Cum să-ți obișnuiești pisica cu un veterinar

Cum să-ți obișnuiești pisica cu un veterinar?

0 Shares
0
0
0

Atunci când te afli la prima consulatie cu pisica la veterinar trebuie să ții cont de mai multe aspecte, pentru a-i oferi un sentiment de liniște și a o ajuta să se obișnuiască cât mai repede cu aceste investigații.

Animalele de companie sunt foarte sensibile și au o mare putere de percepție asupra oamenilor. Dacă pisica are rețineri față de medic, devine apatic și reacționează în mod agresiv, atunci cu siguranță medicul pe care l-ai ales nu este pe placul animalului tău. Din acest punct de vedere, trebuie să ții cont și de dorințele și comportamentul pisicii și să eviți pe cât posibil să o duci în locuri în care nu se simte deloc confortabil.

Prima vizită cu pisica la un medic veterinar

Modul în care pisica ta reacționează la contactul cu medicul veterinar reprezintă un aspect foarte important.

Dacă te afli la prima vizită cu pisoiul într-un cabinet veterinar Sector 3 trebuie să te asiguri că totul va decurge cât mai bine. Unele pisici sunt destul de calme în timpul verificării, în timp ce altele sunt agresive și neastâmpărate.

În primul rând, este indicat ca abordarea cabinetului să se potrivească perfect nevoilor pisicii tale. Dacă clinică veterinară este amenajată în funcție de nevoile pisicilor medicii sunt primitori iar atmosfera prietenoasă, pisicile se vor obișnui mult mai ușor cu astfel de vizite.

Este important să existe zone de așteptare speciale, rezervate pisicilor, precum și dozatoare de feromoni cu rol calmant, o lumină difuză, atmosferă calmă și o abordare răbdătoare și atentă. Toate aceste elemente permit pisicilor să se bucure de condiții optime de îngrijire.

Atunci când pisicile sunt într-adevăr necooperante în timpul vizitelor la medicul veterinar, trebuie să intervii în mod calm și eficient pentru a le liniști și a le face să se simtă în siguranță deplină.

Cum să-ți pregătești pisica pentru vizita la un cabinet veterinar?

Du-ți pisica la medic într-o cușcă de transport special concepută în acest scop, deoarece acesta este un obiect familiar cu care este obișnuită. Pentru a simplifica lucrurile, este ideal să scoți cușca cu câteva zile înainte de consultație și să o lași deschisă într-un colț al casei.

Poți pulveriza feromoni cu rol calmant sau poți așeza în cușcă o pătură care poartă deja mirosul pisicii. Aceste lucruri vor ajută pisoiul să se familiarizeze mai ușor și să se simtă protejat atunci când intră în ea. Dacă ai ajuns la medic iar pisoiul pare agitat acoperă cușca cu o pătură, astfel încât micuțul să fie ferit de privirile necunoscuților, care îi oferă un sentiment de teamă.

Pentru a limita impactul negativ al unei vizite la medicul veterinar, iată ce mai poți să faci:

  • scoate cu blândețe pisica din cușcă atunci când o așezi pe masa de examinare
  • dacă nu vrea să iasă din cușcă, scoate capacul cușții, astfel încât medicul veterinar să o poată examina
  • vorbește calm cu pisica pentru a-i transmite o stare de liniște și încredere.

Ține cont de faptul că medicii veterinari sunt obișnuiți să aibă de-a face cu pisicile, chiar și cu cele mai puțin cooperante și pune-ți toată încrederea în profesionalismul lor. De asemenea, este important de menționat faptul că unele cabinete sunt dotate cu o ambulanta veterinara cu care să intervină atunci când situația cere acest lucru.

0 Shares
You May Also Like