Este necesar sa verficam masina cu regularitate?

Este necesar sa verficam masina cu regularitate?

0 Shares
0
0
0

Verificarea masinii intr-un service autorizat este important din foarte multe motive. Nu numai ca economisesti bani si timp pentru problemele mari care pot aparea la masina daca nu este intretinuta, dar este vorba si de siguranta dumneavoastra.

Sunt necesare anumite interventii pentru intretinerea masinii, iar mai jos va prezentam importanta acestora.

Un service auto autorizat poate verifica starea masinii dumneavoastra, poate evalua starea de uzura generala, la lichide, frane, motor si multe altele.Printr-o verificare pe tester se pot identifica pana la 50, sau chiar mai multe, componente si sisteme:

-uleiul si filtrul de motor

-verificarea luminilor, a franei, a directiei

-verificarea motorului, pentru functionalitate la parametrii optimi, si a fiecarei componente in parte, de exemplu turbosuflanta.

-verificarea sistemului de racire

-verificarea suspensilor

-verificarea directiei

-verificarea duratei de viata a bateriei

Costul unei interventii depinde de foarte multi factori: modelul masinii, anul de fabricatie, performantele service-ului, pregatirea si instruirea personalului acestuia.

Daca in orasele mari, furnizorii de servicii auto sunt numerosi dar probabil doar cativa dintre acestia si-au facut simtita prezenta pe piata, in orasele mici sunt mai putini furnizori dar este cunoscura activitatea lor. Asadar alegerea unui service auto depinde de multi factori.

Platiti acum dar economisiti mai tarziu

Daca gestionati din timp problemele mici o sa economisiti bani pe termen lung. Desi orice vizita la un service auto costa, pe termen lung ar putea costa mult mai mult daca problema aparuta la autoturism se inrautateste si o piesa trebuie inclocuita sau reparata.

De exemplu daca nu efectuati schimbul de ulei la timp, uleiul uzat poate produce pagube insemnate motorului, deci o cheltuiala costisitoare in comparatie cu o banala verificare de ulei.

Daca toate lichidele sunt schimbate la timp si toate piesele sunt intretinute, deci toate componentele motorului sunt functionale la cel mai eficient nivel, acest lucru inseamna si o economie de combustibil.

O masina care este intretinuta are o durata de viata mai mare iar daca toate lucrarile de intretinere sunt efectuate intr-un service autorizat, aceasta dovada este un atu in cazul in care doriti sa vindeti masina, puteti solicita un pret mai mare prezentand dovada intretinerii corecte si la timp a componentelor ei.

Este indicat sa duceti maisna la verificat de 2 ori pe an, daca nu este nevoie de lucrari majore, aceasta verificare nu ar trebui sa dureze mai mult de 2 ore, maximum 3 in cazul in care se efectueaza o verificare in amanunt.

Cat de des sau cat de rar este indicata verificarea, tine insa de varsta masinii, de marca si modelul acesteia, de starea drumurilor pe care circulati si nu in ultimul rand de numarul de kilometri parcursi.

Producatorii auto fac mentiuni in manualul masinii despre cat de des este recomandata o verificare, iar in cazul masinilor noi acest mesaj se va regasi intr-un memento pe tabloul de bord.

Masinile moderne sunt computerizate, si deci mult mai complexe, iar verificarea acestora necesita multa pricepere din partea macanicului dar si dotarea atelierelor auto cu echipamente si software mereu upgradate.

Siguranta dumneavoastra si a pasagerilor este foarte importanta, de aceea nu trebuie sa neglijati verificarile periodice in vederea intretinerii corecte si in parametrii optimi a masinii.

0 Shares
You May Also Like