de anvergura.

In unele cazuri, poate aparea chiar otravirea sangelui. Sepsisul (otravirea sangelui) poate aparea daca infectia nu este tratata devreme. Infectia poate fi cauzata de bacterii, ciuperci si virusuri, toate acestea fiind microorganisme care pot fi transmise in studioul de cosmetica. Astfel de boli sunt raspandite saloane si pot fi atribuite unei igiene precare. De aceea, exista anumite ordonante si legi, care sunt menite sa reduca astfel de cazuri.

Legea prevede ca trebuie respectate anumite cerinte. Saloanele de infrumusetare trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru a putea efectua tratamente de acest fel. Cele mai importante criterii pentru aceasta sunt: ​​un loc de munca curat si o zona pentru dezinfectarea mainilor, dar si existenta unor dispozitive pentru sterilizarea ustensilelor.

Procesul de sterilizare

Procesul de sterilizare: se face distinctia intre doua procese diferite: autoclavarea si sterilizarea cu aer cald. Aplicarea procedurilor difera de materialul dat si de starea instrumentelor.

Sterilizare cu aer cald: In acest caz, instrumentele sunt invelite in folie de aluminiu dupa curatare si uscare. Apoi se incepe cu sterilizarea. Acest lucru necesita un timp de expunere de aproximativ 30 de minute la o caldura de 180 ° C.

Autoclavarea: Acest proces se mai numeste sterilizare cu abur. In acest proces, sunt sterilizate materiale rezistente la caldura, cum ar fi metalul sau sticla. Anumite textile, materiale plastice si tipuri de cauciuc pot fi prelucrate in acest mod. Spre deosebire de sterilizarea cu aer cald, multe alte materiale pot fi sterilizate aici.

In timpul autoclavarii, instrumentele sunt plasate in autoclava dupa uscare. Acesta este urmat de un timp de expunere de aproximativ 10 minute la aproximativ 125 ° C. Dupa proces, instrumentele si instrumentele nu contin germeni si sunt acum gata de utilizare, garantand astfel utilizarea lor in siguranta.

0 Shares
You May Also Like