Motive datorita carora se defecteaza turbo?

Motive datorita carora se defecteaza turbo?

0 Shares
0
0
0

Fiecare persoana este constienta de faptul ca un autoturism personal este o necesitate in zilele noastre. Cum se putea altfel, in conditiile in care masina personala poate fi folosita de catre fiecare persoana (care detine permis de conducere) pentru a se deplasa cand si unde doreste?

Ei bine, pentru ca masina este o necesitate, fiecare doreste sa aia la dispozitie o masina care sa faca fata cerintelor sale. De aceea, multi sunt cei care cauta masini care sunt echipate cu turbo.

Acestea au o putere mai mare in comparatie cu masinile care au aceiasi capacitate cilindrica dar care nu au turbo. In plus, masinile care au turbo au multe alte avantaje semnificative, cum ar fi consumul redus de carburant, taxe mai mici, etc.

Cu toate acestea, este foarte important sa stiti ca masinile care au turbo sunt mai pretentioase in comparatie cu cele care nu au turbo, iar din acest motiv trebuie sa va asigurati ca aveti grija de masinile voastre, pentru a nu avea parte de o defectiune turbo.

Daca totusi veti ajunge in aceasta situatie, trebuie sa stiti ca exista specialisti in reconditionari turbosuflante, care se pot ocupa de remedierea problemei. Acestia vor reconditiona turbina, iar aceasta va fi ca noua.

Daca insa timpul nu va permite sa asteptati pana cand specialistii se ocupa de reconditionarea turbo, puteti cauta o turbina second hand. Poate au chiar cei care repara turbine, si care sunt dispusi sa va vanda la un pret atractiv o turbina sh, iar ulterior va puteti duce turbina la reparat, pentru a avea turbina de rezerva, in cazul in care va loveste din nou ghinionul.

Cat despre defectiunile turbinei, acestea pot fi provocate de diferiti factori, iar in continuare vom vedea pe scurt care sunt cativa dintre acestia.

Uleiul de calitate slaba sau uleiul contaminat

Fara doar si poate, in cazul in care uleiul este de calitate slaba sau este contaminat, mai devreme sau mai tarziu va provoca defectarea turbinei. Daca uleiul este vechi (nu faceti schimbul de ulei la timp, si parcurgeti cateva mii peste numarul de km limita pana la schimb), cu siguranta acesta va provoca cocsificarea puternica in canalele de furnizare a uleiului.

De-asemenea, pentru a preveni acest lucru, este necesar ca si filtrele sa fie schimbate la timp. Cat despre ulei, asigurati-va ca folositi doar ulei de cea mai buna calitate, si de preferat sa fie cel care este recomandat de catre producatorul masinii.

Ulei insuficient

Atunci cand uleiul se afla in cantitate insuficienta, acesta nu nimereste turbosuflanta (5 – 12 secunde), iar rulmentul in aces timp nu va fi suficient de bine lubrifiat. De aceea, nu va mai dura mult timp pana in momentul in care turbina masinii se va defecta, si fie va fi nevoie de o inlocuire turbina, fie va fi necesara reconditionarea acesteia.

Obiecte straine

Poate parea greu de crezut, dar este adevarat. Exista situatii in care obiecte straine precum particule de nisip sau de praf patrund in turbina, iar acolo vor reusi sa provoace indoituri la rotor, si vor deforma componentele interne ale turbinei.

Indiferent ca este vorba despre particule de nisip sau alte obiecte straine, odata ce acestea patrund in interior, vor duce la aparitia unei defectiuni turbo.

Supraincalzirea turbosuflantei

Acesta este cu siguranta un alt motiv intemeiat pentru a se putea defecta aceasta piesa a masinii. De aceea, pentru prevenirea defectarii turbosuflantei si pentru a nu suporta un cost atat de mare precum cel al inlocuirii sau reconditionarii turbo, va fi nevoie ca dupa ce ajungi la destinatie, mai ales dupa un drum lung, sa lasi motorul in jur de 2-4 minute la relanti, pentru ca turbosuflanta sa se raceasca.

0 Shares
You May Also Like