Cum se efectueaza intretinerea ferestrelor termopane?

Cum se efectueaza intretinerea ferestrelor termopane?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand intentionati sa va mutati intr-o locuinta noua, cel mai probabil veti verifica starea usilor si a ferestrelor. Acest aspect este unul deosebit de important, tinand cont de rolul pe care il au usile dar si geamurile termopane.

Daca nu gasiti in apartamentul pe care doriti sa il cumparati usi sau geamuri termopan de calitate , atunci cu siguranta veti lua in considerare in cel mai scurt timp ideea de a opta pentru usi si geamuri termopane Helios.

Facem insa precizarea ca a alege usile si ferestrele termopane pentru noua dvs. locuinta nu inseamna ca acestea vor avea o durata de viata de zeci de ani, fara probleme. Va fi necesar sa depuneti un minim efort de intretinere a ferestrelor termopane. Mai multe detalii veti afla insa in continuare:

Intretinere feronerie

Feroneria este partea mecanica a unei ferestre si unul dintre cele mai importante elemente care asigura functionalitatea si durabilitatea optime a tamplariei din PVC. Poate fi intretinuta cu usurinta folosind uleiul special de curatare pe care il puteti achizitiona de la magazinele de specialitate. Acesta este pulverizat in interiorul fiecarei piese a sistemului de inchidere si pe balamale (dupa indepartarea capacelor de protectie).

Curatarea profilelor din PVC

Pentru curatarea eficienta a profilelor din PVC, puteti utiliza solutia speciala de curatare pentru profile, cu o carpa umeda. Suprafata este curatata prin frecare usoara pe lungimea profilului din PVC. Va recomandam sa evitati miscarile circulare de frecare. De asemenea, dupa curatare, este important sa nu stergeti suprafata profilului; acest lucru permite ca solutia de curatare sa se usuce intr-un strat protector cu proprietati antistatice si rezistenta sporita la razele ultraviolete.

Intretinerea garniturii

Pentru intretinerea garniturilor puteti folosi cu incredere solutia speciala pe care o puteti cumpara de la magazinele de specialitate. Inainte de a utiliza solutia, va recomandam sa stergeti usor praful de pe garnituri cu o carpa curata si umeda. Dupa indepartarea prafului cu panza curata, raspanditi bine solutia speciala pe toate garniturile ferestrei. Solutia astfel aplicata va face ca apa sa alunece de pe garnituri si sa le mentina elasticitatea.

Curatare geamurilor termopan

Sticla din ferestre din PVC joaca de asemenea un rol important in ansamblul ferestrei, astfel incat curatarea ei in mod regulat este importanta, in special pentru estetica resedintei dumneavoastra. Va recomandam sa evitati produsele pe baza de alcool, deoarece acestea atrag mai mult praf, ceea ce va ingreuna procesul de curatare. Mai mult, este important sa evitati utilizarea obiectelor ascutite pentru curatarea ferestrelor, indiferent de tipul de murdarie.

Feroneria, profilul si garniturile din ferestre din PVC sunt elemente de baza si sunt extrem de importante pentru buna lor functionare. Intretinerea si curatarea corespunzatoare influenteaza direct durabilitatea si durata de viata a acestora.

Pentru a beneficia la maxim de avantajele ferestrelor si usilor din PVC, specialistii va recomanda sa repetati procesul de intretinere pentru aceste articole cel putin de doua ori pe an!

0 Shares
You May Also Like