Operatia de otoplastie este dureroasa?

Operatia de otoplastie este dureroasa?

0 Shares
0
0
0

Urechile proeminente ridica mari probleme de aspect estetic. S-a observat ca anumite tehnici chirurgicale precum otoplastia au fost dezvoltate pentru a depasi acest disconfort. Deci, care poate fi solutia la problema urechii proeminente, fara interventie chirurgicala? Răspunsul este din păcate negativ.

Chirurgia proeminenta a urechii cu un cordon este o metoda chirurgicala. In aceasta operatie, un cordon medical este plasat in regiunea superioara a cartilajului urechii folosind un ac. Folosind acest cordon, urechea este indepartata pana cand unghiul larg dintre cap si ureche este indepartat.

Locurile prin care a intrat acul sunt inchise cu fasii mici pentru a nu avea probleme in viata de zi cu zi.

Ce este operatia proeminenta a urechii cu un cordon?

Odata cu dezvoltarea rapida si progresul tehnologiei, au fost create si dezvoltate noi aplicatii in domeniul medicinei. Astfel, chirurgia urechilor proeminente cu un cordon este, de asemenea, considerata o tehnica relativ noua.

Pacientul trebuie selectat special pentru aplicarea tehnicii de interventie chirurgicala a urechii proeminente cu un cordon.

In general, pacientul va primi o anestezie locala aplicata pentru a efectua operatia fara disconfort. Chirurgia proeminenta a urechii cu un cordon dureaza in medie 15 pana la 20 de minute. Nu exista nici un risc dupa o interventie de acest fel.

Pentru cine este operatia urechii proeminenta (otoplastie) corespunzatoare?

Fiecare persoana care are urechi proeminente este candidatul potrivit pentru o interventie chirurgicala de corectare a urechii. Astfel, daca unghiul dintre cap si ureche este mult mai mare decat in mod normal, daca pliurile pinnei urechii sunt incerte, daca gropile urechii sunt mult mai mari sau mai largi decat in mod normal si daca pacientul nu are probleme de sanatate, acesta este cu siguranta apt pentru a efectua operatia de otoplastie.

Este otoplastia o interventie chirurgicala dureroasa?

Fiecare operatie poate implica un proces dureros. Va fi inevitabil sa nu se simta durere in unele cazuri de chirurgie proeminenta a urechii. Cand si cum se manifesta aceste dureri?

In timpul interventiilor chirurgicale asupra urechii proeminente, pacientul este de obicei sub influenta anesteziei in primele 2 sau 3 ore. Cand efectul acesteia incepe sa dispara, persoanele care trec printr-o interventie chirurgicala vor intampina dureri dupa trezirea din anestezie direct proportionale cu amploarea procedurii.

Cu toate acestea, durerea care apare de obicei dupa o interventie de otoplastie nu este atar de severa incat sa afecteze viata de zi cu zi a pacientului. In astfel de cazuri, exista medicamente pentru ameliorare durerii percum sunt antiinflamatoarele.

In plus, in momentul vindecarii, pot aparea senzatii de mancarime. In acest caz, aveti grija sa nu atingeti urechea pentru a evita complicatiile.

Care sunt rezultatele unei otoplastii?

Otoplastia este de obicei o operatie care produce rezultate precise. Cu toate acestea, aparitia anumitor conditii speciale sau efecte adverse este posibila in cazuri foarte rare.

S-a observat ca aceasta interventie chirurgicala are efecte foarte pozitive asupra psihologiei umane, contribuind la cresterea increderii. Din acest motiv, toti cei care au o problema proeminenta a urechii ar trebui sa efectueze o otoplastie la Dr. Sorin Parasca.

0 Shares
You May Also Like