Ce este un termostat inteligent?

Este bun un termostat inteligent pentru casa?

0 Shares
0
0
0

Este posibil sa fi auzit afirmatii conform carora, cele mai bune termostate inteligente pot economisi sume de bani semnificative si energie pentru proprietarii locuintelor. De fapt, aceasta afirmatie a facut ca dispozitivele inteligente sa fie atat de populare. Dar asteptarile se potrivesc cu realitatea?

Indiferent daca interesul dvs. pentru termostate inteligente a fost starnit de dorinta de a economisi bani, de a va reduce impactul asupra mediului sau de a extinde un sistem de locuinte inteligente preexistent, vom discuta in continuare despre aceste termostate, pentru a va putea convinge daca merita cu adevarat investitia, si daca a sosit timpul sa optati pentru automatizari Salus 2020.

Asadar, ce este un termostat inteligent?

Simplu, termostatele inteligente va ofera posibilitatea de a contrila chiar si de la distanta sistemul de incalzire centrala al casei prin intermediul telefonului inteligent, tabletei, calculatorului sau utilizarii activarii vocale prin intermediul asistentului inteligent.

Aveti nevoie de un termostat inteligent daca:

  1. Vreti sa economisiti bani

Termostatele inteligente va ofera un un control mai mare asupra programului dvs. de incalzire – care poate fi controlat de pe un smartphone – veti constata ca utilizati incalzirea dvs. doar atunci cand aveti nevoie de ea. Dat fiind faptul ca va puteti controla incalzirea si racirea locuintei chiar si de la distanta, doar cu ajutorul unui dispozitiv inteligent, puteti opri si porni cand doriti incalzirea sau aerul conditionat, iar astfel acestea vor functiona doar cand va fi cu adevarat nevoie.

In plus, sistemele de invatare sunt capabile sa monitorizeze si sa mentina o temperatura confortabila in loc sa se supraincalzeasca si sa se opreasca daca nu sunteti prezent. Totodata, daca optati pentru automatizari Salus 2020 si instalati un termostat inteligent, primiti rapoarte lunare despre energie, care alimenteaza cea mai mare parte a facturilor dvs. Efectuati ajustari in urmatoarele luni si vedeti scaderea preturilor.

  1. Doriti sa va reduceti impactul asupra mediului

In cele din urma, daca economisiti bani cu un termostat inteligent, asta pentru ca utilizati mai putina energie. Termostatele inteligente sunt concepute pentru a permite utilizatorilor sa isi optimizeze consumul de energie, precum si sa recunoasca unde se pot face reduceri, datorita rapoartelor lunare.

In plus, datorita faptului ca atat caldura cat si aerul conditionat functioneaza doar cand este nevoie si nu in permanenta, reusiti sa va reduceti impactul asupra mediului inconjurator.

  1. Vreti sa va urmariti cheltuielile

Cu un termostat inteligent si aplicatiile mobile cu care se imperecheaza adesea, veti putea identifica exact momentul in care consumul dvs. se ridica si creste costurile facturilor. Acest lucru nu poate insa identificat cu un termostat clasic.

  1. Vreti un control al temperaturii foarte specific

Spre deosebire de multe termostate mai vechi, solutiile inteligente ofera utilizatorilor un control la minut asupra temperaturilor din jurul casei – nu doar intr-o anumita masura.

In plus, avand un ecran vibrant si controale mai simple, inseamna ca este usor de vazut exact cand si cat de rapid se incalzeste ceva, ceea ce face usor sa monitorizati si sa mentineti incalzirea locuintelor.

  1. Doriti sa creati zone de incalzire diferite in toata locuinta

Daca descoperiti ca preferintele dvs. de incalzire difera oarecum de cele ale partenerului sau ale copiilor, investitia intr-un termostat inteligent ar putea insemna evitarea bataliilor zilnice la temperatura. Cu sisteme de automatizari Salus, este posibil sa creati diferite zone de incalzire in toata casa dvs. pentru a se potrivi cu o varietate de cerinte.

  1. Doriti sa controlati incalzirea/racirea de la distanta

Unul dintre lucrurile grozave despre a avea un termostat inteligent este faptul ca, odata ce a inceput sa invete rutina dvs., nu trebuie sa va faceti griji in privinta lucrarilor sale, pentru ca va creaza temperatura dorita in casa. Daca intr-o zi vi se schimba insa programul, puteti seta temperatura de pe smartphone, pentru a avea locuinta confortabila.

0 Shares
You May Also Like