Ești muzician? Îți poți face viața mai ușoară cu ajutorul următoarelor trucuri

0 Shares
0
0
0

Dacă ești o persoană pasionată de muzică sau una care a făcut deja din această artă o afacere, atunci probabil că te și întrebi ce poți face pentru a-ți ușura munca. Este deja de la sine înțeles că exercițiul este mama învățăturii și cheia spre succes, însă te poți folosi de anumite trips&tricks, cunoscute până acum doar de marii muzicieni, care să te ajute să ai parte de aprecieri și recunoștință mult mai rapid.

 

       Ce ți-ar spune marii muzicieni să faci pentru a avea succes:

 

Găsește-ți propriul stil

Oamenii pasionați de muzică în general au tendința de a căuta să performeze pe cât mai multe planuri: voce, chitară, tobe, toate în același timp. Totuși, dacă stai să te gândești, fiecare mare muzician este cunoscut tocmai pentru că este printre cei mai buni din nișa sa: Andrea Bocelli oferă lumii doar concerte de operă, Grigory Sokolov pentru pian, Jimmy Page pentru chitară și lista poate continua. Axează-te, așadar pe un singur instrument și pe un stil de muzică, maximum două, pentru care să fi cunoscut. Lumea trebuie să te țină minte ca fiind X – cântărețul celebru la vioară, nu X – cel care cântă ceva, dar nu mai rețin exact.

 

Investește în aparatură de calitate

Nu o să vezi niciodată muzicieni celebri care să aibă mai multe tipuri de instrumente la care să performeze anumite părți muzicale, aceștia aleg să investească în aparaturi de calitate, care să le economisească din timpul prețios și care și să ofere calitatea necesară a sunetului pe care și-o doresc. Poți, de exemplu, să alegi un aranjor profesional, ca cele de la McMusic.ro, care au o tehnologie mult mai înaltă decât instrumentele clasice din generațiile anterioare, garantând tonuri variante fie pentru muzica clasică, fie pentru cea contemporană, cu funcții de înregistrare sau de redare loop, absolut necesare pentru a atinge succesul mult mai rapid.

 

  Nu aștepta să te promoveze doar ceilalți

În mentalitatea oamenilor mereu a existat frica de a spune care sunt punctele la care excelează, fie din timiditate, fie pentru că ei cred că este un lucru rușinos. Ia aminte că a sublinia calitățile tale nu înseamnă că te lauzi. În domeniile artistice, cum este și practicarea muzicii, este chiar necesar și recomandat să o faci, pentru că numărul mare de artiști care există pe piață îți poate bloca vizibilitatea. Te poți folosi de internet pentru a te promova, poți posta filmulețe pe rețelele de social media și chiar poți propune colaborări cu alți colegi de breaslă. Abia după ce faci tu ca numele tău să fie puțin cunoscut, vor veni și managerii de proiecte spre tine.

 

În concluzie, ia-ți câteva momente de liniște în care să te transpui în pielea artiștilor tăi favoriți și gândește-te la felul în care ei ar acționa dacă s-ar afla în locul tău. Nu uita că investirea în instrumente și aparatură de o calitate superioară va excela mereu în fața instrumentelor ieftine, dar multe. La fel și dacă vei crede în puterile tale și vei face pașii spre auto-promovare, întreaga ta viață va fi mult mai ușoară. În modul acesta, vei putea urma calea pavată spre succes a marilor maeștri.

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like