De ce se descarca foarte repede Samsung Galaxy A42 5G?

De ce se descarca foarte repede Samsung Galaxy A42 5G?

0 Shares
0
0
0

Samsung Galaxy A42 5G este unul dintre smartphone-urile de gama medie de la Samsung, care se bucura de un mare succes in randul utilizatorilor Android, dat fiind faptul ca dispune de specificatii tehnice uimitoare, la un pretu super atractiv.

Cu toate acestea insa, la fel ca orice alt telefon Android (si nu numai), si acest model de la Samsung se descarca destul de repede, mult mai repede decat si-ar dori utilizatorii, iar din acest motiv de multe ori acestia ajung intr-un service de reparatii Samsung Bucuresti, pentru inlocuirea bateriei.

Exista insa unele sfaturi si trucuri care pot ajuta la remedierea acestei probleme, iar in cele ce urmeaza vom vorbi despre acest subiect, si vom vedea cum poate fi remediata uneori problema descarcarii rapide a bateriei.

 1. Reporniti telefonul in mod regulat

In timp ce utilizati telefonul, acesta poate genera o multime de procese care continua sa umple si sa ocupe spatiu de memorie pe dispozitiv, ducand la descarcarea bateriei. Incercati sa reporniti telefonul in mod regulat pentru a reimprospata memoria telefonului.

Acest lucru nu numai ca va asigura o durata mai buna de viata a bateriei pentru dispozitivul dvs., ci si va mentine telefonul sa functioneze in stare de top pentru o lunga perioada de timp.

Urmati acesti pasi pentru a reporni telefonul:

 • Tineti apasat butonul lateral si tasta de reducere a volumului impreuna, pana in momentul in care observati ca apare meniul de alimentare.
 • Cand apare meniul Power, tot ce mai trebuie sa faceti este sa atingeti butonul Restart.
 1. Limitati aplicatiile care consuma prea multa baterie

Daca observati ca bateria se descarca anormal de rapid, verificati daca exista aplicatii care cauzeaza descarcarea bateriei. Unele aplicatii pot consuma bateria mai mult decat altele, si este important sa verificati acele aplicatii care utilizeaza cea mai mare parte din resursele bateriei. Pentru a verifica utilizarea bateriei, urmati acesti pasi:

 • Deschideti Setari.
 • Apasati pe Ingrijirea dispozitivului.
 • Apasati pe Baterie.
 • Apoi atingeti Utilizarea bateriei.

Urmand acesti pasi, veti descoperi o lista a tuturor aplicatiilor dvs. instalate in telefon, si a procentului de utilizare a bateriei acestora. Daca vedeti o utilizare anormala a bateriei, va recomandam sa investigati mai departe.

 1. Eliminati sau puneti aplicatiile neutilizate la culcare

Daca exista aplicatii instalate in telefon, pe care fie le folositi foarte rar, fie nu le folositi deloc, cu siguranta ar trebui sa le eliminati cat mai repede posibil, sau sa le “adormiti”. Acest lucru va ajuta la conservarea duratei de viata a bateriei, asigurandu-va ca aceste aplicatii nu utilizeaza energie inutila.

Iata cum sa adormiti aplicatiile neutilizate:

 • Deschideti Setari.
 • Apasati pe Ingrijirea dispozitivului.
 • Apasati pe Baterie.
 • Atingeti Gestionarea energiei aplicatiei.
 • Comutati Puneti aplicatiile neutilizate pentru a opri, la ON.
 1. Activati modul de economisire al energiei

Aceasta este o functie pe care o au smartphone-urile, si care va poate ajuta atunci cand observati ca telefonul vi se descarca foarte repede. Cu siguranta merita sa activati aceasta functie atunci cand bateria se descarca rapid, iar astfel functii precum wifi, datele mobile, bluetooth sau locatia vor fi dezactivate automat.

Acestea sunt functii utile ale telefonului, pe care ar trebui sa le activati doar cand aveti nevoie de ele. In rest, trebuie sa fie oprite pentru ca fiecare dintre ele, consuma resurse ale bateriei. Daca insa nu le dezactivati din diferite motive, trebuie sa stiti totusi ca, activarea modului de economisire a energiei, le va dezactiva.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante solutii pe care puteti sa le incercati atunci cand dispozitivul dvs. Samsung Galaxy A42 5G se descarca foarte repede. Daca nu obtineti o imbunatatire a vietii bateriei, probabil veti ajunge la service pentru inlocuirea bateriei.

0 Shares
You May Also Like