De ce are nevoie un ciclist?

De ce are nevoie un ciclist?

0 Shares
0
0
0

Ciclismul este unul dintre cele mai eficiente sporturi in ceea ce priveste arderea caloriilor, insa trebuie sa mentionam faptul ca in afara de faptul ca are un rol important in ceea ce priveste arderea caloriilor si slabirea, ciclismul are si o multime de alte beneficii pentru sanatate.

Tocmai acesta este si unul dintre motivele datorita caruia, din ce in ce mai multi tineri si nu numai, isi cumpara biciclete si incep sa practice ciclismul. Un ciclist insa are nevoie de unele lucruri care sa il ajute sa practice acest sport (in afara de bicicleta).

Mai intai de toate, este foarte important echipamentul pentru ciclisti, iar acesta poate fi ales de pe https://www.gofit.ro/ciclism/echipament. Atunci cand discutam despre echipament pentru ciclisti ne referim la bluza sau tricou de ciclisti, bib short, jacheta, pantaloni lungi sau pantaloni scurti, dar si la incaltaminte pentru ciclisti.

Cu siguranta insa, nu doar imbracamintea are un rol important in ceea ce priveste echipamentul ciclistilor, ci si accesoriile, iar aici nu putem sa nu ne gandim la casca in primul rand, si la ochelari.

Despre acestea dar si despre alte accesorii de care are nevoie un ciclist vom discuta in randurile care urmeaza, asa ca merita citit pana la final acest articol.

Casca

Asadar, casca este unul dintre cele mai importante accesorii de care are nevoie un ciclist, dat fiind faptul ca ii ofera protectie in cazul in care cade de pe bicicleta, sau chiar si in cazul in care circula pe un drum periculos, de unde ii poate cadea o piatra in cap de exemplu.

De multe ori, casca a salvat viata ciclistilor care s-au lovit puternic la cap. Deci, acestea sunt argumente cat se poate de serios care sa va determine sa luati in considerare ideea de a opta pentru o casca de ciclist.

Ochelari

Ochelarii sunt de-asemenea foarte importanti dat fiind faptul ca protejeaza ochii. Atunci cand ciclistii nu au ochii protejati, le este foarte greu sa se deplaseze cu viteza mare, datorita curentilor de aer. In plus, daca mai exista si praf care le intra in ochi, pur si simplu le este afectata vederea, asa ca din acest motiv pot cadea si se pot accidenta grav.

Manusi de ciclism

Manusile se califica drept accesorii pentru biciclete obligatorii din mai multe motive. In primul rand, va protejeaza mainile in caz de accident. In al doilea rand, previn frictiunile si veziculele.

Al treilea beneficiu mai putin cunoscut este ca manusile de ciclism va protejeaza nervul ulnar. Acest nerv trece prin palma mainii. Cand exercitati o presiune continua asupra nervului ulnar, puteti experimenta durere sau amorteala in palma, degetul inelar sau pe toata mana. Manusile de ciclism vin cu palmele captusite pentru a preveni aceste probleme.

Sfat pentru profesionisti: Atunci cand alegeti manusi de ciclism, verificati materialul intre degetul mare si aratator. Ar trebui sa fie suficient de slabit pentru a prinde confortabil ghidonul, dar nu atat de slabit incat materialul sa se scuture.

Suport pentru sticla de apa

Fara doar si poate, suportul pentru sticla de apa este un alt accesoriu foarte important. Intr-adevar un ciclist poate avea tot timpul rucsacul in spate, insa ii va fi destul de greu sa aiba acces in permanenta la sticla de apa. Cu un suport pentru sticla de apa care este prins de cadrul bicicletei insa, va avea sticla de apa la indemana, deci merita luata in considerare achizitia unui astfel de accesoriu.

Sticla de apa

Se stie faptul ca hidratarea este foarte importanta, mai ales pentru ciclisti care transpira foarte mult atunci cand pedaleaza, mai ales cand fac acest lucru la o intensitate mare.

Din acest motiv, o sticla de apa este un accesoriu deosebit de util pentru ciclisti, care pot bea apa sau alta bautura (o bautura energizanta sau o bautura care contine vitamine de exemplu).

Pompe pentru biciclete

Nu se stie niciodata cand se poate intampla ca un ciclist sa faca pana in timp ce se deplaseaza cu bicicleta, asa ca din acest motiv este foarte indicat sa aiba in permanenta o pompa de bicicleta la indemana atunci cand se deplaseaza cu bicicleta. O pompa mica de buzunar poate fi solutia salvatoare pentru umflarea rotii pana cand ciclistul ajunge acasa, iar apoi se poate ocupa de roata.

Accesorii pentru blocarea bicicletei

Cu siguranta trebuie sa va asigurati de faptul ca nu va fura nimeni bicicleta atunci cand mergeti la supermarket sau cand va opriti la o terasa sau oriunde altundeva. Din acest motiv, este foarte important sa va asigurati ca alegeti cele mai potrivite accesorii, care au cele mai bune incuietori, astfel incat sa nu va poata fura nimeni bicicleta.

Ce tip de incuietoare alegeti depinde de cat de preocupat sunteti de furtul de biciclete. Incuietorile pentru cabluri sunt convenabile, dar recomandabile numai in zonele cu criminalitate scazuta. Pentru a va asigura ca alegeti cel mai bun accesoriu, incercati incuietori cu lant sau incuietori in U.

0 Shares
You May Also Like