Pastele- o sarbatoare a primaverii si a credintei

Pastele- o sarbatoare a primaverii si a credintei

0 Shares
0
0
0

Primavara se trezeste, mai ales la Paste, cu temperaturi mai calde si primii muguri inflorind si rasarind. Ora de iarna isi ia ramas bun. Pasarile ciripesc si isi rotesc melodiile asemanatoare primaverii.

Adesea oamenii se trezesc din hibernarea lor metaforica si incep curatenia de primavara cu o vigoare reinnoita si pregatirea pentru primul mare festival al anului – festivalul de Paste. La nivel international, Pastele nu este doar sarbatorit ca festival religios, dar si tari precum Norvegia sarbatoresc aceasta sarbatoare ca un festival de primavara.

O trezire a naturii, o trezire religioasa a lui Isus Hristos – se potriveste si cu trezirea convivialitatii si a placerii culinare. Impreuna cu nasterea lui Iisus Hristos, Pastele este cea mai sacra sarbatoare a credintei religioase. Pentru aceasta sarbatoare, vei putea pregati gustari mai mici, cu un impact mare, care iti vor transforma si masa de Paste intr-o sarbatoare culinara speciala.

Dar Pastele este o sarbatoare pentru familie, ceea ce inseamna ca si mancarurile speciale sunt pe masa in aceste sarbatori. Incepand cu micul dejun de Paste sau brunch-ul de Paste pana la un meniu complet de Paste format dintr-un starter, fel principal si desert. In functie de modul in care Pastele festiv este planificat acasa – exista un preparat culinar potrivit pentru acesta.

Fie ca este clasica pasca Boromir Market, mielul fript , salate sau ciorba de miel – cei dragi se pot pregati pentru delicii delicioase in ziua de Paste.

Ceea ce nu va lipsi clar de pe mesele acestei sarbatori sunt ouale vopsite si sunt disponibile o multitudine de optiuni de design, maniere si obiceiuri diferite.

De unde vine oul de Pasti?

In paganismul precrestin, oul de Paste a primit deja un rol major. Deoarece oul gainii adaposteste si genereaza o viata noua, a fost deja considerat un simbol al fertilitatii in Orientul antic Astazi, ouale de Paste sunt simboluri ale celei mai importante sarbatori din crestinism.

Credintele crestine s-au orientat curand spre eficacitatea oului si au comparat cochilia dura cu mormantul lui Hristos, din care a aparut o viata noua prin inviere. Deoarece in Postul Mare a fost interzis sa se manance oua, oul de gaina a jucat, de asemenea, un rol major ca hrana. Fiind acea perioada din an cand gainile faceau zilnic multe oua, acestea au fost fierte tare si au putut fi mancate fara probleme la sfarsitul Postului Mare.

Exista mai multe metode de colorare a oualor de Paste. In modul traditional de vopsire, ouale sunt vopsite cu ingrediente naturale, cum ar fi sfecla rosie. In schimb, cei care prefera culori mai profunde pot folosi coloranti alimentari atunci cand le vopsesc. De asemenea, poti vopsi cojile de ou in culori vii sau le poti decora frumos.

O alta metoda de colorare a oualor de Paste este prin pulverizarea vopselei pe ele . Pentru a face acest lucru, baga  o perie in colorantul alimentar si o pulverizeaza pe cojile de oua. Inainte de a te apuca de treaba, ar trebui sa intinzi ziare pentru a proteja covorul sau parchetul. Dar un lucru este sigur: factorul distractiv este deosebit de mare aici.

Indiferent de metoda pe care o alegi, rezultatul colorarii oualor de Paste este cu siguranta impresionant. Si cel mai important: vei petrece un timp frumos cu cei dragi in sarbatorile de Paste.

 

0 Shares
You May Also Like