Cum se inchiriaza corect o masina si cand au aparut serviciile rent a car

Cum se inchiriaza corect o masina si cand au aparut serviciile rent a car?

0 Shares
0
0
0

Inchirierea de masini este o optiune populara pentru calatorii si pentru cei care au nevoie de o masina pentru o perioada limitata de timp. In ultimii ani, industria de inchirieri auto a inregistrat o crestere semnificativa, oamenii fiind din ce in ce mai interesati sa inchirieze masini pentru a se deplasa in vacante, de afaceri sau in alte scopuri. Poti gasi peste tot servicii rent a car.

Una dintre principalele motive pentru care oamenii aleg sa inchirieze o masina este comoditatea. Inchirierea unei masini ofera o flexibilitate crescuta, in special atunci cand calatoriti intr-un loc necunoscut sau aveti un program incarcat. In plus, de multe ori costul inchirierii unei masini este mai mic decat costul transportului prin taxi sau alte mijloace de transport.

Atunci cand cautati o companie de inchirieri auto, este important sa faceti o cercetare atenta si sa alegeti o companie de incredere. In general, companiile de inchirieri auto ofera o gama larga de masini, de la modele economice pana la cele de lux. Acestea pot fi inchiriate pentru perioade scurte sau lungi de timp, in functie de nevoile clientilor.

De asemenea, este important sa verificati cerintele de varsta si permisul de conducere pentru a fi eligibil pentru inchirierea unei masini. Unele companii de inchirieri auto pot impune cerinte suplimentare, cum ar fi o vechime minima a permisului sau o limita de varsta minima.

Este, de asemenea, important sa cititi cu atentie contractul de inchiriere si sa intelegeti termenii si conditiile impuse de compania de inchirieri auto. Acestea pot include limitari privind kilometrajul, politica de combustibil, taxele suplimentare sau asigurarea.

Inchirierea unei masini poate fi o optiune excelenta pentru cei care au nevoie de un mijloc de transport temporar. Cu o cercetare atenta si o intelegere a termenilor si conditiilor de inchiriere, puteti gasi o companie de incredere si inchiria o masina care sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra.

Stiati ca inchirierea de masini exista de mai bine de un secol? Credeti sau nu, raspunsul este da! Aflati mai multe despre istoria industriei de inchiriere de masini mai jos!

Istoria inchirierii de autoturisme

Cand masinile au fost introduse pentru prima data in public, oamenii de afaceri au descoperit curand o piata in crestere pentru inchiriere. Cu toate acestea, ceea ce este si mai interesant este ca, chiar inainte ca Karl Benz si Wilhelm Maybach sa inventeze masina moderna pe care o cunoastem astazi, oamenii deja inchiriasera cai si trasuri. Va amintiti filmele de actiune Troy si 300? Da, chiar si in Roma antica, oamenii inchiriau cai si care.

Putem gasi cele mai vechi inregistrari de inchiriere de masini in 1904, cand un magazin de biciclete din Minneapolis a inceput sa inchirieze masini. Apoi, aproximativ opt ani mai tarziu, in 1912, o companie germana numita Sixt a inceput sa inchirieze masini. La inceput, au inceput sa ofere doar trei vehicule. Cu toate acestea, nu a durat mult pana cand compania a inceput sa se extinda.

Doi ani mai tarziu, in SUA, un barbat pe nume Joe Saunders si-a dat seama ca nimeni nu oferea inchirieri de masini in zona lor din Omaha, Nebraska. Asadar, a angajat un agent de vanzari pe nume Frank Arndt, din Germania, si au decis sa inchirieze modelul T al lui Arndt, masina universala a Ford.

Au avut atat de mult succes incat, in 1917, deja inchiriau 120 dintre ele. Joe si-a numit compania „Saunders Drive-It-Yourself System” si l-a comercializat in ziarul local. Cativa ani mai tarziu, tatal lui Saunders si trei frati s-au alaturat afacerii. Pana in 1927, acestia functionau in peste 85 de orase.

Intre timp, in Chicago, Walter L. Jacobs a inceput sa inchirieze publicului modele Ford Ford. A inceput cu 12 masini. Cu toate acestea, pentru ca Jacobs era un om de afaceri foarte inovator si avea un interes pentru publicitate, compania sa a facut bulgare de zapada ca, pana in 1923, a strans deja 1 milion de dolari, o suma semnificativa de bani la acel moment.

In acelasi an, Jacobs si-a vandut compania lui John D. Hertz, care a condus Yellow Cab si Yellow Truck. Jacobs si-a asumat apoi functia de CEO. Cand a fost intervievat, Jacobs a spus ca majoritatea oamenilor au inchiriat o masina pentru ca era mult prea scumpa pentru ei sa detina una.

De cealalta parte a lacului, in anii 1920 s-a infiintat prima companie britanica de inchirieri auto numita Godfrey Davis UK. Dupa mai bine de saizeci de ani, o companie franceza numita Europcar l-a achizitionat pe Godfrey Davis Marea Britanie in 1981.

Companiile de inchiriere de masini au crescut si s-au extins alaturi de industria auto. In plus, industria feroviara a colaborat strans cu companiile de inchiriere de masini, alocandu-le spatiu in gari. Pentru ca dupa razboi aveau mai multe venituri disponibile, multi oameni au inceput sa inchirieze masini. O companie americana de inchiriere numita Avis a cumparat Saunders Systems in 1955. Intre timp, General Motors Company (GMC) a cumparat Hertz, dar mai tarziu a fost achizitionata de Omnibus Corporation.

0 Shares
You May Also Like