De ce sa folositi panouri solare?

De ce sa folositi panouri solare?

0 Shares
0
0
0

Astazi suntem destul de informati cu privire la importanta si eficacitatea panourilor solare, dar stim cu adevarat de ce ni se potriveste utilizarea panourilor solare.

Vom explica in 5 puncte simple beneficiile sale.

Economii la factura de energie electrica

Acesta este cel mai implicit si usor de demonstrat beneficiu, deoarece odata ce incepem sa generam energie prin sisteme fotovoltaice si sa ne injectam instalatiile electrice, incasarile pe care le generam pot arata o reducere a ratei cu pana la 99%.

Eficienta

Indiferent unde se afla, panourile solare prezinta o eficienta ridicata in productia de energie captata de radiatia solara, indiferent daca este o instalatie autonoma prin intermediul bateriilor sau interconectata la reteau sau la o alta companie producatoare de energie.

Noile tehnologii ale panourilor solare pot produce pana la 25% din capacitatea lor in zilele innorate, astfel incat cea mai mare parte a zilei produc volume mari de energie.

Valoarea excedentara

Companiile imobiliare au dovedit si recomandat ca proprietatile cu panouri solare isi cresc valoarea cu pana la 17%, iar probabilitatea de vanzare sau inchiriere este mult mai mare comparativ cu cele care nu au instalate sisteme fotovoltaice.

Ecologic

Daca sunteti un iubitor al planetei noastre, veti intelege importanta deosebita pe care energiile regenerabile o ofera astazi, reducand amprenta de carbon si emisiile nocive pentru mediul nostru.

Accesibil

Datorita progreselor tehnologice, productiei la scara larga si concurentei, costurile sunt in continua scadere si se reflecta in preturile pentru achizitionarea de sisteme de panouri solare, indiferent unde sunt necesare.

Angajamentele internationale au generat, de asemenea, un ecosistem de sprijin, astfel incat oamenii sa isi poata achizitiona modulele solare prin sprijin, finantare cu mult sub cele traditionale si diverse instrumente pentru achizitionarea de panouri solare.

Vezi aici cabluri, intrerupatoare si elemente de protectie.

Abundent. Accesibil.

Suficienta energie solara ajunge pe planeta Pamant intr-o ora pentru a furniza intreaga lume timp de un an. Spre deosebire de resursele semnificative si capitalul necesar pentru a extrage si arde combustibili fosili, oricine poate cumpara si instala panouri solare pentru a profita de abundenta luminii solare. Si cel mai bine, soarele genereaza economii semnificative in factura de energie electrica pe termen lung.

Economisiti factura electrica

Instalarea panourilor solare reduce semnificativ factura lunara de energie electrica si dependenta de reteaua publica. Aceasta independenta energetica protejeaza impotriva cresterii costurilor energiei electrice si a volatilitatii preturilor combustibililor. Analistii anticipeaza o crestere continua a preturilor energiei electrice, astfel incat energia solara ramane o solutie rentabila si o investitie pe termen lung in viitor.

Reevalueaza-ti proprietatea

Studiile arata ca proprietatile cu sisteme solare se vand cu pana la 20% mai rapid si cu o valoare cu 17% mai mare decat locuintele fara astfel de sisteme. O instalatie solara face proprietatea mai atractiva pentru cumparatori si creste valoarea de vanzare.

  • Coeficientul de temperatura a puterii: indica pierderea procentuala a puterii de iesire a panoului pentru fiecare grad peste 25 ° C care creste temperatura celulelor modulului. Cu cat sunt mai mici, cu atat mai bine.

Avantajele energiei solare

Deoarece va veti satisface unele dintre nevoile dvs. de energie cu energia electrica generata de sistemul dvs. solar, facturile dvs. de energie vor scadea. Cat de mult economisiti la factura dvs. va depinde de dimensiunea sistemului solar si de consumul de energie electrica sau de caldura.

De exemplu, daca sunteti o companie care utilizeaza panouri solare comerciale, acest comutator poate avea beneficii uriase, deoarece dimensiunea mare a sistemului poate acoperi o mare parte din facturile dvs. de energie.

Mai mult, nu numai ca veti economisi la factura de energie electrica, dar exista si posibilitatea de a primi plati pentru surplusul de energie pe care il exportati inapoi in retea prin Smart Export Guarantee (SEG). Daca generati mai multa energie electrica decat folositi (avand in vedere ca sistemul dvs. de panouri solare este conectat la retea).

Energia solara poate fi folosita in diverse scopuri. Puteti genera energie electrica (fotovoltaica) sau caldura (termica solara). Energia solara poate fi folosita pentru a produce energie electrica in zonele fara acces la reteaua energetica, pentru a distila apa in regiunile cu surse limitate de apa curata si pentru a alimenta satelitii in spatiu.

Energia solara poate fi integrata si in materialele folosite pentru cladiri. Nu cu mult timp in urma, Sharp a introdus ferestre transparente cu energie solara.

Sistemele de energie solara, in general, nu necesita multa intretinere. Trebuie doar sa le pastrati relativ curate, asa ca curatarea lor de cateva ori pe an va face treaba. Daca aveti dubii, va puteti baza oricand pe companii de curatenie specializate, care ofera acest serviciu de la aproximativ 25-35 GBP.

De asemenea, deoarece nu exista piese in miscare, nu exista uzura. Invertorul este de obicei singura parte care trebuie schimbata dupa 5-10 ani , deoarece functioneaza continuu pentru a transforma energia solara in energie electrica si caldura ( solar PV vs. solar termic ). In afara de invertor, cablurile au nevoie si de intretinere pentru a va asigura ca sistemul dumneavoastra de energie solara functioneaza la eficienta maxima.

0 Shares
You May Also Like