Scanere performante pentru măsurători topografice precise

Scanere performante pentru măsurători topografice precise

0 Shares
0
0
0

„Totul se face cu măsură”, iar când vine vorba de ştiinţă, precizia trebuie să fie cu atât mai prezentă. Inovaţiile în domeniul măsurătorilor topografice au evoluat, aşa că un scaner performant este soluţia pentru multe cercetări şi hărţi complete. Gama de produse STONEX este prezentă şi în România, compania multinaţională fiind specializată în aparatura topografică.

Referitor la calitate, este ireproşabilă şi standardele europene îşi spun cuvântul, alături de diversitatea produselor, de la cele mai simple teodolite şi nivele optice, nivele laser sau accesorii, până la staţii totale robotice de ultimă generaţie.

Dacă vă întrebaţi de ce să investiţi într-o astfel de aparatură pentru proiectul dvs., atunci este bine să descoperiţi caracteristicile şi performanţele unei asemenea tehnologii. Aceste mecanisme sunt robuste, compacte, dar cu o greutate potrivită şi oferă măsurători exacte. Un astfel de gadget este cea mai bună soluţie pentru scanarea 3D, proiectat şi construit în Italia. Modelele din această gamă oferă un echilibru între partea hardware şi software, cu rezultate notabile.

Într-un timp extrem de scurt, un asemenea scaner colectează datele de care aveţi nevoie, pentru a putea fi prelucrate cât mai repede. Informaţia astfel obţinută poate fi transferată pe orice device, smartphone sau tabletă şi analizată ca atare. De exemplu, măsurarea exactă a distanţei dintre două puncte alese nu a fost niciodată mai simplă şi rapidă, iar concluziile sunt salvate pe device.

Această staţie de scanare 3D este portabilă, astfel că tot ce este necesar studiului vine într-un pachet. Greutatea aparatului nu depăşeşte 7 kg, iar bateria este inclusă. Interfaţa este simplă şi intuitivă, cu un grad de complexitate accesibil.

Investiţi acum într-o aparatură performantă pentru ca mai târziu să vă realizaţi proiectele uşor, rapid şi cu resurse materiale mai puţine. Raportul calitate-preţ sau cel dintre preţ şi performanţe obţinute este excelent. Poate la prima vedere această piesă de tehnologie pare greu de folosit, dar totul devine clar şi logic, datorită butonului multifuncţional integrat în carcasă.

Datele obţinute în urma măsurătorilor pot fi transmise pe un dispozitiv electronic, în vederea prelucrării, în trei moduri simple: prin conectorul GPS, portul USB sau prin portul destinat alimentării externe. Datorită LED-urilor din bara superioară, este uşor de observat statusul scanerului sau durata de rezistenţă a bateriei.

Această staţie de scanare compactă este proiectată şi cu două camere digitale, pentru a obţine grafice realistice. De menţionat este şi oglinda complet încapsulată, unde carcasa sigilată asigură eficienţa în orice condiţii de mediu.

Iar dacă tot ne referim la acestea, deşi în general aparaturile funcţionează optim într-o climă cât mai temperată şi potrivită, temperatura de operare în cazul unui astfel de scaner destinat măsurătorilor topografice, poate fi de la – 10 grade celsius şi până la + 50 de grade, în situaţii extreme. Cât despre condiţiile pentru depozitarea scanerului, este ideal undeva între – 25°C şi rezistă până la 80°C, cu precizarea ca atmosfera să fie fără condens, chiar dacă este umiditate. Acesta beneficiază de un factor de protecţie la umidiate şi praf pentru o utilizare de lungă durată.

Important pentru orice aparatură este performanţa, iar scanerele cu laser folosite pentru măsurători precise au performanţe foarte bune. De pildă, raza de acţiune poate ajunge de la doar un metru şi jumătate, până la o distanţă generoasă de până la 300 de metri. Câmpul vizual este evaluat pe nivel orizontal complet panoramic, la 360 de grade, iar pe verticală la 90 de grade.

Dacă vă întrebaţi până unde poate ajunge rata de scanare, aceasta înregistrează aproape 40.000 de puncte numai într-o secundă. Precizia este de asemenea una bună care face din scanerul cu laser un instrument de măsurare topografic indispensabil.

Acolo unde este posibil, pentru măsurători într-un mediu închis, în interior, sursa de alimentare poate fi externă, cu un consum de aproximativ 40 W. Însă aşa cum este precizat, bateria internă este pregătit să facă faţă tuturor task-urilor outdoor. Sursa de alimentare internă este de tip Li-Polymer şi rezistă peste 3 ore de funcţionare.

Brandurile cu tradiţie cum este cel de la STONEX a dezvoltat un software puternic şi flexibil numit STONEX Reconstructor bazat pe o tehnologie revoluţionară. Pachetul de programe propus este apreciat în toată lumea, pentru procesarea rapidă a datelor obţinute cu scanerul laser 3D. Rezultatul astfel obţinut este o combinaţie între vastele cunoştiinţe academice din cadrul unor centre importante de studiu din Italia.

Pentru rezultate precise, rapide şi prelucrate în timp util, scanerele performante destinate măsurătorilor topografie sunt o investiţie necesară. Cum tehnologia a evoluat, aceste aparaturi au devenit mai compacte şi uşor de folosit în diverse medii de lucru, cu variaţii de temparaturi şi condiţii climatice. Conectivitatea la dispozitivele inteligente, pentru a transfera şi evalua datele rezultate este o altă caracteristică importantă. Combinaţia ingenioasă dintre hardware şi software face din scanerele laser elemente esenţiale pentru proiectele de cercetare.

0 Shares
You May Also Like