Beneficiile psihologice ale hidroterapiei

0 Shares
0
0
0

Deși beneficiile fiziologice ale hidroterapiei sunt destul de bine cunoscute, există câteva beneficii suplimentare despre care nu ştiu foarte mulţi oameni. Pacienții pot experimenta numeroase beneficii psihologice atunci când se angajează în exerciții regulate în apă.

Hidroterapia ne poate ajuta să ne întărim corpul și să gestionăm durerea, dar poate, de asemenea, să ne îmbunătățească sănătatea mintală generală. Mai jos sunt câteva beneficii psihologice surprinzătoare ale terapiei acvatice.

Eliberare de stres

Înotul este o activitate comună de eliberare a stresului și pentru un motiv întemeiat. Oamenii pleacă adesea după o baie în piscină simțindu-se înviorați și relaxați, indiferent dacă activitatea a fost destinată recreării sau terapiei. Există câteva motive pentru care hidroterapia poate ajuta la reducerea eficientă a stresului.

Relaxarea musculară: durerea sau tensiunea musculară poate cauza sau contribui la stres. Hidroterapia în apă caldă este binecunoscută pentru relaxarea mușchilor și ameliorarea tensiunii. Atenuarea stresului prin hidroterapie are un efect atât de profund deoarece începe prin a calma corpul, care la rândul său ajută la calmarea minții.

Distracție naturală: în timp ce hidroterapia include de obicei exerciții blânde și discrete, majoritatea oamenilor asociază apa cu distracția și relaxarea. Chiar și într-o unitate de terapie fizică sau într-o comunitate de seniori, terapia cu apă le poate aminti de excursiile anterioare pe plajă sau de înotul de după-amiază în piscina din curte.

Creșterea conștientizării corpului

Un alt beneficiu al hidroterapiei pentru sănătatea mintală este creșterea conștientizării corpului. Petrecerea timpului în apă ne ajută să ne îmbunătățim conștientizarea corpului pe măsură ce ne gândim mai mult la mișcările pe care le facem în timp ce lucrăm împotriva forţei apei. În mod similar, deoarece creierul lucrează din greu la conștientizarea corpului, hidroterapia ne poate ajuta, de asemenea, să ne concentrăm și să devenim mai alerţi.

Conștientizarea corporală crescută poate fi deosebit de benefică mai ales pentru sportivi, deoarece conștientizarea corporală crescută duce la performanţe mai bune. Cu toate acestea, indiferent de individ, concentrarea și conștientizarea sunt beneficii psihologice utile.

Perspectivă și încredere îmbunătățite

Mai important, atunci când oamenii se pot mișca mai bine în apă, se simt mai bine. Cei care au suferit o accidentare sau au suferit o intervenție chirurgicală deseori pot face progrese în apă mai devreme decât pe uscat. Văzându-se realizând activități la care doresc să se întoarcă pe uscat, cum ar fi alergarea, le poate oferi un element neașteptat de speranță.

Pentru sportivi, utilizarea terapiei acvatice pentru a-și crește kilometrajul sau antrenamentele poate duce la îmbunătățirea încrederii. Terapia acvatică le oferă oportunitatea de a face mai mult decât ar permite corpul lor pe uscat, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc. Aceasta înseamnă că pot continua să mențină sau să îmbunătățească nivelul de fitness fără la fel de mult stres asupra corpului lor. Încrederea care vine din a fi în formă este imperativă pentru iubitorii de fitness.

Profită de beneficiile hidroterapiei

Aşadar, încorporarea hidroterapiei în viaţă într-un mod regulat vă va aduce nu numai beneficii fizice, ci și beneficii psihologice. Dacă nu deţineţi acasă o piscină sau un jacuzzi, puteţi să vă faceţi un abonament la un centru spa din apropiere. Sau, dacă vreţi mai multă intimitate şi confort, rezervaţi un apartament cu jacuzzi privat la Brasov Sweet Retreat.

0 Shares
You May Also Like