Cinci tipuri de riscuri ce pot fi acoperite de o asigurare de călătorie în străinătate

Cinci tipuri de riscuri ce pot fi acoperite de o asigurare de călătorie în străinătate

0 Shares
0
0
0

Poză de Philipp Kämmerer pe Unsplash.com

Călătoriile în străinătate au devenit activități comune ale românilor, numărul acestora fiind într-o continuă creștere. O deplasare de acest tip poate aduce numeroase satisfacții de ordin spiritual, totuși, în anumite cazuri, pot apărea surprize și provocări neașteptate, ce pot umbri o experiență deosebită. Riscurile diverse pot apărea pe neașteptate, rezolvarea lor putând fi dificilă din cauza necunoașterii limbii sau a lipsei sprijinului persoanelor cunoscute.

Din fericire, aceste riscuri pot fi ținute sub control prin intermediul asigurărilor de călătorie în străinătate, un tip de polițe special concepute pentru a răspunde nevoilor specifice și pentru sprijinul călătorilor români aflați în afara granițelor țării. O companie de asigurări ce oferă posibilitatea unor deplasări lipsite de stres cu ajutorul asigurării de sănătate pentru călătorii în străinătate este Asirom.ro, o firmă care se remarcă prin seriozitate și prin răspunsul prompt în vederea rezolvării cât mai rapide a eventualelor probleme de care se pot lovi persoanele aflate în străinătate.

Iată ce probleme pot fi rezolvate cu ușurință prin intermediul unei asigurări de calitate!

Poză de Mesut Kaya pe Unsplash.com

 

  • Una din problemele de care se lovesc cel mai adesea persoanele aflate în străinătate este cea a apariției unor probleme de sănătate, dificil de rezolvat din diferite cauze. Prin intermediul unei asigurări de sănătate pentru o călătorie în străinătate, rezolvarea problemelor medicale de diferite tipuri este mult mai ușor de făcut. Fie că este vorba de o consultație medicală, de o investigație sau chiar de o intervenție stomatologică de urgență, ajutorul din partea companiei de asigurări este mai mult decât binevenit.
  • O situație deosebit de gravă și de cele mai multe ori foarte greu de rezolvat este cea apărută în urma unui deces neașteptat a persoanelor aflate într-o călătorie în străinătate. Prin deținerea unei asigurări de genul celor încheiate cu prilejul unei deplasări într-o țară străină se pot primi despăgubiri substanțiale ce pot fi utilizate pentru cheltuielile funerare necesare și pentru repatrierea în vederea înmormântării precum și pentru alte probleme apărute în urma decesului unei persoane.
  • O împrejurare des întâlnită și care poate da peste cap o călătorie în străinătate este cea legată de pierderea, deteriorarea sau furtul documentelor. În cazul în care astfel de situații au loc este posibilă primirea unei despăgubiri financiare importante ce poate fi utilizată pentru rezolvarea situației nedorite.
  • Problemele legate de zborul cu avionul în străinătate sunt frecvente. De multe ori, zborurile sunt întârziate sau chiar anulate din diverse motive, ceea ce poate duce la ratarea unei deplasări utile. O poliță de asigurare de calitate oferă despăgubiri importante în cazul în care întârzierea este mai mare de 12 ore, același lucru fiind valabil și în cazul pierderii sau întârzierii bagajului personal.
  • Pentru persoanele care doresc o manageriere cât mai largă a riscurilor la care sunt expuse în timpul călătoriilor în străinătate există posibilitatea unor acoperiri suplimentare precum cea destinată practicării unor sporturi de agrement sau pentru anularea călătoriei.

 

În concluzie, persoanele care decid să viziteze o țară străină, fie în interes de serviciu fie pentru petrecerea concediului, pot beneficia de numeroase avantaje prin deținerea unei asigurări pentru călătorie în străinătate.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like