Diferite modalitati de promovare online

Diferite modalitati de promovare online

0 Shares
0
0
0

Prima reclama de pe net sub forma unui banner a fost afisata in 1994. Aceasta publicitate online care a continuat sa creasca a permis internetului sa fie ceea ce este astazi: o sursa inepuizabila de continut. Dupa mai bine de 20 de ani, cum ramane cu acest sistem economic? S-a transformat? Ce mai e nou?

Diferite tipuri de publicitate

Anunturi tip bannere clasice

Aproape ca nu mai genereaza click-uri. Reclamele din abundenta situate langa continutul vizualizat de utilizator nu mai sunt vazute. Ferestre pop-up, videoclipuri, “pre-roll-uri” care sunt difuzate inainte de continutul video si redarile automate, care incep sa enerveze, sunt de cele mai multe ori inchise.

Din pacate, ele continua sa bantuie ecranele noastre si sunt si mai numeroase in fata scaderii ratei de click. Cu toate acestea, ele nu mai sunt foarte eficiente in forma lor actuala.

Mai multe tipuri de publicitate au aparut in ultimii ani.

“Publicitatea nativa” este considerata cea mai putin intruziva pentru utilizator

Aceasta este afisata in centrul continutului editorial al site-ului pe care il vizitati. Facebook, Twitter le fac sa apara in fluxul de stiri. Ca sa fie mai “smart”, mai aproape de informatie decat de “publicitatea veche”. Ramanand in centrul intereselor de lectura ale utilizatorului, se creeaza o legatura cu brandul mult mai puternica.

Acest tip de publicitate nu mai impiedica navigarea utilizatorului, cum ar fi ferestrele pop-up, de exemplu. Imaginea agentului de publicitate este imbunatatita. Ratele de click ale utilizatorilor de Internet ar fi mult mai mari prin intermediul acestui tip de publicitate informativa.

Asa-numita publicitate comportamentala sau directionata

Spre deosebire de cea anterioara, este foarte intruziva. Se bazeaza pe un sistem de recunoastere a gusturilor si alegerilor dumneavoastra prin intermediul cookie-urilor. Utilizarea acestora din urma a fost in mare parte deturnata. Initial a fost un sistem care a permis utilizatorilor sa nu-si introduca datele de conectare si parola de fiecare data cand au intrat pe un site web.

Acum sunt folosite pentru a obtine informatii despre dvs. de fiecare data cand vizitati anumite site-uri. Acestea sunt stocate pe computer si fac posibila stabilirea profilului dumneavoastra de consumator si oferirea de reclame personalizate pe alte site-uri vizitate. Cumperi o jucarie pentru copilul tau, este posibil sa vezi pe un alt site o reclama care iti ofera aceeasi jucarie sau alta in acelasi stil, cu un link catre site-ul comerciantului. Utilizatorul de internet nu mai este incognito deloc. Toate cautarile sale sunt urmarite si exploatate.

Publicitatea in motoarele de cautare

Daca doriti sa cumparati, sa cautati produse sau servicii, sa gasiti informatii in motorul de cautare (Google, Yahoo, Bing…), veti tasta cuvinte cheie. Printre lista de raspunsuri, veti gasi insertii publicitare legate de cautarea si / sau link-uri platite de branduri pentru a va incuraja sa accesati site-urile lor.

Aceasta forma de publicitate se numeste “search engine marketing” (SEM). Avantajul pentru agentul de publicitate este ca plateste in functie de numarul de clickuri ale utilizatorului si nu pentru afisarea de reclame a caror eficienta nu o cunoaste (ca pentru bannere).

Sunt multe servicii de promovare web disponibile pentru dumneavoastra din care aveti ce alege si, de ce nu, puteti chiar sa le incercati pe toate cele prezentate in acest articol. In asa fel puteti sa va faceti o idee despre care varianta este cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like