Alege dintr-o gamă variată de vinuri şi spumante de colecţie

Alege dintr-o gamă variată de vinuri şi spumante de colecţie

0 Shares
0
0
0

„Viaţa poate fi perfectă… cu vinul potrivit”, aşa ne transmite Total Wine care ne propune o selecţie variată de vinuri premium, pentru toate gusturile, dar şi accesibile ca preţ. De la vinuri premiate, bio sau spumante, portofoliu este variat şi ne invită să ne bucurăm de experienţa degustării unui vin ca la carte. Povestea a luat naştere dintr-o pasiune veche pentru lumea vinurilor.

Misiunea este una simplă şi clară, să ofere consumatorilor o selecţie de vinuri deosebite, de înaltă calitate, de la producători renumiţi la nivel internaţional.

Vinurile au fost selectate cu atenţie şi rigoare pentru a construi o adevărată colecţie din cele mai cunoscute regiuni vitivinicole ale lumii. Arome din Franţa, Italia, Spania, dar şi România, Argentina sau Chile se regăsesc în portofiliul companiei. Total Wine propune o selecţie de vinuri reprezentative, interesante şi memorabile din zonele de producţie.

De asemenea, au fost alese firme de familie, cu lungă tradiţie şi care au pus timp de generaţii întreaga lor pasiune în producerea acestor vinuri. Astfel, este garantată o experienţă unică şi intensă de fiecare dată când consumatorul va avea prilejul să guste aceste produse speciale.

Putem servi un vin Bio la masă ? Cu siguranţă, deoarece din selecţie nu lipsesc vinurile organice, pentru ca cei preocupaţi de un stil de viaţă sănătos să nu facă excepţie nici în acest caz. Vinurile alese sunt certificate BIO de cele mai reputate institute de acreditare din domeniu, iar selecţia nu a facut niciun compromis în ceea ce priveste calitatea, majoritatea fiind şi vinuri premiate.

Au fost selectare de asemenea şi vinuri de calitate superioară din cele mai interesante terroir-uri din lume, de la producatori recunoscuţi la nivel modial pentru calitatea produselor lor şi lunga tradiţie în producerea vinurilor.

Acest lucru este subliniat de medaliile obţinute de-a lungul timpului la cele mai prestigioase concursuri de vinuri, punctaje mari acordate de critici de vin sau în reviste de specialitate. Aici se adaugă mulţimea de consumatori care au lăsat recenziile lor pe cele mai populare aplicaţii pentru vinuri precum VIVINO, Wine Searcher şi altele.

Totuşi, ne vom opri la spumante. Dacă nu ştiţi ce să alegeţi, vă recomandăm un Bouvet L’Excellence Cremant de Loire Brut Rose, originar din Franţa. Acest rose de excepţie face parte din soiul Cabernet Franc şi vine din regiunea Valea Loirei. Producătorul este Bouvet Ladubay. Acest vin franţuzesc, a fost premiat cu 91 de puncte Falstaff, 90 de puncte Wine Enthusiast şi a primit Medalia de Aur la Gilbert & Gaillard.

Vin spumant de culoare roz somon deschis, obţinut prin metoda tradiţională de fermentare în sticlă. Consumatorii vor aprecia buchetul complex, cu arome de coacăze, fructe roşii, zmeură şi căpşuni amestecate cu ierburi picante.

Perlajul fin şi persistent, împreună cu aciditatea energică, oferă vinului echilibru, prospeţime şi un gust persistent de fructe. Finalul armonios, fructat şi lung, pune accent pe mineralitatea specifică zonei de provenienţă.

Ca şi asociere culinară, acest vin spumant rose este excelent ca aperitiv, în timpul mesei, dar şi după servirea mesei. Temperatura ideală pentru a fi degustat este între 6 şi 8 grade celsius. Regiunea de provenienţă este Cremant de Loire Brut, din soiul Cabernet Franc, tipul brut, iar metoda de vinificare este cea tradiţională. În fine, volum alcoolului este de 12.5%.

O altă sugestie din categoria vinurilor spumante este Les Fumées Blanches Gris de Sauvignon Rose Lightly Sparkling, tot din Franţa. Un rose din soiul Gris de Sauvignon, regiunea Sud de France. Gris de Sauvignon sau Sauvignon Gri ? Unii îl consideraă o aşa zisă „mutaţie” interesantă a mult mai popularului Sauvignon Blanc, în timp ce alţii susţin că este un soi vechi dispărut dupa atacul filoxerei cunoscut şi sub numele de Fie Gris. Este undeva între strugurii albi şi cei roşii.

Acest sortiment de vin este foarte rar cultivat în regiuni ca Bordeaux, Languedoc, Gers şi Loire, la fel şi în Australia sau Noua Zeelanda fiind folosit în cupaje si foarte rar ca monocepaj.

Cu o culoare asemănătoare cu „foaia de ceapă”, foarte deschis, vinul are un buchet seducător cu aromă delicată, intensă şi fină, un amestec de coacăze, pere și citrice (grepfrut roz). Pe palatin, bulele fine accentuează aromele de fructe, în special de grapefruit şi susţin prospeţimea acestui vin cu adevărat inovator.

Ca şi asocieri culinare, se poate servi  ca aperitiv pentru a sărbători cele mai frumoase momente din viaţă, dar şi alături de fructe de mare şi salate. Temperatura optimă de servire este cea de plus 8 grade celsius. Les Fumées Blanches Gris de Sauvignon Rose Lightly Sparkling este un vin spumant alb sec, din soiul Gris de Sauvignon, anul recoltei fiind 2018, cu un volum de alcool ce ajunge la 12%.

Aşadar, variantele sunt diverse, la fel şi calitatea la preţuri potrivite. Tot ce trebuie să faceţi este să alegeţi vinul preferat pentru amintiri speciale.

0 Shares
You May Also Like