Care sunt avantajele incinerarii umane?

Care sunt avantajele incinerarii umane?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care nu stiati, in ultimul timp in Romania, atunci cand oamenii mor, familiile aleg din ce in ce mai des sa ii incinereze decat sa ii inhumeze. Vom dezbate acest subiect in continuare, si veti afla care sunt motivele datorita carora, oamenii au luat aceste decizii in ceea ce priveste persoanele decedate.

Asadar, mai intai de toate cei care au un decedat in familie, trebuie sa sune si sa anunte decesul, pentru a putea sa obtina certificatul de deces al persoanei decedate. Fara acesta nu poate fi inhumata sau incinerata persoana decedata.

Apoi, familia indoliata trebuie sa ia legatura cu o firma de servicii funerare Sector 2, pentru a continua cu pregatirile pentru inmormantare. In primul rand, este necesar ca familia indoliata sa solicite ca persoana decedata sa fie imbalsamata, pentru ca va fi nevoie de certificatul de imbalsamare.

Apoi, de la firma care presteaza servicii funerare, familia indoliata va trebui sa cumpere si sicriul in care va fi depus trupul neinsufletit al celui drag. Preturile pe care firmele de pompe funebre le solicita pentru sicrie sunt mai mici sau mai mari in functie de tipul sicriului, in functie de calitatea materialului, in functie de model.

Ei bine, in momentul in care cei de la firma de servicii funerare se ocupa de decedat, familia indoliata trebuie sa stie daca va alege incinerarea sau inhumarea celui drag. Este foarte important acest lucru, pentru ca dupa imbalsamare, decedatul va fi asezat in sicriu, iar ulterior va fi transportat fie la capela, fie la crematoriu.

In ultimul timp insa, se pare ca se practica din ce in ce mai mult incinerarea decat inhumarea, iar acest articol va ofera si unele informatii in acest sens.

In primul rand, multe familii indoliate aleg aceasta solutie, pentru ca incinerarea umana este mai ieftina in comparatie cu inhumarea, iar atunci cand banii reprezinta o problema pentru cei ramasi in urma, incinerarea reprezinta cea mai buna solutie.

Exista situatii in care se opteaza pentru incinerarea celui decedat, dat fiind faptul ca aceasta a fost ultima lui dorinta inainte de a muri. In aceste conditii, familia greu incercata de regula se conformeaza si isi incinereaza decedatul.

Nu trebuie uitata nici problema locurilor de veci, pentru ca in multe orase mari ale tarii, se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci in cimitir, care sa nu fie ocupate. In aceste conditii, familiile greu incercate aleg sa isi incinereze decedatii.

Exista o multime de motive pentru care se opteaza dupa cum se poate vedea, pentru incinerarea umana. In continuare puteti afla si care sunt cateva dintre cele mai importante avantaje ale incinerarii persoanelor decedate.

  1. Costurile

Dupa cum spuneam, o incinerare costa mai putini bani decat o inhumare. Plus de asta, la crematoriu nu va merge lumea la ceremonia desfasurata inainte de incinerare, la fel ca si la capela, inainte ca decedatul sa fie inhumat.

Din acest motiv, familia nu va mai cheltui banii pentru a cumpara pachete de la firmele de catering. Acest lucru va ajuta familia sa faca unele economii semnificative.

  1. Se termina totul rapid

Timpul necesar pentru incinerarea unei persoane decedate difera de la caz la caz, insa in maxim 3 ore este gata incinerarea. Daca persoana respectiva nu are o greutate corporala mare si este depusa intr-un sicriu inflamabil ales de la firma de servicii funerare, cu siguranta procesul de ardere are loc mult mai repede.

  1. Familia ramane cu o amintire

Cand este inhumat decedatul, famulia nu ramane cu nimic. Cand insa este incinerat, dupa ce are loc intreg procesul, cenusa rezultata in urma arderii corpului este depusa intr-o urna si predata familiei indoliate.

Acest lucru inseamna ca decedatul se afla mereu printre cei dragi, chiar si dintr-o urna. Familia poate alege sa pastreze aceasta urna cu cenusa, pentru ca persoana draga lor sa fie mereu aproape, sau poate alege in functie de preferinte, sa raspandeasca in natura cenusa. Fiecare poate sa procedeze in functie de cum crede ca este mai bine.

  1. Incinerarea si inhumarea au acelasi statut in Romania

Nu trebuie sa va ingrijorati dac doriti sa incinerati o persoana draga care a decedat. In tara noastra, de acelasi statut are parte atat incinerarea cat si inhumarea. Practic, nu gresiti nimic daca alegeti aceasta solutie atunci cand cineva drag moare.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste incinerarea umana. De mentionat este faptul ca, inainte de toate, trebuie sa anuntati decesul si trebuie sa obtineti toate documentele necesare. Doar dupa ce aveti toate acele documente obtinute (certificat de deces, certificat de imbalsamare si adeverinta de incinerare), persoana indragita va putea fi incinerata. Mai multe detalii va pot oferi insa si cei de la firma de servicii funerare care va vor veni in ajutor.

0 Shares
You May Also Like