Curatarea si dezinfectarea restaurantelor in plina pandemie

Curatarea si dezinfectarea restaurantelor in plina pandemie

0 Shares
0
0
0

Fara doar si poate, cea mai grava problema cu care s-a confruntat omenirea in anul 2020, si cu care probabil ne vom confrunta si in anul 2020, a fost si este pandemia de Covid – 19.

La nivel mondial mor in fiecare zi multi oameni din cauza virusului Sars Cov-2, iar multe afaceri au fost foarte serios afectate din cauza acestui virus, iar aici nu putem sa nu amintim restaurantele, care fie au fost inchise definitiv, fie au functionat insa in conditii speciale.

Proprietarii de restaurante trebuie sa se asigure ca au cele mai bune servicii de dezinfectie restaurante atat pentru siguranta personalului, cat si pentru siguranta clientilor.

Exista proprietari de restaurante care apeleaza la serviciile prestate de catre firmele de dezinfectie, pentru a beneficia de servicii profesionale de dezinfectie. Exista proprietari de restaurante care stabilesc ca personalul restaurantului sa se ocupe de acest lucru.

Daca detineti un restaurant si doriti sa va ocupati personal de dezinfectie, cu siguranta trebuie sa cititi in continuare acest articol.

Ce produse si tehnici specifice sunt recomandate in aceste conditii?

 • Dezinfectati cu un dezinfectant de suprafata dura inregistrat de [Agentia pentru Protectia Mediului] conform instructiunilor de pe eticheta.
 • Cititi cu atentie si urmati instructiunile etichetei pentru utilizare si timpii de contact corespunzatori. Pentru suprafetele in contact cu alimentele, clatiti bine cu apa potabila.
 • Spalati si igienati suprafetele si echipamentele de contact cu alimentele mai frecvent.
 • Schimbati ustensilele in linia de bufet mai frecvent.
 • Efectuati instruirea, consolidarea procedurilor de curatare, igienizare si dezinfectare.
 • Asigurati-va ca toate chiuvetele de mana sunt accesibile in mod corespunzator, nu sunt blocate si depozitate cu apa calda, sapun si prosoape de hartie.
 • Mariti frecventa de monitorizare a chiuvetelor unde clientii si personalul se spala pe maini, inclusiv a celor din toaletele oaspetilor, deoarece frecventa de spalare a mainilor va creste.
 • Pentru dezinfectare, concentrati-va pe obiectele cu atingere ridicata din sala de mese. Manerele de la usa si placile de impingere, balustrade, intrerupatoare de control al luminii si aerului, baterii si alte suprafete. Aici este extrem de important sa actionati cat mai des posibil.
 • Pentru o curatare profunda, luati in considerare si scoaterea tuturor lucrurilor de pe mese si dezinfectarea corespunzatoare a suprafetelor mesei. Aveti grija sa nu contaminati niciun produs alimentar. Daca recipientele de sare si piper sunt la mese, goliti-le inainte de curatare si lasati-le sa se usuce la aer inainte de a le reumple. EPA considera ca blaturile de masa sunt o suprafata de contact cu alimentele, astfel incat dupa dezinfectarea suprafetelor mesei, va trebui sa urmati cu o spalare, clatiti si igienizati.
 • Pentru curatarea tipica, chiar acum este recomandat sa urmati proceduri normale de igienizare pentru suprafetele in contact cu alimentele.
 • Dezinfectati complet toaletele pentru oaspeti si angajati.
 • Daca meniurile pot fi aruncate, inlocuiti-le cu altele noi daca sunt la indemana. Daca nu, dezinfectati cu atentie meniurile, pentru ca fiecare client atinge meniul si astfel riscul de transmitere a virusului este unul foarte mare.
 • Dezinfectati mesele din bucatarie, amintindu-va ca indepartati totul de zona pe care o dezinfectati pentru a preveni contaminarea chimica.
 • Dezinfectati casele de marcat pe care le folosesc angajatii atunci cand incaseaza banii pentru comenzi si cand elibereaza bonul.
 • Spalati, clatiti si igienizati orice produse de contact cu alimentele, cum ar fi furculitele, lingurile care sunt asezate si nu sunt acoperite.
 • Utilizati dezinfectanti aprobati cu o afirmatie EPA privind „agentul patogen viral emergent” si urmati procedurile specificate pe punctele invitate cu atingere ridicata.

Restaurantele au un obiectiv comun, un obiectiv impus de catre departamentele de sanatate. Acesta obiectiv este acela de a-si proteja oaspetii, angajatii si comunitatile in care isi desfasoara activitatea.

Si chiar acum, exista restaurante care intreprind actiuni suplimentare pentru a face exact acest lucru. Companiile si o multime de restaurante au depus eforturi uriase pentru a tine angajatii bolnavi in afara restaurantelor, pentru a oferi cele mai bune sapunuri pentru spalarea mainilor si le ofera de-asemenea angajatilor si clientilor cele mai bune solutii pentru dezinfectare.

Exista asadar dupa cum se poate vedea, o multime de lucruri care trebuie sa fie luate in considerare de catre proprietarii de restaurante in momentul in care vine vorba despre dezinfectarea restaurantelor.

Proprietarii de restaurante cu siguranta vor face tot ceea ce le sta in putinta mai ales in aceste vremuri tulburi, pentru a asigura dezinfectarea exemplara a restaurantelor pe care le detin. In primul rand pentru ca nu doresc ca personalul sa se imbolnaveasca.

Apoi, nu doresc nici ca unii clienti sa se imbolnaveasca in restaurantele lor, si nici nu doresc sa fie depistati ca nu respecta normele de igienizare si dezinfectare, pentru ca in mod evident li se vor inchide restaurantele.

Acesta este unul din motivele pentru care multi proprietari de restaurante aleg sa colaboreze cu firmele care presteaza servicii profesionale de dezinfectie pentru restaurante. Este cu siguranta cea mai buna solutie.

0 Shares
You May Also Like