Cum sa economisesti cat mai mult combustibil cu cateva sfaturi simple?

0 Shares
0
0
0

In perioadele cu preturi ridicate la combustibil, soferii doresc sa isi mentina costurile cat mai mici posibil. O masina noua care economiseste combustibil ar fi draguta, dar asta necesita investitii mari. Dar, cu cateva sfaturi mici, poti reduce consumul de combustibil al masinii tale vechi uzate si, astfel, poti economisi mult. Vei afla cum poti sa o faci mai jos.

Economiseste combustibil – pur si simplu conduci mai ieftin!

Daca vrei sa economisesti combustibil, ar trebui sa verifici masina daca exista posibile greutati inutile, ce ar trebui indepartate: de exemplu, cu 100 de kilograme mai mult in masina inseamna un consum suplimentar de aproximativ jumatate de litru de benzina la 100 de kilometri. 

Bagajele de pe acoperis in special inrautatesc aerodinamica si astfel creste consumul de combustibil. Cutiile de acoperis neutilizate sau rafturile pentru biciclete ar trebui indepartate intotdeauna dupa utilizare, intrucat se consuma aproximativ 1 litru mai mult combustibil la fiecare 100 de kilometri. De asemenea, este important sa examinezi continutul portbagajului si sa elimini orice obiecte care nu sunt necesare.

Presiunea corecta a anvelopelor poate ajuta, de asemenea, la economisirea combustibilului. Cel mai bine este sa conduci cu presiunea in anvelope recomandata de producatorul masinii sub sarcina maxima. Dar poate fi si cu 0,2 bari in plus. 

Daca presiunea aerului este prea mica, aceasta inseamna o rezistenta la rulare mai mare si, prin urmare, un consum mai mare de combustibil. Pentru a reduce consumul de combustibil, sunt montate roti de rulare usoare, optimizate pentru rezistenta la rulare. Cu toate acestea, este mai bine sa nu folosesti anvelope late, deoarece acestea maresc consumul de combustibil.

De asemenea, poti economisi combustibil verificand nivelul uleiului la intervale regulate si completand uleiul de motor, daca este necesar. Pentru ca un motor al unei masini sa functioneze fara probleme si sa functioneze cat mai eficient posibil, este important sa se adauge suficient ulei. 

Daca este disponibil prea putin, acest lucru nu numai ca mareste uzura, ci si creste consumul de combustibil. In cazul unei porniri la rece, consumul de combustibil al unui motor este foarte mare, mai ales in primii patru kilometri, deoarece trebuie sa ajunga mai intai la temperatura de functionare. Prin urmare, este mai bine sa eviti calatoriile scurte cu masina. Si nu uita ca poti sa faci economie de combustibil cu uleiuri de motor Shell

Redu consumul de combustibil cu stilul de conducere potrivit

Exista un mare potential de economii, mai ales cu un stil de conducere special. Cel mai important lucru: condu intotdeauna cu cea mai mare viteza posibila. Daca schimbi viteza rapid si conduci cu previziune, poti economisi 20% si mai mult cu combustibil. Pentru a conduce intr-un mod eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, nu ar trebui sa extinzi treptele de viteza, ci sa te deplasezi cat mai repede posibil. 

Cei care conduc, de asemenea, cu previziune trebuie sa franeze mai putin si, de asemenea, pot economisi combustibil in acest fel. Pentru faze de oprire mai scurte, motorul ar trebui, de asemenea, oprit – un sistem automat de pornire-oprire ajuta adesea la vehiculele moderne. 

Economiseste combustibil si bani

In timpul iernii, consumul de combustibil nu creste doar datorita fazei mai lungi de incalzire a motorului, consumatorii de electricitate precum incalzirea lunetei, suflanta si incalzirea scaunelor cresc, de asemenea, consumul de combustibil si, prin urmare, nu ar trebui sa functioneze mai mult decat este necesar. 

Sistemul de aer conditionat consuma, de asemenea, electricitate si, prin urmare, benzina: in traficul urban, poate creste consumul cu pana la 1,8 litri la 100 de kilometri. Pentru a economisi combustibil, ar trebui sa conduci pana la o viteza de 80 km / h cu ferestrele deschise pentru a-ti asigura racirea. Daca conditiile meteorologice o permit, ar trebui sa utilizezi si luminile de zi in loc de faza scurta, deoarece acestea sunt mult mai economice.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like