Samsung vs. iPhone – avantajele si dezavantajele pe care toti utilizatorii ar trebui sa le cunoasca

Samsung vs. iPhone – avantajele si dezavantajele pe care toti utilizatorii ar trebui sa le cunoasca

0 Shares
0
0
0

Exista numeroase intrebari care sunt puse despre Samsung si iPhone si utilizatorii de telefoane vor sa cumpere cea mai buna varianta posibila. De aceea inainte de a alege un telefon mobil Samsung sau unul Apple, recomandarea noastra este sa citesti mai jos.

WIDGETS SI MULTITASKING

Acest lucru se leaga oarecum de sectiunea de personalizare, dar widget-urile au fost un avantaj urias oferit de Android fata de iOS. Apple a ales sa nu aiba widget-uri disponibile pe niciunul din ecranele principale pentru a „evita aglomeratia”. Prezenta widgeturilor pe ecranele home la Android este unul dintre lucrurile pe care foarte multi utilizatori le prefera.

Android ofera tot felul de widget-uri pe care le puteti pune pe ecranele de pornire. Aceste widget-uri pot fi orice, de la un ceas personalizat, vreme, alarme, apeluri directe la persoanele de contact din telefon, lanterna, e-mail, mesaje si multe altele. Puteti aranja aceste elemente pe ecranele de start si sa faceti ca screenurile sa fie exact asa cum le doriti.

Multitasking-ul a fost si el pe Android de ceva vreme si este extrem de usor de utilizat. Pur si simplu deschide fereastra multitask si poti trage doua aplicatii pe care vrei sa le folosesti in acelasi timp in casetele corespunzatoare (consulta imaginea de mai sus). De exemplu, ma uit la un videoclip YouTube in timp ce imi acceseaza sistemul de fisiere in acelasi timp. Poate ca vrei sa vizionezi un videoclip  in timp ce iei notite sau in timp ce vorbesti cu prietenii pe chat.

Apple a venit in cele din urma cu abilitatea de a face multitasking, cu toate acestea, este doar oarecum util pentru iPad-uri si iPhone-uri mai mari. Din moment ce Android a avut multitasking de atata timp si o face atat de bine, iOS mai are mult pana cand va prinde acest aspect din urma.

MEMORIE EXPANDABILA SI MULTE ALTELE

Majoritatea telefoanelor Android ofera memorie expandabila. Acest lucru inseamna ca puteti deschide capacul posterior sau un slot in partea laterala a telefonului si puteti introduce un card micro SD, care devine apoi o memorie adaugata pentru telefon. Ce face Apple? Ei bine, nu a oferit niciodata memorie extensibila pentru iPhone. In schimb, ar prefera sa le platiti o suma de bani nejustificata pentru a actualiza iPhone-ul de la capacitatea de baza de 64 GB la 256 GB sau 512 GB de stocare interna. Poti cumpara Galaxy S7 Edge cu 32 GB memorie interna si poti adauga inca un card micro SD de 64 GB in el si voila! Telefonul tau are acum 96 GB capacitate iar costul este unul derizoriu.

Nu toate, dar unele telefoane Android au o baterie detasabila pe care tu sa o poti scoate si inlocui sau repara dupa bunul plac. Dupa ce utilizezi un telefon un timp, bateria va incepe sa isi piarda capacitatea initiala. Aceste baterii pot fi schimbate.

Pentru iPhone va trebui sa mergi la magazinul Apple si sa inlocuiesti bateria. Daca telefonul tau Android are o baterie detasabila, trebuie doar sa cumperi o baterie identica si ai scapat.

 

0 Shares
You May Also Like