Care sunt avantajele si dezavantajele caselor din lemn?

Care sunt avantajele si dezavantajele caselor din lemn?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, traiul la casa are o multime de avantaje in comparatie cu traiul la bloc, acesta fiind si motivul datorita caruia, majoritatea celor care se casatoresc si isi doresc o locuinta de familie, opteaza pentru o casa.

Chiar si cei care locuiesc la bloc, daca dispun de bani pentru a-si cumpara un teren, aleg sa isi vanda ulterior apartamentul si sa isi construiasca o casa. La casa au mai multa intimitate decat la bloc, au mai mult spatiu, au curte, terasa/foisor si gratar in curte.

Ce poate fi mai frumos decat sa stai vara pe terasa sau in foisor alaturi de cei dragi seara in foisor, la un pahar de vin, cand exista lampi led exterior, care ofera lumina perfecta? Ce poate fi mai frumos decat sa faci seara un gratar alaturi de cei dragi, atunci cand ai lampi led exterior care iti ilumineaza perfect gratarul?

Cu siguranta exista multe motive pentru a alege o casa si nu un apartament, iar cei care au de gand sa opteze pentru o casa, pot alege o casa din lemn, care vine cu multe avantaje la pachet, dar si cu unele dezavantaje. Vom discuta despre avantajele si dezavantajele caselor din lemn in continuare.

Avantajele unei case din lemn

Timpul de constructie al unei case din lemn este mai mic facand o comparatie de exemplu cu timpul de constructie al unei case solide (caramida sau BCA), ceea ce economiseste costurile.

Lemnul este versatil. Fie ca este vorba de o varianta de casa prefabricata sau de o casa solida din busteni, multe lucruri sunt posibile cu lemnul, de la aparentele traditionale pana la cele foarte moderne. Mai exact in functie de preferinte, fiecare isi poate decora si accesoriza casa din lemn.

Datorita greutatii lor reduse, casele din lemn pot fi construite si in conditii de sol foarte dificile. Acesta nu poate fi decat un alt mare avantaj pe care il au casele din lemn.

Casele din lemn necesita mai putina energie pentru incalzire, deoarece lemnul ca material de constructie are proprietati izolante autoreglabile foarte bune si ocupa putin spatiu. In ciuda peretilor subtiri, caldura cu siguranta nu patrunde in exterior iarna si nici aerul caldd patrunde in interior vara.

Acest lucru se datoreaza pe de o parte, proprietatilor fizice ale materialului natural de constructie care este lemnul, si pe de alta parte, constructiilor sofisticate care sunt posibile cu acest material de constructie.

Beneficii pentru sanatate: Constructia din lemn s-a dovedit a fi benefica pentru persoanele care sufera de alergie si astm. Lemnul poate absorbi si elibera umezeala (structura cu pori deschisi) astfel incat clima sa fie reglata automat la 45 – 55% umiditate. Acest lucru creeaza un mediu sanatos si are un efect calmant asupra cailor respiratorii.

Si o casa din lemn poate avea terasa, la fel ca o casa din caramida. Si pentru o casa din lemn puteti alege corpuri exterioare de iluminat, astfel incat sa aveti terasa iluminata pe timpul noptii.

Dezavantajele unei case din lemn

Casa solida are proprietati mai bune de izolare fonica decat casa din lemn. Cea mai buna locatie pentru o casa din lemn nu este cu siguranta pe un drum aglomerat, pentru ca veti auzi claxoanele si galagia, iar cand veti dori sa va odihniti, acest lucru nu va fi tocmai placut.

Nu din motive intemeiate, casele solide au reputatia de a fi deosebit de robuste si insensibile. De exemplu, in caz de daune majore cauzate de apa, un zid de caramida este mai usor de renovat decat este cazul unei case din lemn.

Lemnul este mai puternic influentat de vreme decat este cazul unei case solide. Daca culoarea fatadei nu se schimba si casa trebuie ingrijita, lacul trebuie aplicat regulat (la fiecare 4-8 ani, in functie de tipul casei).

Valoarea de revanzare a unei cladiri din caramida este adesea mai mare decat cea a unei case din lemn. Cu toate acestea, in cazul caselor din lemn foarte bine realizate, nu este de asteptat neaparat un dezavantaj in ceea ce priveste valoarea de revanzare si durata de viata.

In cazul in care o casa din lemn nu este construita la cele mai inalte standarde de calitate, aceasta poate duce la deteriorari relativ mari. Daca, de exemplu, apa stagnanta in casa din cauza erorilor de constructie, aceasta poate deteriora grav lemnul. Renovarile pot fi foarte costisitoare in casele din lemn.

In plus, o casa din lemn este mai predispusa la infestarea cu paraziti si mucegai, ceea ce necesita un tratament regulat al materialelor. Daca sunt selectate materiale gresite pentru tratarea suprafetei, acest lucru poate duce la vapori daunatori. Cu un tratament corect aceasta problema poate fi rezolvata in mod satisfacator.

Asadar, acestea sunt avantajele si dezavantajele unei case din lemn. cu siguranta insa, indiferent ca alegeti sau nu o casa din lemn, aveti nevoie de o terasa sau un foisor, dar si de corpuri exterioare de iluminat, pentru ca terasa, foisorul si curtea sa fie perfect iluminate.

0 Shares
You May Also Like