Reparati-va masina cu piese second hand, o solutie economica

Reparati-va masina cu piese second hand, o solutie economica

0 Shares
0
0
0

1,5 milioane de vehicule scoase din uz sunt facute bucati in fiecare an. De la 1 ianuarie 2017, companiile de service au fost obligate sa va ofere piese second-hand in aceasta economie circulara. In teorie, o binefacere pentru facturile de reparatii care pot fi reduse de la 30% pana la 50%. Dar cum ramane cu durabilitatea si garantiile acestor piese?

De la 1 ianuarie 2017, mecanicul dumneavoastra este obligat sa va ofere doua cotatii: una cu piese noi, cealalta cu piese uzate. Aceasta include parti ale caroseriei (aripioare, usi, hota etc.), tapiterie exterioara si tapiterie interioara, geamuri negluate, optica (faruri, lumini etc.) si anumite parti mecanice sau electronice.

Sunt excluse piesele referitoare la elementele de siguranta, cum ar fi transmisia de rulare, directia, franarea si toate piesele de legatura la sol supuse uzurii mecanice. Filtrele, bujiile, kitul de distributie, alternatoarele si curelele pompelor de apa, lubrifiantii trebuie, de asemenea, inlocuiti cu elemente noi.

Garantie sau negarantie?

De la 1 iulie 2014, unele piese originale ale producatorului sunt garantate timp de 1 an. Unele, dar nu toate. Astfel, un motor complet sau o cutie de viteze sunt garantate “de la caz la caz” si datorita bunavointei mecanicului, care nu isi va asuma riscul de a fi nevoit sa inlocuiasca “gratios” un motor care va muri 2 luni mai tarziu.

Cutiile de transfer, podurile, pompele de injectie, sunt garantate numai trei luni; baterii, motoare si mecanismele de ridicare a ferestrelor, sase luni. Anvelopele nu au nici o garantie. Piesele uzate adaptabile care nu sunt originale sunt garantate doar timp de trei luni.

Alegerea este a ta

In cazul in care mecanicul dumneavoastra este obligat sa va ofere piese reutilizabile, alegerea de a le accepta sau nu depinde de tine. Este tentant sa optezi pentru o cotatie mai ieftina de 30 pana la 50%, in plus, pentru ca garantia sa se aplice, asamblarea piesei trebuie sa respecte standardele producatorului si sa fie efectuata de un profesionist.

Cel mai mic defect in asamblare, modificarea setarilor unei pompe de injectie, deteriorarea unui element auxiliar, cum ar fi un radiator sau o pompa de apa defecta, lipsa uleiului, fac ca garantia sa fie nula si neavenita.

In plus, acesta din urma nu acopera costurile de dezmembrare / reasamblare, nici fluide, accesorii (sigilii, de exemplu), depanarea si imobilizarea masinii. Acest lucru se face numai prin intermediul bursei, in limitele stocului disponibil. In cel mai rau caz, veti primi doar rambursarea partii defecte, mai ales ca pentru ca aceasta garantie sa se aplice, mecanicul trebuie sa verifice imperativ circuitele electrice, starea burdufurilor (care nu sunt acoperite de garantie) daca este vorba de transmisie; imbinarile (neacoperite) ale puntilor, cutiilor de viteze si transferului si le inlocuiesc, daca este necesar; sistemul de combustibil al vehiculului pentru pompele de injectie etc.

In ceea ce priveste motorul, acesta poate fi montat numai dupa verificarea circuitelor de apa, aer, ulei si combustibil, iar garantia se va aplica numai motorului complet si nu partilor periferice. Veti avea la dispozitie doar 15 zile, dupa asamblare, pentru a raporta orice anomalii.

Noi sau utilizate, alegerea piesei cu siguranta, va apartine, dar depinde si de utilizarea vehiculului: ocazional sau intensiv. Exista oportunitatea de a alege piese auto dezmembrari originale care o sa se potriveasca la fix pentru masina dvs.

0 Shares
You May Also Like