Cum să scapi de țânțari. Apelează la o firmă DDD

0 Shares
0
0
0

 

 

Ce este enervant, bâzâie, mușcă și răspândește boli? Țânțarul.

Să fim sinceri – scot distracția din vară, o noapte relaxantă lângă foc sau un eveniment în aer liber mult așteptat.

Toate speciile de țânțari trec prin patru etape distincte în ciclul lor de viață – ou, larve, pupă și adult. Primele 3 etape ale ciclului de viață al țânțarilor au loc în apă. Intervalul de timp dintre ou până la adult depinde de specie, apă și temperatură. Un ciclu de viață complet poate avea loc în mai puțin de 10 zile.

După împerechere, țânțarii femele vor căuta o masă de sânge pentru a ajuta la producerea de ouă. Deoarece țânțarii cresc în apă liniștită sau în apă cu mișcare lentă, femelele își vor depune adesea ouăle în bazine de apă (naturală sau artificială). Ouăle de țânțari pot supraviețui luni întregi în locuri uscate, așa că ouăle vor fi depuse și în zone uscate din apropierea apei.

Ciclul lor de viață se va relua odată ce zona devine inundată sau suficient de umedă. Deși variază în funcție de specie, femelele pot produce între 100 și 400 de ouă.

Țânțarii transmit boli?

Da, țânțarii pot transmite boli oriunde în lume. Țânțarii pot fi gazde pentru paraziți și virusuri și îi pot transmite oamenilor deși mușcă și hrănesc sau numai din salivă.

În România, tantarii pot transmite următoarele boli:

  1. West Nile Virus (WNV): Este o boală virală transmisă prin intermediul tantarilor infectați. Majoritatea persoanelor infectate cu WNV nu prezintă simptome, dar în cazuri rare poate cauza encefalită sau meningită.
  2. Encefalita de la țânțari: Este o boală virală transmisă prin intermediul tantarilor infectați, care poate cauza simptome cum ar fi febră, dureri de cap și amețeli.
  1. Virusul Zika: Este o boală virală transmisă prin intermediul tantarilor infectați, care poate cauza simptome ușoare, cum ar fi febră și dureri de cap, sau poate fi asociat cu complicații mai grave, cum ar fi defecte de naștere la copii.

Este important să se adopte măsuri preventive pentru a reduce riscul de transmisie a bolilor prin intermediul tantarilor, cum ar fi utilizarea de repelenți de tantari, purtarea hainelor acoperitoare și instalarea de măsuri de control al tantarilor în jurul locuinței. Este de asemenea important să se identifice și să se elimine orice surse de apă stagnantă care pot fi habitat pentru tantari.

Semne ale unei infestări de țânțari

Cel mai evident semn al unei infestări de țânțari este activitatea puternică a țânțarilor, care include bâzâit și mușcătură. Dacă în jur există surse frecvente de apă de lungă durată, fie că sunt naturale (cum ar fi iazurile și bălțile), fie artificiale acesta poate fi un semn că țânțarul ouăle, larvele și pupele sunt prezente și vor fi o problemă viitoare dacă nu sunt abordate.

Pentru a scăpa eficient de țânțari, o firma de deratizare, dezinfecție, dezinsecție autorizata poate ajuta la eliminarea țânțarilor prin mai multe metode eficiente:

Utilizarea de produse speciale este necesară pentru a ucide țânțarii și pentru a preveni reapariția lor. Aceste tratamente sunt realizate de personal calificat și pot fi aplicate atât în interiorul cât și în exteriorul casei.

Eliminarea surselor de hrană: țânțarii sunt atrași de apa stagnată și de zone umede din grădină. Echipa noastră va identifica și va elimina aceste surse de hrană pentru a preveni formarea de țânțari.

Control preventiv: Odată ce țânțarii au fost eliminați, ne angajăm să monitorizăm și să efectuăm tratamente preventive pentru a preveni reapariția lor.

De ce este nevoie de servicii profesionale de dezinsecție ?

Chiar dacă avem de-a face cu insecte mici, aparent inofensive, complicațiile generate de înțepăturile lor pot fi foarte grave, motiv pentru care este necesară o intervenție serioasă de dezinsecție profesionala.

Dezinsecția efectuată de o firmă specializată DDD este singura modalitate eficientă prin care se pot distruge țânțarii, purtătorii de boli și generatoare de stres. Substanțele insecticide folosite în procedeul de dezinsecție sunt profesionale, conform listei produselor pesticide întocmite de Ministerul Sănătății și avizate, de aceea ele nu pot fi achiziționate din magazine, ci doar de către firmele specializate.

Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662

Sediul central: 021.345.06.88 și 021.345.08.22

București Ilfov: 0786.727.027

Zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu) – 0766.472.274

Zona de Est (Constanța și Panciu) – 0784.399.333

E-mail: office@companiaddd.ro

 

0 Shares
You May Also Like