Ce este asigurarea de viata si pentru ce este aceasta?

Ce este asigurarea de viata si pentru ce este aceasta?

0 Shares
0
0
0

Va explicam in detaliu tot ce tine de asigurarea de viata si beneficiile pe care le vei avea atunci cand o semnezi. Vezi mai multe detalii pe OVB.

Asigurari de viata… Probabil ca iti vin in minte multe intrebari la care nu poti raspunde cu usurinta atunci cand auzi acest termen. Ce este?, Chiar am nevoie de o asigurare? Care sunt avantajele angajarii ei?

Adevarul este ca exista foarte putini oameni care stiu cum sa defineasca ce este asigurarea de viata si care nu sunt legate de lumea asiguratorilor … Dar, nu iti faci griji! Am creat acest post pentru a rezolva toate indoielile tale despre asta. Deci, acorda 5 minute din timpul tau pentru a citi acest articol pe care l-am pregatit pentru tine.

Iti explicam ce este asigurarea de viata

Este o protectie pe care o poti angaja pentru a te intretine pe tine sau pe orice membru al familiei tale, in caz de deces sau boala, esti cu handicap si nu iti poti continua viata profesionala.

La momentul contractarii asigurarii, se garanteaza o suma care iti va oferi (sau rudelor tale in caz de deces) sprijinul economic prevazut anterior in contract, astfel incat sa poti da continuitate vietii tale.

Pe scurt, este o modalitate pentru persoana care angajeaza asigurarea de a-si mentine calitatea vietii si pe cea a celor dragi.

Si pentru ce este?

Dupa cum am mentionat in paragraful anterior, este o metoda de a oferi sprijin economic celor apropiati in caz de deces sau invaliditate permanenta si serveste la plata cheltuielilor si datoriilor pe care persoana care a contractat asigurarea, le-a contractat inainte de a muri sau de a deveni invalid (de exemplu, o ipoteca sau un alt angajament de acest tip).

Este asigurarea de viata la fel ca asigurarea de sanatate?

Nu, niciunul dintre tipurile de asigurari de viata nu are nimic de-a face cu ceea ce este asigurarea de sanatate.

De exemplu, in unele state avem 3 tipuri de asigurari de viata:

Clasic.
Ipoteca.
Invaliditate.

Aceste 3 variante au functia de a oferi sprijin economic in caz de deces sau invaliditate permanenta. Pe de alta parte, o asigurare de sanatate ofera acoperire de ingrijire a sanatatii pentru cheltuielile medicale, clinice, farmaceutice sau de spitalizare care beneficiaza in mod direct de cei care o angajeaza.

Dupa cum poti vedea, sunt doua lucruri complet diferite.

Cine poate incheia o asigurare de viata?

Orice persoana de varsta legala este in decizia libera de a avea sau nu de asigurare de viata, cu toate acestea, este deosebit de important pentru cuplurile cu copii (inclusiv cele ale parintilor singuri), cei care au dobandit o datorie semnificativa, cum ar fi o ipoteca, sau persoane independente.

Si cat costa?

Pretul asigurarii de viata depinde de varsta si stilul tau de viata.

Exista de asemenea companii de asigurari care au un asistent  virtual dezvoltat cu inteligenta artificiala capabil sa-ti scaneze fata si, in functie de rezultatele obtinute, iti ofera cel mai bun pret pentru a-ti angaja asigurarea.

Ce spun statisticile despre topul cauzelor decesului

Cauzele de deces pot fi grupate in trei categorii: transmisibile (boli infectioase si parazitare si afectiuni materne, perinatale si nutritionale), netransmisibile (cronice) si leziuni.

La nivel global, 7 din cele 10 cauze principale de deces in 2019 au fost boli netransmisibile. Aceste sapte cauze au reprezentat 44% din toate decesele sau 80% din primele 10. Cu toate acestea, toate bolile netransmisibile impreuna au reprezentat 74% din decesele la nivel global in 2019.

Cel mai mare ucigas din lume este boala cardiaca ischemica, responsabila pentru 16% din totalul deceselor din lume. Din 2000, cea mai mare crestere a deceselor a fost cauzata de aceasta boala, crescand cu peste 2 milioane pana la 8,9 milioane de decese in 2019. Accidentul vascular cerebral si boala pulmonara obstructiva cronica sunt a 2-a si a 3-a cauza de deces, responsabile de aproximativ 11% si 6. % din totalul deceselor respectiv.

Infectiile respiratorii inferioare au ramas cea mai mortala boala transmisibila din lume, clasata ca fiind a patra cauza de deces. Cu toate acestea, numarul deceselor a scazut substantial: in 2019 a provocat 2,6 milioane de vieti, cu 460 000 mai putine decat in ​​2000.

Conditiile neonatale sunt pe locul 5. Cu toate acestea, decesele din cauza afectiunilor neonatale sunt una dintre categoriile pentru care scaderea globala a deceselor in cifre absolute a fost cea mai mare in ultimele doua decenii: aceste afectiuni au ucis 2 milioane de nou-nascuti si copii mici in 2019, cu 1,2 milioane mai putini decat in ​​2000.

Decesele cauzate de boli netransmisibile sunt in crestere. Decesele cauzate de cancerul de trahee, bronhii si plamani au crescut de la 1,2 milioane la 1,8 milioane si se afla acum pe locul 6 printre principalele cauze de deces.

0 Shares
You May Also Like