Barcile gonflabile vin in diferite forme si dimensiuni si sunt concepute pentru diferite sarcini. Unele au arcade rotunde sau patrate (capete frontale)

Barca gonflabila – pentru ce foloseste si cum o poti alege?

0 Shares
0
0
0

Barcile gonflabile vin in diferite forme si dimensiuni si sunt concepute pentru diferite sarcini. Unele au arcade rotunde sau patrate (capete frontale), iar altele au bare transversale rigide (capete spate) din lemn sau fibra de sticla (o gonflabila care functioneaza cu unul sau mai multe motoare exterioare va avea nevoie de o oglinda rigida la pupa).

Caracteristica sa comuna sunt tuburi gonflabile sau pontoane pe lateral, de obicei realizate dintr-o tesatura de cauciuc sintetic durabila, cum ar fi PVC. O gonflabila cu o casca sau un bas din fibra de sticla sau aluminiu se numeste de obicei o barca gonflabila rigida sau RIB. Gonflabilele poate varia de la sase la 50 de metri sau mai mult si poate fi de baza sau au echipamente foarte sofisticate la bord, inclusiv motoare mari outboard si motoare glisati mici.

Activitati ideale pentru barci gonflabile

Astazi, mai multe nave de croaziera sunt alegerea- gonflabile, cum ar fi barca auxiliara pentru a transporta oameni, echipamente si bunuri inainte si inapoi la coasta. Barcile gonflabile sunt perfecte pentru flotabilitatea lor (care creste, de asemenea capacitatea lor de transport), stabilitatea lor (ceea ce le face mai sigure) si partile lor moi, care nu lasa umflaturi si sa le faca tacute in cazul in care se ciocnesc cu o barca mare.

O mica barca gonflabila poate fi utilizata pentru explorare, pescuit, scufundari sau snorkeling. Gonflabilele mai mari pot ajuta la vizitarea unor zone de pescuit la mare adancime si pot calatori la viteze mai mari (cum ar fi 50 km/h), in functie de dimensiunea si numarul de motoare outboard. In unele cazuri, ele pot fi folosite chiar si pentru sporturi nautice, servind ca barci de remorcare pentru copii si adulti mai mici si mai usori.

Costurile barcilor gonflabile

Costurile de proprietate a barci gonflabile variaza si se bazeaza pe dimensiune, complexitate, constructie si branding. Depozitarea sau ancorarea este o alta contraprestatie a costurilor. Gonflabilele mai mici pot fi depozitate intr-o barca mai mare pe punte sau in piei de peste. (anexe special concepute pentru a transporta o barca mai mica).

De asemenea, acestea pot fi depozitate in remorci in aer liber sau intr-un garaj. Gonflabilele mai mari cu motoare exterioare considerabile pot fi pastrate pe un doc si pe tot parcursul anului, ceea ce poate adauga o factura lunara semnificativa de parcare. Barcile gonflabile motorizate vor include costul unuia sau mai multor motoare si, eventual, al unei remorci, precum si inregistrarea de stat pentru ambele.

Fie ca esti un pescar inrait si vrei sa navighezi la sfarsit de weekend pentru a prinde pestele dorit, fie ca stai intr-o zona in care iti poti permite sa navighezi pentru a te relaxa alaturi de prieteni sau familie, o barca gonflabila este o optiune buna si deloc scumpa. Nu toti isi permit o barca din materiale scumpe, asa ca o alegere inspirata este o barca gonflabila. Aduce o multime de beneficii si plus de asta, are un pret relativ bun si usor accesibil pentru toti; nu sta pe ganduri si achizitioneaza una!

De ce sa iti cumperi propria barca gonflabila

Indiferent de radacinile pasiunilor tale pentru apa, o barca gonflabila este cu siguranta cea mai buna alegere pentru tine. Iti recomandam sa optezi de fiecare data pentru barci care sa raspunda nevoilor tale si care sa te ajute sa ajungi la cele mai bune rezultate in activitatile acvatice practicate. Iata pentru ce poti opta pentru o barca gonflabila:

  • Barci gonflabile pentru pescuit – in cazul in care esti pasionat de pescuit, tot ce trebuie sa faci este sa iti cumperi propria barca gonflabila. In felul acesta vei obtine cele mai bune rezultate si nu va trebui sa mai inchiriezi barca. De asemenea, o alta recomandare este aceea de a cumpara o barca gonflabila astfel incat sa nu mai fie necesar sa depinzi de altii in momentul in care vrei sa iesi la pescuit.
  • Barci gonflabile pentru a naviga in liniste – daca tot ce vrei este sa navighezi in liniste, reocmandarea noastra este sa alegi o barca gonflabila astfel incat sa nu mai fie necesar sa cheltuiesti excesiv pentru cumpararea uneia noi. In felul acesta, vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune momente singur sau alaturi de un prieten, la costuri avantajoase.
  • Barci gonflabile pentru plimbari alaturi de prieteni – in cazul in care toti prietenii din grupul tau sunt pasionati de apa si de activitatile pe rauri si lacuri, cu siguranta fiecare isi cumpara o barca gonflabila pentru momentele in care plecati in mici escapade. Alege sa ai propria barca si integreaza-te in grupul tau. In felul acesta iti va fi foarte usor sa mai iei pe cineva cu tine.

Sunt mai multe motive pentru care poti vrea sa ai propria barca gonflabila iar ideea care sta la baza unei astfel de alegeri este pasiunea pentru activitatile in apa sau in jurul apei.

 

0 Shares
You May Also Like