Familia ta are un nou membru nou-născut? 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a asigura viitorul bebelușului tău

Familia ta are un nou membru nou-născut? 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a asigura viitorul bebelușului tău

0 Shares
0
0
0

A deveni părinte este o experiență minunată, dar vine și cu o responsabilitate extraordinară. În calitate de proaspăt părinte, ai sarcina crucială de a modela viața celui mic și de a-l ajuta să devină un adult sănătos și fericit. Te vei confrunta cu o varietate de provocări, de la primii pași, până la teme și intrarea la facultate. În tot acest timp, va trebui să fii acolo pentru a oferi sprijin, îndrumare și dragoste. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face ca părinte este să protejezi viitorul copilului tău, iar asta înseamnă să iei măsuri încă din primele luni de viață ale bebelușului.

Citește în continuare care sunt cele mai importante lucruri pe care să le faci ca părinte pentru a asigura viitorului copilului tău!

  • Încheie o asigurare de viață

Asigurarea de viață este concepută pentru a oferi protecție financiară celor dragi în cazul unui deces. Polița aleasă va depinde de diverși factori, cum ar fi venitul, eventualele datorii și numărul de persoane aflate în întreținere. Asigurarea de viață pe termen este cea mai accesibilă opțiune și oferă acoperire pentru o perioadă de timp stabilită, de obicei între 10 și 30 de ani, dar sunt și oferte care includ o acoperire permanentă și avantaje financiare. Alegerea ar trebui făcută în funcție de ce ai nevoie și crezi că este potrivit pentru familia ta.  

  • Creează un fond de urgențe

Un fond de urgență este un cont de economii care este special rezervat pentru a acoperi costul unor evenimente neașteptate, cum ar fi pierderea locului de muncă, reparațiile auto sau facturile medicale. Un astfel de cont te ajută să asiguri cheltuieli suplimentare care pot interveni în viața celui mic, dar și a altor membrii ai familie. 

  • Scrie un testament

Un testament este un document legal care descrie modul în care activele tale vor fi distribuite familiei în caz de deces. Este important să creezi un testament care să includă instrucțiuni despre cum va fi îngrijit copilul. Aceasta include numirea unui tutore care va avea custodia legală a celui mic, precum și alte detalii specifice și relevante pentru creșterea sa. 

  • Obține o asigurare de sănătate pentru întreaga familie

Asigurarea de sănătate este o modalitate esențială de a proteja bunăstarea copilului tău pe termen lung. De aceea este important să optezi pentru un plan care oferă o acoperire adecvată pentru nevoile celui mic, dar și ale familiei, inclusiv îngrijire preventivă, vizite la medic, spitalizare și alte analize medicale aferente. Pentru a avea acces la peste 900 de clinici în România, dar și la servicii medicale de ultimă generație, alege asigurarea de sănătate privată de la Asirom. Aceasta oferă, pe lângă cele menționate, și consultații stomatologice, investigații imagistice și îngrijire premium pentru copiii de peste 1 an, dar și pentru alți membrii ai familiei. 

  • Învață-l obiceiuri sănătoase

Insuflarea obiceiurilor sănătoase încă de la o vârstă fragedă poate ajuta la prevenirea problemelor de sănătate pe viitor și la reducerea cheltuielilor. Încurajează exercițiile fizice regulate, o dietă echilibrată și bunele practici de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor sau a dinților. De asemenea, cel mic poate fi învățat și despre importanța îngrijirii preventive, cum ar fi efectuarea de controale regulate și vaccinări. 

Drept urmare, asigurarea viitorului unui copil ar trebui să fie o prioritate de top pentru orice părinte. Luând măsuri precum stabilirea unui fond de urgențe și obținerea unei asigurări de sănătate potrivite, te asiguri că bebelușul tău este protejat financiar și are acces la asistență medicală de top. Nu este niciodată prea devreme să începi să planifici viitorul copilului, așa că ia măsuri astăzi pentru a-l pregăti pentru succesul de mâine!

 

Sursă foto: Freepik.com

0 Shares
You May Also Like